Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

karmienie mieszane

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, do tej pory karmiłam syna wyłącznie swoim mlekiem za tydzień skończy 3 miesiące, i mleka starczało mi i miałam nawet w nadmiarze, od jakiegoś czasu zauważyłam że przy jedzeniu się wścieka, i się nie najada ponieważ je je je je i w ciąż jest głodny, wiem że jest głodny bo akurat wtedy płacze, kiedyś potrafiłam ściągnąć nawet 2 butelki mleka naraz a teraz ledwo jedną przez cały dzień, i stąd moje pytanie muszę wprowadzić jakieś mleko dodatkowo no i czy muszę poradzić się pediatry co do mleka czy sama mogę je dobrać?? i jeżeli tak to co za mleko polecacie.

Gość gość
??

Gość gość
Jedna butelka to na pewno za malo i jest głodny wiec raczej będziesz zmuszona dokarmiac go mlekiem. Najlepiej poradą się pediatry Ja niestety muszę od poczatkukarmic dziecko zmodyfikowanym bo nie mam pokarmu i zapewne u ciebie będzie lepsza reakcja bo maluch ma trzy mies wiec jelita juz madojzale ale odradzam mleko Nestle nan mega bóle brzuszka to ciężkie mleko, teraz jestedm na bebilon comfort miało być lekkostrawne ale nadalmala ma napady bolibrzucha i mega dużo ulewa po nim

Gość gość
polecam przeczekać, karmić na żądanie. Może to być kryzys laktacyjny parę dni i powinno wrócić do normy.

Gość gość
Możesz sama, jak dziecko ma skazę białkową to wybierz mleko HA. My kupujemy Nan pro HA, a inne mamy polecają także Hipp.

Gość gość
a jakie mleko polecacie?

Gość gość
Kozie. Poważnie mówię. A jeszcze poważniej to poczekaj. Maleństwo ma pewnie skok rozwojowy. P.S. Ja już prawie 7 miesięcy karmię tylko piersią a jeśli chodzi o odciąganie to laktatorem nie odciągnę ani kropli, a ręcznie to butelkę za cały dzień... Więc to ile odciągamy nie jest odzwierciedleniem tego czy mamy pokarm czy nie. Laktacja po pewnym czasie sie normuje i produkujemy tyle mleczka ile dziecko potrzebuje a nie żeby odciągać.

Gość gość
No i nie poddawaj się tak łatwo. Kupić jakąś mieszankę zawsze jeszcze będziesz mogła, a póki co skoro pokarm jest to karm. Dla samej oszczędności i wygody :)

Gość iwona777_7
A ja C***oradzę tak ze swojego doświadczenia pić femaltiker. To taki środek na laktację na bazie słodu jęczmiennego. Bardzo mi pomógł, miałam mleko które wystarczało na karmienie dla mojej Asi. Polecam mamom ten środek bo warto, a wiem jaki to stres i problem kiedy brakuje pokarmu....

Gość Ekspert Philips AVENT
Witam.Warto, by decyzję o sposobie karmienia dziecka skonsultowała Pani z pediatrą lub doradcą laktacyjnym. Jeżeli lekarz, czy specjalista w poradni, stwierdzi że dokarmianie dziecka jest w Pani przypadku najlepszym rozwiązaniem, warto by zaopatrzyła się Pani w butelkę przeznaczoną do karmienia mieszanego, np. w butelkę AVENT z serii Natural. Dzięki temu dziecko nie oduczy się umiejętności ssania piersi - nieco innej w przypadku karmienia naturalnego i karmienia dziecka klasyczną butelką. Tym samym będzie Pani mogła podawać dziecku na zmianę butelkę i pierś. Jeśli będzie miała Pani dodatkowe pytania, proszę pisać bezpośrednio na adres: ekspert@philips.com --- Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.

Gość gość
Kryzys laktacyjny można zwalczyć femaltikerem, bo jest pewność, że mleko się znów pojawi i dziecko będzie z powrotem najadało się do syta.