Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

porod wywolywany a porod rodzinny

Polecane posty

Gość gość

Jak to wygląda w przypadku kiedy chce ,żeby mąż był przy mnie?ma czekać aż kroplówka zacznie działać,przecież też może się nie udać za pierwszym razem.

Przedwcześnie się pytasz, takie rzeczy wychodzą " w praniu" już na sali porodowej ;)

Gość gość
U mnie Mąż czekał w sali jakiś czas wcześniej był w domu. Dostałam kroplówkę o 8 bóle rozpoczęły si ę o 10. I od razu regularne co 4 minuty. A urodziłam o 16:55 więc trochę to trwało :) jak zobaczysz że oksytocyna działa po prostu dzwoń po męża. Daleko ma do szpitala?

Gość gość
Jak podpisałam papiery, że zgadzam się na wywoływanie porodu to zadzwoniłam do męża żeby przyjechał. Urodziłam dopiero po ponad 4 godzinach.

Gość gość
U mnie bylo tak, ze umowilam sie z mezem, ze jak bede wiedziala, ze zaczynam rodzic, to po niego zadzwonie- pracowal niedaleko, w ciagu pol godziny mogl byc w szpitalu. Pierwsza kroplowka nie zadzialala, dopiero druga po kilku dniach. Podpieli mi kroplowke kolo 8.30, o 11 dzwonilam, bo bol juz byl nie do wytrzymania

Gość gość
Mąż ma jakieś 20 km do szpitala.jeżeli nie będę rodziła w godzinach szczytu to pół godziny i powinien dotrzeć:-)

Na mnie np. Oksytocyna nie zadziałała. Nic się nie działo. Następnego dnia dostałam żel prostaglandynowy i prawie od razu ból jak na miesiączkę, więc zadzwoniłam po męża. Mieliśmy salę jednoosobową więc cały czas był przy mnie.