Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zachowanie dziewictwa

Polecane posty

Gość gość
Przecież później i tak się mu może zmienić, po ciąży np., jak będzie brać tabletki. Różne są przypadki więc i tak się nie wie co będzie za jakiś czas, więc nie warto związku budować na seksie.

Gość zwolenniczka konkubinatu
ale kto mówi o budowaniu związku na seksie? Pożądanie jest częścią miłości- nie darmo na seks używa sie również określenia "kochać się", prawda?

Gość gość
Przecież później i tak się mu może zmienić, po ciąży np., jak będzie brać tabletki. Różne są przypadki więc i tak się nie wie co będzie za jakiś czas, więc nie warto związku budować na seksie. ************ I co myślisz że takie małżeństwo przetrwa 30 lat? I że facet tak po prostu będzie walił konia przez ten czas? Na jaki ty żyjesz świecie? Brak seksu zniszczy każdy związek prędzej czy później albo dojdzie do rozstania albo do zdrady albo ktoś (lub oboje) będą cierpieć. Dlatego trzeba szukać rozwiązania. Tabletki anty? to po hooja brać coś co ma zapewnić bezpieczny seks, jak nie można go uprawiać? Gdzie tu logika w ogóle? Jakby innych metod nie było, chyba jasne że jak coś szkodzi to się odstawia... Po porodzie libido wraca po pewnym czasie. Jak nie wraca to albo dlatego że facet nie umie odciążyć kobiety w obowiązkach i jest wiecznie zmęczona albo dlatego że ona go nie kocha i tylko chciała dziecka, a wcześniej udawała. Seks jest naturalną potrzebą i ważną częścią związku, nie uwierzę że ktoś może być szczęśliwy z osobą która codziennie odwraca się plecami. Co co za miłość bez bliskości, czułości i pożądania? Chemię w związku zawsze można odbudować, to często kwestia komunikacji albo sprawa zdrowotna, lekarze po coś w końcu istnieją. Tylko że chemii nie odbuduje się wtedy, gdy nigdy jej nie było, więc czekanie do ślubu to nieodpowiedzialne ryzyko. Ty jak sam/a nie potrzebujesz seksu to nie bierz ślubu albo znajdź kogoś z podobnym temperamentem inaczej bardzo zranisz drugą osobę, chcesz tego? Eh skąd się biorą tacy podli i egoistyczni ludzie :/

Gość gość
Dlatego ja właśnie takie co chcą czekać do ślubu omijam szerokim łukiem bo tak na prawdę pod tym pretekstem chowają swój problem z libido. Religia skutecznie potrafi namieszać w głowie utożsamiając seks z czymś złym, grzesznym i brudnym. Potem są z nich takie zaje..iste żonki, co mają pretensje do męża że chce się kochać z własną żoną częściej niż raz na miesiąc. I wyzywają takiego od zboczeńców, że myśli tylko o jednym, jakby ją co najmniej zdradzał z dzi..kami. Katolicyzm to czysto zło, z tym się walczy!!!

Gość gość
Ona zdaje się napisała że to JEMU może się zmienić, hehehe no nieźle. Tak może mu się zmienić po ciąży, będziesz za gruba i zaniedbana żeby on cię choćby dotknął. Rzeczywiści to będzie prawdziwa miłość z jego strony, jak cudnie że nie myśli "tylko" o seksie :)

moim zdaniem albo jest pociag fizyczny (pojawia sie od razu) albo nie ma - jelsi ktos nie moglby sie zdecydowac przez 3 m-ce czy go krece czy nie i czy ma ochote na zwiazek seksualny czy nie - to bym nie czekala, i mysle ze sporo ludzi mysli podobnie do mnie. Uwazam, ze to nieuczciwe i tyle. No ok - jak ci jakies zachowanie nie pasuje. Natomiast nie wioem jak ten seks z toba mialby wygldac (nie to ze jestem zainteresowana;-) skoro przy kazdym ruchu/dotyku ty wymagasz bycia poinformowana + zgody;-) Dobrze ze nigdy nie trafilam na takiego partnera ;-))

Gość gość
Ja jeszcze dodam że "część" facetów którzy są skłonni czekać do ślubu do impotenci, kryptogeje i aseksualni :)

mezczyzni czesto maja kompleksy "ze sa gorsi" czy cos - dlatego tak bardzo wlacza zeby kobieta przynajmniej udawala ze ma male doswiadczenie a przez to mala skale porownawcza (nie rozumieja ze to nie jest konkurs). Mezczyzni pewni swojej wartosci maja gdzies czy laska spala z 10 z jednym czy jest dziewica taka prawda;-) Bylam kiedys z gosciem super fajnym - rozstalismy sie bo chcielismy roznych rzeczy niwazne - byl swietnym kochankiem i ogolnie super czlowiekiem i nigdy mnie nie zapytal z iloma spalam wczesniej - kiedys w zartach to poruszylam to sie rozesmial i powiedzial ze to moja sprawa i szanuje prawo do prywatnosci, dla niego to nie ma znaczenia - liczy sie tu i teraz;-) (sam tez mial sporo kobiet przede mna - zgaduje, chyba nie tabuny, bo mial zwiazki) ale tez nie narzekal na brak zainteresowania;-)

Gość gość
Taka prawda że katolicy (nie wszyscy ale pewnie większość) a zwłaszcza katoliczki nie potrafią w seksie dojrzeć piękna, bliskości, spełnienia się z ukochaną osobą, dla nich to zawsze będzie używka i grzech, coś co można użyć co najwyżej żeby spłodzić dzieci. Szkoda że niektórzy dali się tak omotać panom w sułtanach którzy sami mają kochanki i dzieci lub chodzą na dzi..ki (to nie ściema, wiem coś o tym) chociaż twierdzą że żyją w celibacie i nawet się nie masturbują. O pedofilach wśród nich nawet nie wspomnę....

religia - w zasadzie kazda posdlegajaca pewnej strukturze - sluzy do manipulowania, a wiec bazuje na wprowadzaniu sie w wine w najbardziej intymnych aspektach - czlowiek jest obdzierany ze swojego czlowieczenstwa ktore oddaje tzw. komus w zamian za cos w co niby wierzy - tez uwazam ze to zenada;/ jednak ludzie maja prawo byc katolikami, wyznwacami potwora spagetti czy co tam jeszcze lubia, jak rowniez moga pojsc na zwykla psychoterapie i sie z tego otrzasnac

Gość gość
W katolicyzmie takim mocno konserwatywnym przede wszystkim jest jakieś dziwne żeby seks uprawiać nie kiedy się chce tylko kiedy trzeba. Czyli przed ślubem nie wolno bo grzech, w noc poślubną musi koniecznie być ten pierwszy raz, po ślubie to w zasadzie obowiązek. A jak dołączymy do tego że antykoncepcja poza kalendarzykiem jest niedozwolona to wychodzi że robi się to tylko w wybrane dni, zazwyczaj wtedy kiedy kobieta właśnie ma mniejszą ochotę a kiedy większą to nie można. Do tego trzeba się jeszcze trzymać instrukcji gdzie można wsadzać, gdzie kończyć gdzie nie, bo inaczej będzie grzech :P. Jak można tak żyć????

Gość gość
Mówcie co chcecie, ale tak jak wy robicie co chcecie tak ja świadomie mam prawo do współżycie po ślubie, i nie jestem zadnym impotentem gejem, po prostu wierze w swoje zasady

Gość gość
hah prwik się odezwał pewni nawet nie nie wiesz co jak i gdzie

Gość gość
Asiu bardzo dobrze , ze dziewictwo jest dla ciebie wazne i to szanujesz. Nie jestem osobiscie zwolennikiem czystosc**przedslubnej bo uwazam, ze sexualne dopasowanie w zwiazku jest bardzo wazne(choc nie najwazniejsze). Niestety zaczynajac znajomosc nikt nie da ci gwarancji o dobrych zamiarach partnera dlatego wg mnie wazne jest by poczekac z takim krokiem jak pierwszy sex tak dlugo az sie bedzie3 pewnym tej decyzji.

Gość gość
bzdura!!! Tylko życie w czystości gwarantuje zbawienie!!!

Gość gość
tu autorka. Dzięki za porady. Mnie nie chodzi o to aby zachować dziewictwo bo religia tak nakazuje i już. Zresztą chcieć mogę a nigdy nie wiadomo czy mi to wyjdzie. W końcu tez jestem osobą więc jak każdy z nas mam też potrzeby związane z seksualnością. Pewno, że byłoby to piękne- noc poślubna a ja jako dziewica. Jest to romantyczne i to bardzo. W każdym razie nie będe robić nic na siłę. Będę kierować się sercem po prostu i rozumem. Na razie nie mam nikogo więc jest łatwiej :). A to że nie chciałam sypiać z moim eks to dlatego, że przeczuwałam że nie jest ze mną uczciwy do końca i tylko ten "aspekt" miał na uwadze. A to, że już na drugim spotkaniu chciał mnie dotykać tak jak tu wcześniej napisałam to dla mnie była gruba przesada.

Gość gość
I to, że z nim nie byłam tak blisko mnie bardzo cieszy, bo to co on w stosunku do mnie zrobił, jak potem chciał mną pomiatać i upokarzać potwierdziło mnie w przekonaniu, że sam pociąg fizyczny i nawet zakochanie nie wystarczy bo trzeba ufać facetowi. A ja miałam podstawy, że mogło być inaczej i nie przeliczyłam się niestety.

Gość gość
mądra dziewczyna

Gość gość
dzięki :)

Gość gość
ja mam 23 lata i jako dziewica czuje się jak odludek i wybryk natury... ale mimo to uważam że zrobić trzeba to po raz pierwszy z odpowiednią osobą choćby późno... ale czekać do ślubu to gruba przesada wg mnie.

Gość gość
Mówcie co chcecie, ale tak jak wy robicie co chcecie tak ja świadomie mam prawo do współżycie po ślubie, i nie jestem zadnym impotentem gejem, po prostu wierze w swoje zasady ***** Jakie swoje zasady? Sam to wymyśliłeś? Nie, to są zasady podyktowane przez Kościół, a nie k..wa twoje :)

Gość gość
gloopia szmata wysmiewa sie z moich zasad!!!!!!! A kysz szatan Cie nieźle popieści hahahah

"gloopia szmata wysmiewa sie z moich zasad!!!!!!! A kysz szatan Cie nieźle popieści hahahah" ---- takich "katolików z zasadami" jak ty to powinni w chlewie zamykać. namiar spermy uderza ci na mózg.

Gość gość
alicja Donnikova - czytaj gimgoovno

Gość gość
nie sluchaj tych co mowia ze facetowi nie jest m dziewictwo fakt to boli faceta jak kocha ze ona robila to z innym i to bardzo boli faceci nie potrafia tego zniesc i tyle tu nie chodzi o to ze boja sie porównian itp to kwestia psychologi

Gość gość
dziewica nie dziewica :D dla *****cza bedzie to obojetne !! bo on patrzy tylko zeby zamoczyc i zwykle kobiety takich wybieraja no ale coz to nie sa kobiety tylko szmaty zdziry itp

Gość gość
moim zdaniem warto czekać do ślubu, na stronach głównie religijnych są ciekawe argumenty za tym i wg badań wyszło, że takie małżeństwa są trwalsze

Gość gość
też uważam że trzeba dla wlasnego dobra czekac do slubu