Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paulina18

puszyste i suche

Polecane posty

Ja mam problem taki: Po umyciu mokre włosy lub też suche ciężko się rozczesuje ;/ na mokre używam dwu fazowej odżywki i nawet nawet się rozczesują ale wypadają... Szampon mam: mila z keratyną i maskę placentę też z mila. Maskę gdy pod czepkiem trzymam z 30min są nawet fajne ale nie mam zbytnio czasu trzymać maski codziennie bo niestety muszę głowę myć codziennie... Używam olejku arganowego ale i tak mam siano;/ co radzicie?

Gość gość
Chlor w wodzie wysusza albo pozbyć sie chloru z wody albo nie myć włosów codziennie

Gość gość
Moze uzyj odzywki wygładzajacej z profesjonalnej serii Matrix sleek w pomarańczowym opakowaniu.

gdybym nie musiała to uwierz nie myła bym ich codziennie... Strasznie się przetłuszczają i jeśli wieczorem nie umyje to na drugi dzień już są tłuste;/ odżywek już miałam masę i nic nie pomaga...

Gość gość
Ja myje włosy codziennie rano i uzywam odzywki matrix fioletowej dla włosow farbowanych, ale jak miałam farbowane na blond były strasznie przesuszone i się puszyły, wtedy matrix sleek była idealna :) odzywki fryzjerskie są zupełnie inne niż te drogeryjne.

dobrze wiedzieć dzięki za info napewno zakupie;) no ja mam blond i niestety w każdej farbie blond jest coś rozjaśniacza i to jest ten problem ;/

Gość gość
Odżywki fryzjerskie są jeszcze GORSZE niż drogeryjne, bo wśród drogeryjnych bywają perełki, a "fryzjerskie" to same silikony i nic poza tym. Radzę poczytać blogi włosomaniackie (Anwen, Czarownicująca, Kascysko...), tam jest cała masa informacji o produktach, pielęgnacji, olejowaniu etc. Ot, takie proste pytanie: słyszałaś o myciu odżywką i próbowałaś tego?

bardziej do masek jestem przekonana co jak co ale po odżywkach włosy się bardziej tłuściły w moim przypadku.

Gość gość
Tak się składa, że od kliku lat uzywam tylko profesjonalnych odzywek fryzjerskich i moje włosy sa piękne i błyszczące. Dodam, ze myję je codziennie i czesto koloryzuję. Znawczyni się znalazła od olejowania :) pewnie masz naturalny mysi kolor włosów i stać sie tylko na przestarzałe metody pielęgnacji a o drozszych odzywkach możesz tylko pomarzyć. Nie wiem czy wiesz, ale technika idzie do przodu i sa juz takie składniki, których byle odzywką z drogerii za 5 zł nie zastąpisz :)