Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Witam wszystkich na forum

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich na forum. Potrzebuje kilka informacji dotyczacych rozwodu z muzulmaninem w Polsce. Moja hisoria jest dosyc skomplikowana ale,od poczatku.Od 8 latmieszkalam w Londynie w 2007r poznalam swojego meza slub odbylsie w 2008 w domu u imama shiia .Zostal spozadzony kontrakt z suma mahram.Zycie okazalo sie ciesze niz myslalam po urodzeniu syna 4 lata temu.Maz zaczal byc o niego poprostu zazdrosny(dziwnwe),ale za mieszkanie i wydatki placilam z wlasnej kieszeni a czesciowo z pieniedzy brytyjskiego rzadu.On swoje zarobione funty wysylal do rodziny w libanie na wykonczenie naszego domu(haha mojej zlotej klatki),choc powinien placic znikoma czesc czynszu(£100 na moje700),ostatnio w lutym2013 pojechalismy do libanu odwiedzic jego chorego ojca ,podroz sie przedluzyla o okolo 2 tyg ,ojciec zmarl.Ja mialam w planach przyjechac do polski na wielkanoc i tak uczynilam.Wracajac do londynu okazalo sie ze landlord wymienil nam zamki i nie mam gdzie mieszkac.pojechalam do siostry w innymmiescie w uk .ON wrocil po 1 tygodniu do londynu i zamieszkal u siostrzencow.Pomimo jego mozliwosci imoich prosb nie wynajal nam kolejnego mieszkanai,czekal na mnie a moze na moje benefity?Ja jak zaplanowalam przyjechalam do polski na wielkanoc,pozniej wrocilam do uk ale bez zmian nadal nie wynajal mieszkana.Trwalo to okolo 3 tyg.poczym wroci;lam do polski,zaopiekowalam sie moja mama ktora byla po wylewie.W czerwcu paszport syna skonczyl sie i pomimo wielu prosb i staran on nie podpisal nowej aplikacji.Skierowalamsprawe do sadu I czekam do dzis .Zaznacze ze pomimo iz moj maz ma brytyjski paszport nie przyjechal nawet raz aby sie z nami sspotkac.Postanowilam wiec wniesc sprawe o rozwod do imama ale niestety w lodzi takowego niema.Dodam ze zycie z libanczykiem to niestety nie rajnaziemi,bo ja jestem tylko polka .Prosze o adres najblizszego centrum ,wielkie dzieki,

Gość gość
czytam se biblie hobbystycznie Tak mówi Pan Bóg: Ja także wezmę wierzchołek z wysokiego cedru i zasadzę, z najwyższych jego pędów ułamię gałązkę i zasadzę ją na górze wyniosłej i wysokiej. 23 Na wysokiej górze izraelskiej ją zasadzę. Ona wypuści gałązki i wyda owoc i stanie się cedrem wspaniałym. Wszystko ptactwo pod nim zamieszka, wszystkie istoty skrzydlate zamieszkają w cieniu jego gałęzi. 24 I wszystkie drzewa polne poznają, że Ja jestem Pan, który poniża drzewo wysokie, który drzewo niskie wywyższa, który sprawia, że drzewo zielone usycha, który zieloność daje drzewu suchemu. Ja, Pan, rzekłem i to uczynię».