Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no one

życie nie ma sensu

Polecane posty

Gość no one

Nowy Rok, nowe mozliwosci a mnie sie nic nie chce. Najlepiej to bym przestala oddychac i zabierac tlen tym osobom, ktorym sie jeszcze chce. Ale nie mam odwagi.. Nie mam sie nawet komu wygadac, wiec postanowilam po raz pierwszy wyzalic sie w internetach. na psychologa nie mam czasu, bo pracuje w sklepie niekiedy po 11h dziennie na umowe zlecenie. Dobrze, ze mam w ogole jakakolwiek robote, bo na moim zadupiu to ciezko jest. Na dodatek zaczelam sie zaniedbywac - przylytam. A sportu nie moge uprawiac, gdyz zabronila mi okulistka stwierdzajac ze istnieje ryzyko odwarstwienia siatkowki. Oprócz tego mam zylaki konczyn dolnych. Wiec basen odpada, bo publicznie nie ubiore nawet rybaczek, a co dopiero stroju kapielowego. Ponadto nigdy nie bylam zakochana, co najwyzej zauroczona, ale i tak bez wzajemnosci. Mam 23 lata i nawet nigdy sie nie calowalam. Zazdroszcze kolezankom, ktore sa w szczęśliwych związkach - i nie maja juz czasu aby sie spotkac. Tylko dom i praca i tak w kolko. Do d**y takie zycie. Ps. Sekret nie dziala tylko jeszcze bardziej doluje. Dzieki za 'wysluchanie'

Gość gość
i bdzie coraz gorzej :/ mam to samo co ty

Gość gość
nie martw się takich osob jest mnostwo, nie mysl o tych ktorzy mają lepiej, ja ne mysle bo to sprowadza w doł, to że młodsze ode mnie wyszly za maz, maja dom, dzieci a ja samotna , z ciezką depresją i na nikogo ni moge liczyc

Gość glos do baletu
alez ma sens tylko nie kazdy potrafi go odnalezc 🖐️ widzisz ja akurat wiem ze odnajdywanie sensu zycia w byciu czyims niewolnikiem bez prawa do pierdniecia musi skonczyc sie takim a nie innym zniecheceniem 🖐️

Gość no one
No to przynajmniej nie jestem sama. :)

Gość gość
ja mam faceta, on pracuje a ja niestety jestem bezrobotna :/ weekendy przeważnie spędzamy w domu, czasami gdzieś wyskoczymy na piwko albo na zakupy ale ogólnie nie stać nas na rozrywki i kiedy mu się żale że nudy, że co tu robić, że w domu to ja komp a on tv a on mi mówi wtedy a co ty byś chciała? wszyscy tak żyją, sama nie wiem... może i tak?

Gość no one
@glos do baletu: a czy wciąż szukasz tego sensu? A przynajmniej próbujesz?

Gość no one
@TeorDioreuschBlyster dzieki za ciekawa propozycje, jednakże musze cie rozczarowac gdyz nie skorzystam, ale milo z twojej strony ze zaintetesowales sie tematem. :) natomiast tobie zaproponuje smierc kliniczna

Gość gość
moje tez nie ma. Mam beznadziejna prace, mam 25 lat i nadal nie wiem czego chce od zycia. tkwie w gownianej firmie a poniewaz nie potrafie zbyt wiele skonczylam marnu hum., kierunek to nie wiem czy istnieje opcja lepszej pracy

Gość gość
Dziewczyno, wiele osób przechodzi przez taki kryzys w tym wieku, na progu dorosłości i ma identyczne myśli, ale uwierz mi - będzie lepiej. Nie porównuj się do innych, też kiedyś tak robiłam. Ciężko Ci na tym "zadupiu"? Może czas się wyprowadzić i zawalczyć o siebie? Po co tam tkwisz? Trzymają Cię tam koleżanki, które nie mają dla Ciebie czasu i którym po cichu zazdrościsz? Może czas poszukac nowych. Szukaj, a znajdziejsz, nawet jeśli miałabyś szukać kilka lat.. Poza tym, wiesz ile osób na świecie zamieniłoby sie z Tobą miejscami? Twoje problemy to pestka, wiesz? Weź się w garść, jesteś młodziutka jeszcze, nie poddawaj się. Wiesz ile świat kryje w sobie możliwości? Ile jest ludzi na tym świecie? Przeróżnych? I możesz w nich przebierać, bo to Ty jesteś kowalem własnego losu! Weź się w garść i uważaj by nie przespać życia, bo będziesz żałować. A jeśli czujesz, że możesz mieć prawdziwą depresję, to zapisz się do psychologa/sychiatry, przepiszą Ci leki i poczujesz się lepiej. A później zadaj sobie pytanie czego chcesz od życia i sięgnij po to! Nic do Ciebie samo nie przyjdzie.

Gość gość
Dziekuje, tego potrzebowalam. ;)

Gość gość
Powodzenia w życiu, trzymaj się :)

Gość gość
Wzajemnie :D

Gość gość
walka z szatanem taki jest sens życia muwi o tym maryja w medjugorie Świat jest wielkim polem walki pomiędzy Bogiem i szatanem. Maryja w Medziugorju mówi: «Toczy się właśnie wielka walka, walka pomiędzy moim Synem i szatanem. Dusze ludzkie są stawką w tej walce.» (2.8.81)http://www.voxdomini.com.pl/medz/pimedz2.html