Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana i to jak

Kocham TŻ ale myślę o byłym

Polecane posty

Gość załamana i to jak

Witam. Może przynudzę, ale jestem rozdarta i muszę wyrzucić z siebie problem, a nie zamierzam rozmawiać o tym z nikim bliskim. Zacznę od początku. 6 lat temu poznałam swoją pierwszą prawdziwą miłość. Chłopak był zapatrzony we mnie jak w obrazek, a ja w niego. Spędzaliśmy razem każdą wolną chwilę. Czułam się cudownie, wyjątkowo, jakbym była jedyną dziewczyną na świecie. Minęły dwa lata sielanki, on wyjechał na studia i zamarzył o wolności. Ja również wyjechałam rok później, do innego miasta oczywiście. Unikaliśmy się, w czasie świąt mijaliśmy się na ulicach swojego miasta prawie jak nieznajomi, a ból w sercu był ogromny. Myślałam, że się nigdy nie pozbieram. Ale na szczęście miałam przy sobie mojego przyjaciela jeszcze z dziecięcych lat, który mnie wspierał, wysłuchiwał i... po 15 latach znajomości zostaliśmy parą. Jesteśmy parą od dwóch lat i jest nam dobrze. Znamy się jak łyse konie, wspaniale się dogadujemy. Nie wymieniłabym go na żadnego innego. On często mówi o życiu ze mną, czuję się bezpiecznie. Jednak gdy tylko spotkam niechcący mojego byłego, wymienię z nim z uprzejmości dwa zdania, to uczucie tęsknoty znów wraca. Zaczynam wspominać, rozmyślać, co by było gdyby. Co więcej, były zwierzał się mojej przyjaciółce około roku temu, że chciałby wrócić. A ja wolałabym nawet tego nie usłyszeć, ponieważ jest mi dobrze z moim obecnym TŻ. Moje pytanie brzmi: Czy ja się zachowuję fair w stosunku do mojego obecnego faceta? Jak mam sobie poradzić z tym uczuciem do byłego i co to za uczucie?! Sentyment? Miłość? Ciekawość, co by było gdyby? Błagam o pomoc, bo nie chcę popełniać żadnej głupoty i zniszczyć sobie życia. :(

Gość gość
co to za uczucie?! Sentyment? Miłość? Ciekawość, co by było gdyby? x nie, to zwykły zew natury chemia, feromony, gotowość do prokreacji z obecnym sie kumplujesz były powoduje skurcze macicy

Gość daro34
Zrób mu l*dzika :-)

Gość załamana i to jak
daro34 - dziękuję za podpowiedź, która odmieni moje życie!