Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wyglada poronienie

Polecane posty

Gość gość

Witajcie.. Od niedawna dowiedziałam się, że jestem w ciąży, 5 tydzień się zaczał, natomiast lekarz niestety nie pocieszył mnie, powiedział że najbliższe 2 tygodnie będą najważniejsze. Wiem, że to może przykry temat ale nie mam sił, jestem młoda jeszcze bo 24 lata, ale chcemy mieć dziecko, i jesteśmy przygotowani niestety na poronienie, jak to lekarz okreslil sa male szanse. Jak ono wygląda? Czy będę miała zabieg? nie wiem co się dzieje, jutro ide do lekarza, ale mimo przyjmowanego duphastonu mam plamienie, i brzuch mnie boli jak na okres...

Gość gość
Czy cos jest nie tak czy po prostu czekasz na cos co może się statystycznie wydarzyć u Ciebie a wcale nie musi ???

Gość gość
lekarz powiedział że mam jakąś błonkę za cienką, byłam tylko raz u lekarza, kiedy test wyszedł pozytywny , poszłam pełna nerwów. Powiedział że są małe szanse na urodzenie, przypisał mi ten lek, witaminę b12 i kwas foliowy. od dwóch dni jakos kiepsko się czuje.

Gość gość
U mnie zaczęło się bólami brzucha. Lekarz Zwlekał z usg do 9tyg. uznał że jest sens robić usg w tym tygodniu dopiero będzie coś widać. 2 dni przed USG rano obudziłam się z brunatna wydzielina na bieliźnie. Widać było krew. Szybko na izbę przyjęć i tam okazało się że zaczęło si poronienie. Że względu na krwawienie przyjęto mnie na oddzial. Zaczęłam krwawic intensywniej, doszły silne bóle brzucha. Zrobiono powtórnie usg - Diagnoza puste jajo plodowe a ja cieszylam się jak wariatka że urodze w maju ddziecko. Bóle i krwawienie się nasilaly. Okolo poludnia zabrano mnie na zabieg wylezyczkowania podano antybiotyk, immynoglobuline bo mam gr. 0rhminus przepisali antybiotyk i wypisali. Podczas zabiegu byłam nieswiadoma po leku ktory mi podano. TakŻe tk to u mnie wyglądało. W drugiej ciazy 5 lat później też miałma plamienia ale dostałam duphaston i w lipcu urodziłam zdrową córeczkę. Życzęc Ci dużo sił będzie to trudny czas dla Was i mam nadzieję że mimo słów lekarza uda Ci się donosic ciążę