Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co sądzicie o WOŚP

Polecane posty

Gość gość

POPIERACIE WOŚP CZY PLUJECIE NA OWSIAKA?

Gość gość
POPIERAM CALYM SERCEM kiedys troche czasu temu,orkierstra rozliczala sie puplicznie w prasie,Jurek Owsiak wedl. mnie to najbardziej uczciwa medialna osoba o jakiej slyszalam zadna z organizacji czy koscielnych czy innych nie rozlicza sie publicznie

Gość gość
Uważam tak samo jak Ty. Denerwuje mnie, że mohery na niego bluzgają. Ludzie nazywają go złodziejem. Chyba z zazdrości.

Gość gość
popieram w 100%, rodziłam niedawno i na neonatologii wszystkie sprzęty były kupione za kase z WOŚP - dla mnie to wystarczający dowód ze dobrze i właściwieto działa, na Woodstock jako gówniara tez jeździłam i mam nadzieję nadal jeździć z dzieciakami, jak trochę podrosną i nie przeszkadza mi nawet fakt ze Owsiak na tym zarabia - w końcu zapierdziela jak wół żeby ratować nasze dzieci więc niech ma coś z tego!!!

Gość gość
ja też popieram. chciałabym jednocześnie żeby ludzie zmusili polityków do bardziej racjonalnego wydawania pieniędzy na służbę zdrowia wtedy takie zbiórki byłyby niepotrzebne

Gość gość
zlikwidowac wojsko i dac wszystko na słuzbe zdrowia!!!!

Gość gość
ja uważam że to jest wstyd, że trzeba organizowac takie akcje aby podstawowy sprzęt kupić,to zadanie państwa

Gość Donald T
Trzeba POdwyższyć POdatki!

Gość gość
Akcja fajna tylko ze szkoda ze tyle jest oszustow-wolentariuszy.

Dzięki WOŚP (a konkretnie specjalistycznemu inkubatorowi) moje pierwsze dziecko przeżyło, dzięki nim mamy bezpłatne, przesiewowe badanie słuchu, z którego mogły skorzystać moje dzieci, dzięki nim setki jak nie tysiące dzieciaków ma szansę na normalne życie. Pomagam i pomagać będę.

Durnie opluwają WOŚP póki ich dziecko czy wnuk nie zachoruje, a na respiratorze czy inkubatorze nie zobaczą tego serduszka. Wtedy im się zmienia punkt widzenia. Ja znam taką rodzinę, dobrze, że chociaż się opamiętali.

Gość gość
Akcja fajna tylko ze szkoda ze tyle jest oszustow-wolentariuszy. *** W każdej organizacji zbierającej pieniądze znajdą się oszuści... Niestety. Ale nie patrzy przez pryzmat niewielkiego procenta na wszystkich! Sama byłam wolontariuszką wiele razy, mimo mrozu, mimo bluzgów "katolików", mimo padającego śniegu i deszczu kwestowaliśmy z uśmiechem na ustach bo wiedzieliśmy, że to nie będzie zmarnowane. Zresztą w sztabach WOŚP panuje super atmosfera, wolontariusze są traktowani z szacunkiem a nie jak "najniższy w hierarchii". Idźcie do szpitali, na oddziały dziecięce - zobaczcie ile tam jest sprzętu oklejonego serduszkami. Porozmawiajcie z mamami, których dzieci żyją dzięki wczesnej diagnostyce! Albo dzięki sprzętowi ratującemu życie. Dzięki karetkom dostosowanym do noworodków. Owsiak na pewno małą część z tego ma - ale pomyślcie: on zapieprza cały rok z organizacją. Pracuje na bardzo wysokich obrotach. To tak jakby jego praca. Owszem - to powinno robić państwo. Ale nasze państwo ma ledwo ćwierć wieku, jeszcze się nie "ogarnęło". I to nie wina Tuska czy Kaczyńskiego :) Na razie potrzeba powolnej pracy, a kiedyś zbierzemy tego plony! :)

Gość gość
Akcja sama w sobie fajna. Tylko nie wiem czy nie działa w ten sposób, że "państwo " nie daje kasy na porzadny sprzęt w szpitalach , no bo po co jak Owsiak pozbiera a ludzie dadzą.

Gość jakobsob
akcja ok tylko co z tym cudownym państwem tuska ? nie oburza was to ?

Gość malutka mrufka
Fajnie że zbiera, fajnie że kupuje sprzęt, ale na litość boską!! To powinna być rola państwa a nie ludzi, ze się sami zbiorą i kupią sprzęt! Nie zrozumcie mnie źle, popieram owsiaka, ale jego zachowanie rozleniwiło rząd, owsiak po częsci maskuje nieudolną słuzbę zdrowia;/

Gość gość
Państwo Lache na to kładzie tzn na służbe zdrowia bo wie,że Owsiak uzbiera pieniadze i da . Taka prawda.

Gość gość
malutka mrufka racja rzad się rozleniwił bo wie,że ludzie po groszu dadza i kupi się a za zaoszczedzone pieniadze rzad może się swietnie bawic

Gość gość
nie dosc,że płacimy podatki, to jeszcze sami sobie sponsorujemy sprzety do ratowania

Gość gość
Podziwiam pana Owsiaka, że mimo takiej nagonki od lat, nadal mu się chce robić takie akcje. Mam wielki szacunek do niego, bo lata swoje już ma. "Gram" z nim od samego początku

Nie zgadzam się, że rząd się rozleniwił, nie macie racji! Przecież dopiero co przyznali sobie premie, kolejne już w ostatnim czasie za świetne wyniki. Marszałkowie ministrowie, szefowie miliona komisji sejmowych i śledczych. Wiecie ile wysiłku kosztuje takie obijanie się i przyjmowanie kilkudziesięc***ysięcznych premii?

Popieram i wspieram. Moje dziecko korzystało w szpitalu ze sprzętu zakupionego dzięki orkiestrze, widzę, że dużo robią i rozumiem, że trochę kasy muszą wydać też na organizacje, promocje itp. Moherem nie jestem, woodstock też popieram :P Przykre jest tylko to, ze odwalają robotę za kogoś, kto z urzędu powinien te szpitale wyposażyć, ale skoro muszą odwalać to niech odwalają, bo robią to dobrze.

Gość gość
Ja już dziś zostawiłam w puszcze WOSP kilka złotych bo akurat nie bedzie mnie w Polsce jak bedzie WOSP. W szpitalu zbadali mojemu dziecku po narodzinach słuch - co mnie bardzo cieszy bo sama mam niedosłuch i nosze aparat słuchowy. Widziałam ze to zasługa WOSP ze jest taka aparatura :)

Gość gość
na kosciół nie dam, na kolędzie do puszki ksiedzu nie wrzuce ale na chore i głodne dzieci dam

Gość gość
wyciąganie kasy od ludzi, tak naprawdę to wszystko powinno kupić państwo, nasze państwo :(, dlatego nie chodzę na WOSP :( , co miesiąc na NFZ płacę 1000 zł , tak 1000 zł, rodziłam za granicą bo tu problem aby cesarkę zrobić na żądanie nawet odpłatnie, szczepionki -trzeba zapłacić itd., do okulisty z dzieckiem prywatnie bo kolejki , ech szkoda pisać :(

Gość gość
Owsiak zrobił wiele dobrego i chwała mu za to. Ale zbieranie kasy na sprzęt medyczny w normalnym państwie, ćwierć wieku po rozpadzie komunizmu to CZYSTA PATOLOGIA. Od tego jest system służby zdrowia finansowany ze składek. To że żaden z rządów tej patologii nie ukrócił jest wielkim wstydem, a Owsiak tylko to podkreśla swoimi akcjami. Tylko że Polacy, jak ktoś im pluje w twarz, to wolą mówić, że deszcz pada.