Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy rodzące w maju kompletujecie już wyprawkę

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie - czy już coś kupujecie i jeśli tak to co już macie? A jeśli jeszcze nie to kiedy zaczniecie kupować? Ja mam termin na 26.05 (pierwsze dziecko) i właśnie się zastanawiam czy już coś powoli kupować czy jeszcze jednak się wstrzymać?

Gość evgtrhty
ja mam na 30.05 i jeszcze nie kupuję. zacznę może pod koniec lutego

ja mam termin na 23 kwietnia i jakiś ciuszki już kupiłam (no zwyczajnie nie mogłam się oprzeć ;) ) wózek, łóżeczko i resztę większych zakupów planujemy z Mężem zrobić gdzieś w marcu ja generalnie mogłabym kupić już wszystko teraz ale Mężowi ktoś pierdół nagadał i się zablokował i się wścieka jak coś zobaczy że kupiłam dla Małej (ciekawe jaką minę zrobi jak przed porodem pokarze mu co już zdążyłam kupić.... pewnie mnie zamorduje ;) )

Gość gość
Ja mam termin na 8 kwiecień, czyli jeszcze 3 mce, a już mam łóżeczko, wózek, fotelik, wanienke ze stelażem, mase ciuszków, kupuje stopniowa w second handach, zawsze sie coś fajnego wyhaczy :) brakuje mi jeszcze komody, przewijaka no i mase rzeczy typu pościel kocyki art higieny kosmetyki itp, ale to mam zamiar kupować na dniach :) do końca lutego chce mieć wszytsko dopięte na ostatni guzik, potem będzie mi coraz ciężej itp, a nie daj Boże urodze wcześniej i będe w czarnej d..ie, że czegoś mi brakuje. Ja tam w zabobony nie wierze, na każdym etapie ciaży może się coś stać....

Gość gość
A ja mam termin na 21 kwietnia i mam już sporo ubranek, a pościel, śpiworek i becik zamówione u znajomego producenta, już w drodze :) wózek kupię w marcu. A resztę rzeczy już teraz powoli zacznę

Gość gość
Ktoś jeszcze się wypowie? Z jednej strony już bym powoli kupowała po trochu, zwłaszcza, że mąż mówi, że w razie czego on nic nie kupi bo się na tym zwyczajnie nie zna (wierzę mu - to widac w sklepie gołym okiem i rozumiem - tez nie chciałabym załatwiać czegoś, o czym nie mam pojęcia) ale z drugiej strony składować to tak na kupie? Zabobonami się nie przejmuję, chodzi mi raczej o taka praktyczną stronę.

ja C***owiem, ile możesz to się wstrzymaj bo potem sie nie będziesz umiała powstrzymać przed kupowaniem ;) to wciąga ;) mój Mąż mówi że myślał że u mnie jakoś gładko to wszystko przejdzie ale z kilometra widac że mi już odbiło na punkcie tych ubranek i innych pierdół ;)

Gość gość
ja bym kupowała bo też tak myślałam a potem jak miałam nakaz leżenia od 22 tygodnia do dziś to mąż sam musiał jeździć kombinowałam wszystko musiałam opisywać co do szczegółu i teraz mam żal bo nawet jednych śpioch nie kupiłam sama no nic nawet rzeczy do szpitala on po kupił echh

Gość gość
No w właśnie tego się boję trochę, że dziś czuję się dobrze a od jutra już nie. Wózek zamówimy w poniedziałek (mam wizytę i może tym razem w końcu poznamy płeć więc wybierzemy kolor) i chyba zacznę powoli kupować po troc****akieś kocyki, śpioszki itp. Wanienkę, nosidełko i przewijak mamy od mojej siostry, trochę ubranek też mam dostać od niej i od dwóch bratowych męża więc aż tylu nie muszę kupować. Ale wiadomo, że wszystko co będziemy kupować sami to chciałabym wybrać osobiście :)

Gość gość
ja mam termin na 5 maja i narazie nie szaleję, mam kilka bodziaków, skarpetek i czapeczki, wózek upatrzony ale nie popadam jeszcze w szaleństwo ale pomalutku zaczynam kompletować ciuszki.

ja mam termin na 27 maja i w sumie to mam ze 3 ubranka i kocyk. i kołyskę jeszcze. wózek upatrzylismy a z resztą czekamy na usg żeby poznac płeć bo wtedy mamy dostac od szwagierek ubranka ;) więc zobaczymy czego będzie mi brakować. generalnie to chciałabym już zaczą kompletować wszystko, tyle że narazie nie mam miejsca gdzie mogłabym to wszystko przetrzymywać

Gość Ajrisz222
Mam termin na 17 maja. Mam już wózek, fotelik do samochodu, ubranka, kosmetyki, zapas pampersów, mebelki zamówione. Brakuje mi jedynie laktatora i przewijaka na komodę. Na początku strasznie się napaliłam, biegałam, kupowałam. Cieszę się, bo teraz gdy czuję się gorzej mam już spokój. Wiele rzeczy dostałam od rodziny, z czego jestem zadowolona, bo zaoszczędziłam sporo kasy.

Gość gość
Zapas pampersów a jak dziecko będzie uczulone ? Ja mam sporo ubranek , w tym miesiącu chcę jeszcze kupić koszule dla siebie, w przyszłym kosmetyki dla siebie i dziecka , te podkłady, mega podpaski itp A w kwietniu wózek i kołyske i laktator- na to jest gawrancja i nie chcę żeby niepotrzebnie "leciała"

Gość gość
Czyli jednak większość radzi nie czekać do ostatniej chwili.

Gość gość
ja wam powiem drogie mamy ze za nic nie kupie jeszcze wozka badz lozeczka , pecha to przynosi, doiero ok 2 miesiace przed porodem kupie kolyske

Gość gość
Jakiego pecha? Dajcie spokoj ;)

Gość Ajrisz222
Pampersow mam 3 mega paki, a to dlatego, ze tesciowa gania po sklepach I kupuje dla swojej pierwszej wnusi. Jak bedzie uczulona, to trudno, odsprzedam po nizszej cenie ;)

Gość gość
Może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość gość
upupupupupup

Gość 14 41
Nie rozumiem zagadnienia. Masz czas, chęć, kasę, coś upatrzyłaś to KUPUJ. Tyle że zawalisz się trochę wcześniej, ale może masz miejsce, szafę, strych?;) Kupuj, bo nagle poczujesz się zwyczajnie gorzej, będzie Ci ciężko, będziesz zsapana. O ile mogłam do końca maszerować po mieście i to robiłam to w centrach handlowych słabłam, męczyłam się słaniając z nogi na nogę. Kupuj, bo możesz kupić okazyjnie, a nie pod presją czasu.

Gość gość
Kupujcie teraz puki sa wyprzedaze. W smyku ja nakupowalam pajacyki, kaftaniki i bodziaki za 10zl za szt i to swietnej jakosc****amietajcie tylko ze bodziaki najlepiej z zatrzaskami przy szyjce to te bez zaraz sie rozciagaja

Gość gość
Wpisz w dowolną wyszukiwarkę „Mebelmania” i wybierz zakładkę „meble dziecięce i młodzieżowe” - znajdziesz tu świetne meble dla dziecka i nie tylko. Polecam głównie ze względu na cenę system Bajka (pięknie urządzony cały pokój za niecałe 1900zł – w skład zestawu wchodzą łóżko, szafa ubraniowa, regał i komoda - wszystko osobno wycenione, więc można zamówić pojedyncze elementy) a dla ceniących przede wszystkim bardzo wysoką jakość polecam system bajkowych antresoli z systemu Zamek, całej kolekcji z systemu Princess oraz wiele innych cudnych mebli dla Twojego dziecka. Zapraszam serdecznie po spełnienie marzeń Twojej pociechy! Pozdrawiam Mebelmania

Gość gość
nieee. Dla mnie to zdecydowanie za wcześnie, tyle że ja jestem przewrażliwiona, bo jedno dziecko już straciłam i może zacznę kupować coś w lutym na początek... ale ciuszki czy wózki lubię sobie pooglądać :) a w razie czego mąż da radę z zakupami na pewno :)