Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka temperatura w pokoju noworodka

Polecane posty

Gość gość

Jaka macie temperaturę w pokoju noworodka i jak jest ubrany w ile warstw ?

Gość gość
22 i leży w samych bodach

Gość gość
Temperatura w pokoju niemowlaka w dzień powinna wynosić około 20-22 stopni Celsjusza, a w nocy o 2 stopnie mniej, ale nie poniżej 18°C. Jak ubrany ? Body i przykryty kocykiem .No i obserwacja .Niektore dzieci sa zmarzluchami ,inne sa cieplolubne .Tak jak i my dorosli .Umiarkowanie to jest to .Nie przegrzewac ale tez na sile nie hartowac .Musisz wyczuc sama co Twoje dziecko lubi :)

Gość Madlllrn23
To ja chyba przegrzewam dziecko.. Ale nigdy nie jest spocone ani gorace. Ma 21-22 stopnie w pokoiku, ubrana jest w body z kr rekawem, bluzeczke z dlugim, spiochy, przykrywam kocykiem a moj jeszvze kladzie na to kolderke cienka. Wspomne tylko ze to wczesniak 6 tygodniowy. Zastanawiam sie czy zmniejszyc ilosc warstw mimo tego ze sie nie poci itd.

Gość październikówka 201333333
21 stopni w dzień i w nocy czasem 20. Mała ma 3msc body kr rękaw bluzka spodenki i skarpety czasem cienki kocyk w dzien. Na noc jest duszno i ubieram lżej, pajac, lub rampers z długimi rekawami(goel dłonie i stopy. Nakrywam cienkim kocykiem a od połowy w dół kołderką-taki moj patent i wtedy sie nie rozkopuje:P

Gość gość
w dzien 20 stopni, a w nocy 18. nigdy nie chorował

Gość gość
20-21 stopni. W dzień body kr rękaw,bluzeczka i leginsy. W nocy body plus pajac. Wkładam dziecko śpiworek i narzucam cieńką kołderkę-wiem sporo warstw,ale mała się nie poci,jest jej dobrze. Dodam że w nocy u mnie grzejniki są wyłączone.

Gość gość
Ja mam w nocy 23 stopnie śpię w pizamie i pod kołdra . Więc jak dziecku ma nie być zimno tylko pod cienkim kocykiem?i w niższej temperaturze na dodatek.

Gość zimnolubna i córka tez
zależy od dziecka, moja jest zimnolubna i od początu miała w pokoju 20-21 stopni, przez pierwszy miesiąc miała na sobie body na długi rękaw i śpiochy albo samego pajaca, teraz (prawie 4 miesiące) temperatura ta sama a młoda w body na krótki rękaw+cienkie spodenki i skarpetki, jak zasypia to przykrywam ją cienkim kocykiem. Jak ubiorę ją grubiej to jest dym. A tak w ogóle to dziś byłam na szczepieniu małą ubrałam w body na długi rękaw + cienki dresik welurowy i skarpetki i oczywiście plus śpiworek jesienny, rozumiem że dla niektórych dzieci to może być za dużo, ale jak zobaczyłam dziecko w wieku mojej ubrane (matka ubierała ją przy mnie w poczekalni): body długi rękaw bluzeczka sweterek gruby puchowy kombinezon i na to koc!!!! to sorki ale nie dziwię się, że potem większość dzieci non stop przewiana czy przeziębiona PS. a u nas dziś 8 stopni i mały wietrzyk :|

Gość zimnolubna i córka tez
" rozumiem że dla niektórych dzieci to może być za dużo" - miało być za mało :D:D:D

Gość gość
"22 i leży w samych bodach" - noż cholera, a w ilu bodach?? bo jeżeli ktoś już tak dziko odmienia, to przynajmniej niech tego do liczby mnogiej używa

Gość gość
up

Gość gość
w dzień ok 21 - kr body, bluzeczka, spodenki albo polspiochy w nocy ok 19-20 zdarza się 18 ale nie poniżej, a w nocy kr bluzeczka i pajac albo body i śpiochy oraz koc do polowy brzuszka

Gość gość
tzn jeśli to noworodek to niech temp w nocy będzie ok 19-20 aleubierz na kr body, bluzeczke i śpiochy alo polspiochy i kolderke pod prawie paszki. Noworodek poki co musi się wygrzewać. My naszemu zakladalismy jeszcze skarpetki, ale teraz ma 4 mce i zakładam tylko wtedy gdy ubieram go w spodenki lub rampers. Musisz obesrwowac dzidzie. Ubierz jednej nocy cieplej i sprawdzaj karczek i czy dzidzia się nie wierci albo budzi się za często. W dzień ubierałam podobnie, kocykiem przykrywałam.

Gość gość
" kr body, bluzeczke i śpiochy alo polspiochy i kolderke pod prawie paszki. " - moim zdaniem za dużo!!! przynajmniej o śpiochy albo o kołderkę :/ i te wszechobecne skarpetki...

Gość gość
ja mam teraz 23 stopnie i mały leży w samym body z kr rękawem i skarpetki, jest w ruchu, a grzej***ardziej bo bedzie kapany o 19, natomiast w dzien jest w body z dl rekawem, spodenki i skarpetki, przykrywam kocykiem jak usnie

Gość gość
ojjj on jest niemowlakiem a nie noworodkiem...sorrka :)

Gość gość
18C w wyższej temperaturze jest bardziej suche powietrze i maluchowi wysyka śluzówka stad np.katar.

Gość Kasia_i_Jakub
W nocy rzeczywiście 18 st. C Wbrew pozorom wysoka temperatura wcale nie jest taka dobra dla zdrowia i dzieci i dorosłych.