Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozliczenie PIT prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem, do którego urzędu mam złożyc PIT, teoretycznie wiem, że nawet jeśli prześlę do złego to i tak się liczy, ale wolałabym zrobić to dobrze. Mam stały meldunek gdzie indziej i rozliczałam się z urzedem powiatowym, pod który podlegałam tam, teraz mam meldunek jeszcze tymczasowy w miescie wojewódzkim. Czy mam PIT złozyc tutaj w miescie z tym czasowym meldunkiem, czy przesłac do urzedu, gdzie podlegam ze stałym meldunkiem? Poza tym, czy NIP 3 wyepłnia się co roku? Aha, PIT można przesłać pocztą do urzedu, prawda?

Gość adwokat diabla
nie wiem, nie rozliczam sie w tym kraju ale pewnie tak 🖐️

Gość gość
NIP 3 zniknął. Zastąpił go zap-3. Wypełniasz o ile zmieniły się dane objęte zgłoszeniem (nazwisko, adresy, nr. konta itp.) Nie ma obowiązku składania co rok. Co do wysłania pit-a właściwym jest USkarbowy ze względu na miejsce zamieszkania, faktyczne, chociażby niezwiązane z meldunkiem.

Gość gość
Zap 3 chyba zniknął, zastąpił go własnie NIP 3, z tego co pamiętam. Dziękuję za odpowiedź.

Gość gość
odwrotnie, wczesniej był NIP3 teraz jest ZAP3. a z tym gdzie masz złożyć pit najlepiej zadzwoń do urzędu i się dowiedz, glowy Ci nie ukręcą a kto pyta nie błądzi

Gość gość
Tak zrobię :) Miłego dnia 🌼

Gość gość
Ale się srasz, wyślij gdziekolwiek to sami odeślą do właściwego.

Gość gość
Wiem, ale nie chcę urzednikom przysparzać roboty :P

Gość gość
Zawsze można skontakować się z fachowcami w tej materii. Oni http://www.zkco.pl/ doskonale znają się na rzeczy i na pewno ci pomogą.

Gość mirka128
popieram!!! najlepiej korzystać z pomocy fachowcow. Po co masz miec potem klopot, nip3 jest czy go nie ma...oto jest pytanie. ja tam co roku prosze o pomoc w tym miejscu - moze sie przyda http://www.omnibusbp.pl/kontakt.html pozdrawiam i powodzenia zycze!

Gość gość
jest zap 3 bo dzis go wypelniałam to wiem :P

Gość gość
a czy ktoś z was rozliczał pit z jakąkolwiek firmą? jaj wlasnie zastanawiam sie zeby zlecic rozliczanko tej firmie www.biurocru.pl/zakres.html mam tego mnóstwo, bo cała rodzina sie zebrała, wiec sama tego nie ogarne, a zaplace i bede miala pewnosc, ze jest ok