Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w polskich szpitalach nadal Znieczulenie zewnątrzoponowe jest za darmo

Polecane posty

Gość gość

Nie dlugo rodzę i chciała bym skorzystać z tego przywileju :)

Gość gość
zalezy w którym dokładnie, w niektórych tak , a w niektórych nie :)

Gość gość
Pytam o szpitale w wiekszych miastach :) Np Łódź sterlinga lub Centrum Zdrowia Matki Polki :)

Gość gość
trzbe aspr poszcególnie np na stronach konkretnego szpiatla, w Wawie większośc jest ale też nie wsyztskie

Gość gość
a w Łodzi ? :P

Gość gość
Nie we wszystkich i raczej nie chcetnie go podaja. Albo klamia ze za male rozwarcie albo ze za duze:/ oszczednosc

jeśli jest możliwość, to zazwyczaj jest bezpłatne. Są jednak szpitale że nie ma żadnej szansy otrzymania ZZO ;/

Gość gość
Dziekuje a jak sie doprosic :P o takie znieczulenie ??:P tak zeby nie musieli mnie puscic z kwitkiem w jaki sposob sie dopominac juz podjelam decyzje ze poprosze o nie na wstepie :)

Gość gość
wal w ryj i mów -znieczulenie k***a! A potem się tłumacz że to z bólu :) może być ? :)

Gość gość
Pytam sie powaznie ...

Gość gość
wspomnij na wstępie i dopytuj bo trzeba dac zzo przy 3cm rozwarcia, później zapomnij ze dostaniesz. W wawie chyba płatne, ale ja miałam za darmo bo miałam cukrzyce w ciazy

Nie wiem jakie są zwyczaje w innych szpitalach w Polsce, ale tu, gdzie ja rodziłam (w Łodzi), jeszcze na izbie przyjęć podsunięto mi do podpisania papierek ze zgodą na ewentualne ZOP. W trakcie samego porodu chyba z 10 razy mnie pytano, czy już je podać.

Gość gość
Jasne, że za darmo podają i frytki do tego.

Gość gość
connie francis naprawde ??? A gdzie rodzilas ?? :)

W Matce Polce ;) Zarówno w 2005 jak i w 2013 roku było tak samo, gdybym miała rodzić trzeci raz, nawet chwili bym się nie zastanawiała, uderzałabym właśnie tam ;)

Dodam, że rodziłam na II bloku, bo to ma znaczenie :D Jak trafiasz na izbę przyjęć przeważnie pytają, na jaki blok mają Cię zawieźć. A jak nie zapytają, sama powiedz, oni to respektują (tak samo, jeśli masz skierowanie od lek. prowadzącego, też może wpisać blok i tam Cię zawiozą).

Gość gość
connie francis ja tez za 1 razem rodzilam w CZMP i prosilam o znieczulenie na poczatku i odmowili ale dziekuje porosze aby zaprowadzili mnie na 2 blok :) nie wiem na jakim rodzilam ale na bank mnie nie wiezli :D Gdy spytalam czy jakis wozek czy cos to mnie wysmiala pani w recepcji...

Gość gość
Jak rodzilam w 2008 to w bydgoszczy dostalam za darmo i to pozno jak juz mialam duze rozwarcie i az jedna dawke sciemniali ze juz szybko pojdzie i to spowolni akcje jak wezme wiecej a meczylam sie jeszcze kilka godzin teraz mieszkam w Koszalinie i tu nie ma takiego slowa ja ZZo

Gość gość
:( masakra dlatego wolala bymmiec wybor dawac skladki na NFZ czy leczyc się prywatnie :( wybrala bym to 2 jedna cena...

Gość gość
mi zzo wpisali do karty

Gość gość
Ale ze prowadząca ? U mnie ginekolog sie nie orientuje nawet czy jest sponsorowane przez nfz niby zadna ciezarna jej sie nie pytala... Ale mila kobitka moze ją by tak poprosic o wypisanie czegos tylko czego ?

O matko, to u mnie totalnie odwrotnie - wcześniej leżałam na patologii, nad ranem odeszły mi wody, babka wpakowała mnie na wózek, a ja do niej, że nie trzeba, bo ja się wyśmienicie czuję - a ona mnie wręcz opieprzyła, że w szpitalu jestem a nie na wczasach spacerowych na Krupówkach i mam jej słuchać :D Pewnie dużo zależy od zmiany, konkretnego lekarza czy położnej, na którą trafisz. Ja mam same dobre doświadczenia, na te moje dwa porody tylko raz trafiłam na lekarza - gbura i totalnie niekompetentną pediatrę. Poza tym - cud malina ;) Rodzisz niedługo?

Gość gość
W marcu :) Mam pytanie czy ten gbur dr to taki brunet? Ja przez niego sie prawie pamietam poplakalam :) Kurcze chyba powiem ze chce znieczulenie i juz bo kobitki inne dostaly ( jak juz na 2 dzien bylam na sali poporodowej) tylko nie ja a prosilam, blagalam... Może powiem im jaka sytuacja byla w pierwszej ciazy i ze zle sie poczulam nawet po porodzie gdy na sale bylam przewieziona ze te inne pacjetki z wenflonem w kregoslupie byly lepsze :P i je wiem ze mi sie nalezy w takim wypadku tylko boje sie ze przez taka wypowiedz podczas porodu moge miec nie przyjemnosci :P

Gość gość
W marcu :) Mam pytanie czy ten gbur dr to taki brunet? Ja przez niego sie prawie pamietam poplakalam :) Kurcze chyba powiem ze chce znieczulenie i juz bo kobitki inne dostaly ( jak juz na 2 dzien bylam na sali poporodowej) tylko nie ja a prosilam, blagalam... Może powiem im jaka sytuacja byla w pierwszej ciazy i ze zle sie poczulam nawet po porodzie gdy na sale bylam przewieziona ze te inne pacjetki z wenflonem w kregoslupie byly lepsze :P i je wiem ze mi sie nalezy w takim wypadku tylko boje sie ze przez taka wypowiedz podczas porodu moge miec nie przyjemnosci :P

Oj, to był akurat blondyn w okularach, miał na imię Maciej, ale nie pamiętam nazwiska. On najczęściej jest na matczyno-płodowym, bada tam nowo przyjęte pacjentki. Gbur i cham, nawet położne go tam nie lubią ;)

Gość Jaamajka
od 2011 znieczulenie nie jest refundowane, wiec zeby je dostac musza istniec ku temu wskzaznia niestety. 21 wiek a u nas jak w średniowieczu.

Gość gość
to w takim razie 2 chamow tam jest :P i podobno faceci sa lepsi :P

Gość gość
z tego co wiem w CZMP nadal jest... rodziłam w tym roku i za darmo