Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malla27

po jakim czasie od spodziewanej miesiaczki lekarz rozpozna ciaze

Polecane posty

Gość malla27

Witam!dziewczyny pomozcie bo nie wiem co robic!!!przyblize wam moja sytuacje.Obecnie jestem na urlopie wychowawczym do 14.02.2014r a od wrzesnia 2013 staramy sie o dziecko drugie no i nam nie wychodzi.a bardzo nam zalezalo zeby to sie stalo na wychowawczym bo bym miala ciaglosc w umowie a podkresle ze do pracy nie wroce bo szefostwo mi to juz powiedzialo czyli z dniem 15luty staje sie bezrobotna no a ze bardzo chcialam drugie dziecko to zdecydowalismy sie teraz bo bym miala ciaglosc w umowie no i jakies pieniadze ale ze maz dopiero niedawno to dostrzegl.No i dzis zrobilam test i znow negatywny i teraz nie wiem czy zdazymy i czy warto jeszcze probowac bo nastepna miesiaczka przypada na 02.02.2014 i jakbym wrazie nie dostala czy zdaze dostarczyc szefowi ze jestem w ciazy przypuszczajac ze jestem bo tego nikt nie wie.a bedzie to 10dni po miesiaczce czy juz lekarz stwierdzi ta ciaze czy nie.Jestem w potrzasku bo nie wiem co robic.Bez macierzynskiego nie bedzie nas stac na drugie dziecko takze to ostatni gwizdek.Pomozcie moze ktoras z was tak miala?

Gość gość
no ale mamy c***omóc zajść w ciążę czy co ?

Gość gość
J******a jesteś naprawdę to państwo ma ci Bachórz wychowywać??? Ile maviezynski będziesz brać rok?? A później co mops i zasilki???? Bardzo chcecie dziecko taaaa chcecvie kasy desperaci

Gość gość
beta z krwi ci wykryje ciąże nawet przed @ - lekarz gdzieś tydzień dwa po terminie @

Gość malla27
o nie wypraszam sobie takie teksty niestety do mopsu nie bedziemy skladac bo sa inni potrzebujacy w gorszych sytuacjach mi tylko chodzi o lata pracy i o ciaglosc.wiedzialam ze piszac to bede wysmiana ale nie wiedzialam ze az tak.

Gość malla27
gosciu a wynik z krwi wystarczy szefowi?wiesz moze?

Gość malla27
czy zadna z was nie byla w takiej sytuacji?

Gość gość
Test ciążowy najlepiej robić w pierwszym dniu po terminie spodziewanej miesiączki. Trzeba by sprawdzić jak to jest z informowaniem szefa o ciąży. Bo niby kobieta ma obowiązek poinformować w firmie jak jest w 3-im miesiącu. Co do sprawdzenia na usg czy jest się, to oficjalnie sprawdza się w 6-8 tyg. Ale ja myślę, że na upartego można zobaczyć kropkę już w 4 tyg. Ciążę można stwierdzić już w 10 dni od zapłodnienia.

Gość gość
autorko, a jakbyś pokombinowała i zaniosła zwolnienie lekarskie przed uplywem wychowawczego? Zawsze zyskalabys na czasie troche...

Gość gość
Bezrobotna to staniesz się dopiero z dniem 1 czerwca. Także masz jeszcze trochę czasu.

Gość gość
A umowę jaką masz? Na czas nieokreślony czy określony?

Gość gość
Z tego co wiem to przez pól roku po powrocie do pracy po wychowawczym pracodawca nie ma prawa cię zwolnić...ale to musisz dopytać w zus...

Gość gość
Po co klamiesz idiotko Napisalas w pierwszym poście ze bez kasy z macierzyński ego nie stać was na drugie dziecko A teraz się glupio tlumaczysz ze o lata pracy ci chodzi haha a na marginesie co to za praca wiecznie na macierzynskim Nie krzywda kolejnego dziecka biedaczko bo z mopsu nie wyzyjesz

Gość gość
autorko nawet jak dostaniesz wypowiedzenie, a później dowiesz się że w dniu wypowiedzenia byłaś już w ciąży ( ale nie wiedziałaś o tym ) pracodawca ma obowiązek przywrócić Cię do pracy. Powodzenia

Gość gość
gosciu wiesz co macierzynski placa rok a to najwieksze wydatki na dziecko sa a potem jak starsze to juz sobie jakos poradzimy a masz na mysli te 77zl rodzinnego z mopsu?jak tak to jestes smieszny.po pierwsze to dokladnie wiem ze do pracy nie wroce bo nie ma miejsca dla mnie a po drugie chce miec dwojke dzieci i nie chce zeby moj synek byl jedynakiem a po trzecie to chyba zarabiasz po 10tys miesiecznie ze sie tak wymadrzasz teraz w dzisiejszych czasach trzeba planowac dzieci zeby miec je za co utrzymac a nie jak kiedys.To niestety nasza Polska

Gość gość
A idiota to ty jestes

Gość gość
A czemu z dniem 1czerwca?mam umowe na czas nieokreslony.

Chyba i tak cię nie obejmie bo to raczej nie może być tak wczesna ciąża, musisz być chyba w 3 miesiącu czy jakoś tak