Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fondant czekoladowy

Chrzest

Polecane posty

Gość fondant czekoladowy

Hej, Mam pytanie czy jest tu ktoś kto nie jest chrzczony? Lub moze znacie kogoś takiego? Już prawie 30 lat chodze po tym świecie i nikogo takiego nie znam : / Czy tylko ja nie mam chrztu, chyba niemożliwe : ) Znam ludzi nie wierzących, nie praktykujących, nie bierzmowanych, takich którzy zmienili wiare ale wszyscy są chrzczeni. Czasami sie zastanawiam czy się nie ochrzcic a z drugiej strony skoro jestem dobrym człowiekiem to po co.

Gość fondant czekoladowy
Wszyscy są chrzczeni??? :/

Gość gość
Może i wszyscy. Jako dziecię niemożesz przecież zaprotestować nie? Rodzice zawleką do kościoła i tyle masz do gadania.

Gość gość
moja mama niechrzczona

Gość fondant czekoladowy
A zastanawiała się kiedyś czy się ochrzcić? Jest ateistką czy jakiegoś innego wyznania?

Gość gość
ateistka, wiec nie zastanawiala

Gość gość
przeciez slub moze byc cywilny, tylko dla Polakow normalnym jest, ze kazdy slub w kosciele :P

Gość fondant czekoladowy
Cywilny pewnie wezme , nic innego mi nie pozostaje : D

Gość fondant czekoladowy
No chyba ze dobrze posmaruje to trzy sakramenty plus slub w jednym sie da zalatwic ; ) Ale kasy nie mam duzo, a po za tym szkoda mi. Wole jechac na wycieczke.

Gość gość
cywilne slubu moga byc tak samo piekne, jak koscielne - biala suknia, ojciec prowadzacy do "oltarza" ktorym w tym wypadku jest urzednik, ktory udziela slubu. Duzo gosci, w sali, albo na swiezym powietrzu... bywala,m na pieknych cywilnych :)

Gość gość
Ja znam praktykujących świadków jehowy, któzy są ochrzczeni, ale 2 z trójki dzieci już nie.

Gość fondant czekoladowy
Chodzi mi o kwestię czy jeśli coś na prawdę istnieje, to czy trafie do piekła : / Czy jest dla mnie szansa jakas jak umrę nieochrzczona? Czasami nachodzą mnie takie myśli głupie. Moze to dlatego ze wkoło mnie pełno katoliczek zagorzałych.

Gość gość
pojscie do piekla za niechodzenie do kosciola, za brak chrztu, za wyznawanie innej religii to wymysl kosciola, aby przyacignac wyznawcow, no i kasę tym samym. Tak naprawdę do piekla trafiaja ludzi zli, a do nieba dobrzy i tak jest w kazdej religii, tylko w inny sposob powiedziane, a w jeszcze inny sposob interpretowane.

Gość fondant czekoladowy
No własnie tak samo mysle , ze wystarczy byc dobrym. Mam nadzieje ze tak jest : D

pojscie do piekla za niechodzenie do kosciola, za brak chrztu, za wyznawanie innej religii to wymysl kosciola, aby przyacignac wyznawcow, no i kasę tym samym. Tak naprawdę do piekla trafiaja ludzi zli, a do nieba dobrzy i tak jest w kazdej religii, tylko w inny sposob powiedziane, a w jeszcze inny sposob interpretowane. ----- Skąd masz takie informacje? Rozumiem, że to po prostu Twój wymysł, coś co Ci się wydaje a opisujesz to jak definicję z podręcznika :D

Gość gość
A poza tym, nie masz się co martwić. W Biblii jest, że Bóg czy tam Piotr czy kto inny pyta cię przed bramą, czy chcesz się nawrócić i czy żalujesz wszystkich grzechpw, by wstąpić do raju - o ile oczywiście jesteś na tyle złym człowiekiem, by musieli ci to proponować ;D

Gość gość
kapsloczkaa tak, to moja myśl, nie sądziłam, że zabrzmiało to jak definicja :P

Gość gość
następnym razem napisze prostszym językiem, dostosowanym do twojego poziomu, ażeby cię nie wprowadzić w bląd 🖐️:classic_cool: