Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nysible

Ciąża czy piasek w przewodach moczowych

Polecane posty

Od paru dni boli mnie cewka, tuż po skończeniu sikania. Tylko jeszcze wczoraj było to znośne.. A dziś to jakaś paranoja. Mam straszne ciśnienie na siku, chociaż nic praktycznie nie leci.... i ten ból na koniec :( Tak myślę sobie może to ciąża ? Gdzieś usłyszałam, że ponoć rosnąca macica uciska pęcherz.. Ale mój chłopak zaprzecza, i mówi, że to jakieś zapalenie. :(. A może piasek w przewodach moczowych ?? Może któraś z Was coś podobnego przechodziła ?? Wzdryga mnie na widok toalety, a mam straszne parcie . Co robić ?

Gość gość
Kochana, no w ciąży nie boli nic przy oddawaniu moczu. Fakt macica uciska, ale nie powoduje to bólu przy oddawaniu moczu. Macica się poprostu rozciąga i stąd ból podbrzusza. MOże do lekarza się przejdz?

Gość gość
to zadna ciaza tylko zapalenie dróg moczowych, do lekarza !!

Kurcze jak teraz poszłam siku poleciała mi krew ;( i ten ból jejuu.. chłopak mi kupił w aptece furaginum może to wystarczy ?

Gość agula8
witam,macica owszem uciska na pęcherz moczowy ale w 8-9 m-cu ciąży jak jest duża, nie zaraz po zapłodnieniu.Masz objawy raczej infekcji dróg moczowych-dobrze że bierzesz furaginę,mnie pomogła.Brałam jeszcze doustnie provag, żurawit i piłam sok z żurawiny i w ogóle więcej piłam.Nie wiem czy przy kamieniach albo pisaku niema mocnego bólu brzucha.A nie możesz pójść chociaż do lekarza rodzinnego? zleciłby podstawowe badania...

Gość gość
pownnaś zrobić sobie post na owocach i watrzywach, pić sok z żurawiny, pietruszki i herbatki ziołowe moczopędne

Z Twego opisu objawów występujących podczas oddawania moczu, nie wykluczałbym problemów z pęcherzem, a tego nie bagatelizuj. Zaczęłaś przyjmować urofururgalin,bardzo wskazane ,tylko pamiętaj o zakwaszeniu organizmu,tj braniu witaminy C ,wtedy zwiększają się możliwości walki z bakteriami.W Takim stanie jak Twój stosuj zawsze największą dawkę leku którą można przyjmować ,pij dużo wody mineralnej niegazowanej . pozdrawiam Arion.