Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika mama ewy

ojciec nie wystąpił o widzenia czy jest automatyczne pozbawiony praw

Polecane posty

Gość monika mama ewy

Witam! Jestem mama 1,5 rocznej Ewy. Z jej ojcem nie byliśmy małżeństwem .RoZstaliśmy się krótko po tym jak urodziłam Ewę. Były chłopak od 8miu miesięcy jest w związku z inna kobieta. Płaci alimenty wpłacając na konto nie domaga się widzeń z dzieckiem . Chce wystąpić do sądu o alimenty aby mieć papierek na to że jestem samotna mama bo biorąc pieniądze polubownie wg prawa jesteśmy traktowani jakbyśmy wspólnie wychowywali dziecko. Czy jeśli będę miała przyznane alimenty sądownie a ojciec dziecka nie wystąpi o widzenia to nie ma praw do dziecka ? Proszę o poradę . Pozdrawiam- Monika

Gość gość
Nie, jak dostaniesz alimenty on dalej będzie miał prawa. Jeśli nie szuka kontaktu z dzieckiem możesz pozbawić go praw rodzicielskich sądownie.

Gość gość
jestes jakas glupia czy co? myslisz pojecia, co ma widywanie sie z dzieckiem do praw do niego? prawa do dziecka mozna się ZRZEC SĄDOWNIE tępa strzalko

Nie można się zrzec praw. Można wystąpić o pozbawienie praw rodzicielskich. Ale watpie aby ojciec dziecka się na to zgodził dobrowolnie. Jeżeli wystąpisz do sądu o alimenty, to będziesz miała tylko alimenty. O władzy rodzicielskiej rozstrzyga się na oddzielnej sprawie.

Gość gość
Nie ma widzeń nie może podejść do dziecka niby oficjalnie nie jest pozbawiony praw ale tak naprawdę skoro nie ma widzeń to nic nie może

Gość gość
Nastepna glupia c**a monika,co za tępe k***y noszą to imie