Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy emigrować w tej sytuacji

Polecane posty

Gość gość

Na razie mam pracę (zlecenie),boję się że jak skończy mi się umowa będzie bardzo ciężko mi znaleźć pracę. Tej też długo szukałam i kokosów nie zarabiam. Nie wiem czy mi się chce tak żyć w tej polsce...cały czas "ledwo ciągnąć", pracować byle do pierwszego niczego się nie dorabiając samej. Ciągle słyszę od znajomych że w polsce dojść do czegoś da się albo po znajomościach (których nie mam) albo będąc b. zdolnym (a ja nie znam 3 języków i nie skończyłam politechniki/medycyny)...mieszkanie będę miała po rodzicach. Niby mam studia ale humanistyczne, więc nie wiem czy to się liczy jako karta przetargowa za granicą. Znam angielski biegle. Chcę w końcu żyć spokojnie, pracować dorabiać się, założyć rodzinę (chłopak ma podobną sytuacje)...Czy warto w tej sytuacji emigrować?

Gość gość
ile masz lat?

Gość gość
26

Gość gość
up

Gość gość
pewnie ze tak,warto walczyc o lepsza przyszlosc

Gość gość
Spróbować zawsze warto, a wrócić masz gdzie. Pracując za granicą możesz się dokształcać wieczorowymi kursami lub poprzez komputer (później tylko zdasz egzamin) i dostaniesz papierek.

Gość Morski Kot
Czy mogę Cię prosić o kontakt na adres joanna_od_jezy@wp.pl? Szukam osób, które myślą o wyjeździe - jesteś jedną z nich. To ważne. Joanna