Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćówęczką

Proszę o pomoc zasiłek dla bezrobotnych a umowa na pół etatu

Polecane posty

Gość gośćówęczką

2 lata pracowałam na pół etatu, ale osiągałam wynagrodzenie wyższe niż minimalna krajowa pensja. I teraz chodzi mi o to, że jak się zarejestruję w urzędzie pracy, to oczywiście zasiłek mi się należy. Jednak pytanie mam takie: skąd Urząd Pracy będzie wiedział, że ja tę pensję wyrabiałam wyższą? Nie byłą to zawsze stała kwota, ponieważ dorabiałam sobie godzinami, ale wszystkie pieniądze, które firma mi wypłacała są udokumentowane, są na tzw. "odcinkach". Ktoś mnie może oświecić?

Gość gość
bedziesz musiala zalatwic zaswiadczenie o zarobkach z wyszczegolnionymi miesiacami i dopiskiem o oplacanych skladkach na fundusz pracy

Gość gość
Na świadectwie pracy będzie chyba?

Gość gośćówęczką
No właśnie nie wiem czy będzie na świadectwie pracy :o Bo to jest 24 miesiące i w każdym miesiącu jest inna kwota, ale zazwyczaj jest to powyżej 2000 brutto... To z zaświadczeniem brzmi sensownie...

Gość gość
tez to musialam zalatwiac, z niepelnego wymiaru etatu i ze zlecenia.

Gość gość
Na bezrobociu nie interesuje ich ile zarabiałas tylko czy były jakiekolwiek składki płacone. Jak masz powyzej 10 lat stazu pracy to masz wypłacane 100% zasiłku dla bezrobotnych , jak mniej niż 10lat wtedy zasiłek wynosi 80% . Powyzej 20 lat stazu pracy 120% zasiłku.

Gość gość
a na swiadectwie na pewno tego nie ma i druki rmua ani odcinki z wyplaty nie moga byc tylko to zaswiadczenie

Gość gośćówęczką
Dzięki za odpowiedzi :) Będę musiała pomęczyć moją kadrową, a znając ją, to trochę to czasu zajmie... Ale przynajmniej wiem, dzięki :)

Gość gość
tak to jak stwierdza czy faktycznie zarabiala przynajmniej najnizsza krajowa skoro ma niepelny etat, a to jest warunkiem do prawa do zasilku