Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmeczona123

Ciagle zmeczenie po ciazy

Polecane posty

Gość Zmeczona123

Urodzilam 2 miesiace temu, odczuwam ciagle zmeczenie. Maz pomagal mi tydzien przy dziecku a ja ciagle spalam, puchly mi stopy, nie mialam sily na nic i tak do teraz, nasza cureczka spi w nocy dobrze, budzi sie ok 3-4 na karmienie i pozniej ok 8. Wiec przesypiam praktrycznie noc z jedna przerwa. Ciagle jestem glodna i przytylam po porodzie wiecej nic przez cala ciaze. A karmie butelka. Nie mam energii na nic. Czy to normalne ?

Gość Zmeczona123
Nikt nie pomoze?

Gość gość
Kochanie a co Ci można pomóc? Ja jak urodziłam też ciągle byłam śpiąca i zmęczona. Zasypiałam razem z dzieckiem. spałam kiedy ono spało. Padałam na pysk brzydko mówiąc. I musiałam sobie radzić, bo mąż pracował, a mi nie miał kto pomóc. Potem druga ciąża i trzecia. Nie ogarniałam tego że jestem ciągle śpiąca. Pranie, sprzątanie, gotowanie, a jak nie miałam siły, to coś odpuszczałam. Tak było. Może u Ciebie to jakiś czynnik chorobowy? Zbadaj sobie hormony i inne takie. Przejdź się do lekarza.

Gość gość
do roboty pasożycie, a nie tylko leżeć, żreć i tyć!

Gość mama2828
Nie wiem czy to normalne, ale trzeba czegoś więcej niż kilka godzin snu... Jakieś małe zakupy, film na dvd, pogaduchy z koleżanką itp. Raz na jakiś czas (np.raz w tygodniu) taka "przyjemność" jest chyba możliwa do zrealizowania? Pamiętam, że ja relaksowałam się pod prysznicem - radio na full, żeby nie było słychać płaczu (dziecko ma też ojca ;) ). 20 minut pełnego relaksu przywracało mi siły ;)

Gość gość
no sama radość, te dzieciaczki :)

Gość mama2828
Tak mi się wydaje, że od kondycji psychicznej do fizycznej niedaleko...