Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cesarskie ciecie na rzadanie

Polecane posty

Gość gość

to bedzie moj pierwszy porod ale panicznie sie go boje zastanawiam sie nad cc czy ktoras z was miala robione z wlasnej woli?

Gość gość
W Polsce w panstwowym szpitalu nie zrobia Ci na zadanie.

Gość gość
taaaa, w Niemczech jest naprawdę na żądane :), tylko my polusy musimy zapłacić

Gość gość
masakra chyba tego nie przezyje. mdleje nawet jak mnie zab boli

Gość Clc
ja miałam planowane cc, zorganizowałam sobie zalecenie ortopedy ze względu na uraz kręgosłupa, poszłam z tym wcześniej do wybranego szpitala i zapytałam, czy będą to respektować, lekarz od razu otworzył kalendarz i wpisał mnie na cc.

Gość gość
ja mam rwe kulszowa jak myslisz to by przeszlo wkoncu uraz kregoslupa

Gość gość
taaaa rwe kulszowa co druga w ciazy ma

Gość gość
rwa kulszowa to nie uraz kregoslupa durna kobieto, tylko ukladu nerwowego

Gość gość
tak tylko na wskutek wypadku ktory mialam 5 lat temu pojawila mi sie ta rwa i teraz co jakis czas mam postrzal ale w papierach okreslone to mam jako rwa kostna kregoslupa

Gość Clc
Udaj się z dokumentacją medyczną do ortopedy - prywatnie najlepiej, ja płaciłam 100 zł - powiedz, że teraz mocno Ci się nasiliło i masz częste ataki, powiedz o swoich obawach co do porodu naturalnego, mnie lekarz ortopeda sam zapytał, czego od niego oczekuję? powiedziałam zalecenia do wykonania cc i na recepcie takowe wypisał, że w wyniku urazu kręgosłupa - ja mam przebyte złamanie, przepukliny i dużo innych, co zresztą nie przeszkodziło ortopedzie z NFZ do nawracania mnie na poród naturalny - dlatego poszłam prywatnie do innego - potem,jak już pisałam udałam się do wybranego przeze mnie szpitala zapytać, czy zalecenie będzie akceptowane, czy będę znowu musiała wysłuchiwać argumentów wskazujących wyższość porodu naturalnego. Także działaj, też panicznie boję się porodów, dlatego organizowałam się wcześniej.

Gość Clc
a, jeszcze przypomniało mi się...jeśli masz jakiś problem z ciśnieniem/nadciśnieniem tez jest to wskazanie do cc, ale tu ciśnienie mierzą na bieżąco w szpitalu, ja nawet z racji tego dostałam głupiego jasia w gratisie do cc, takze nie byłam świadoma, spałam,ale miałam ciśnienie górne 180.

Gość gość
na RZadanie ci nikt nie zrobi nawet za kase:D ale na Żądanie owszem;)

Gość gość
jestem po cesarce,ale dziecko 5 kilo mialo. pamietaj ze roznie w zyciu bywa,roznie poród naturalny daje ci szanse na dzieci wiecej niz 3. ne mow ze chcesz jedno, bo ja z****** egoistka bylam a po pierwszym moglabym miec i 2. roznie bywa-moze umrzec, trzeba czekac 3 lata na drugie, albo po prostu za 10lat mozesz spotkac innego faceta a 4 cesarki juz nie ma. moja znajoma rodzi chore dziecko, naturalnie, o ile przezyje ma szanse na drugie juz po roku. moze to straszne co mowie, ale prawdziwe