Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Umiem szyć co nieco jak rozkręcić jakiś biznesik

Polecane posty

Gość gość

Może nie jakieś skomplikowane kreacje, ale cos takiego jak prezentuje reserved, mohito to lekką ręką, krój prosty jak budowa cepa, materiał bez rewelacji, troche wszytych kamieni i cekinów i taka kasa na tym leci, szok Znajdzie się tu ktoś przedsiębiorczy kto podrzuci jakąś radę? jak zacząć? :)

Gość dirty dancing
juz za chwileczke juz za momencik piatek z pankracym zacznie sie krecic moze wulanicacja prezerwatyw? 🖐️

Gość umiem szyć
się uśmiałam :)

Gość gość
Jak jestes z Poznania zaloz ze mna biznes

Gość umiem szyć
nie jestem z Poznania, jestem z mazowieckiego

Gość umiem szyć
a jakie masz konkretnie zdolności?

Gość gość
Mam pomysł na biznes oparty na szyciu, pomysł na to jak zdobyć kasę (ale jeszcze nie sprawdzony), umiem fotografować, znam się na marketingu i grafice, mam wrażenie, że znalazłam niszę na rynku.

Gość gość
najlepiej zaczac szyc dla siebie/znajomych/ przyjaciółek za darmo na poczatku (tylko koszt materiału, oczywiscie tylko dla bliskich) I nalepiej niech sie roznowsi po miescie i wtedy mozesz dyktowac ceny. Np moja krawcowa bierzez a podstawową sukienke (prosta sukienka bez rekawów) 80 zeta (oczywiscie materiał przynosi klientka). Jak bedziesz dobrze szyc, elegancko, łądnie wykanczac itd to klientki beda walic dzrwiami i oklnami

Gość umiem szyć
Ale mnie nie interesuje bycie krawcową, chodzi mi raczej o masowe szycie, czyli dany model w kilku rozmiarach, jak w sklepach. Tylko jak się wbić na rynek?

Gość gość
Uwazam ,ze to bardzo dobry pomysl.Kiedys chcialam zeby mi ktos skrocil 2 nowe spodnie , odwiedzilam kilka zakladow krawieckich bo potrzebowalam natychmiast , ale wszedzie trzeba bylo czekac tydzien albo dwa.Myle , ze mozesz zarobic :)

Gość gość
Szycie z pasji stało się z czasem moim pomysłem na biznes. Lokal posiadam, jednak potrzebuję specjalistycznych maszyn, które pozwoliłyby mi na prawdziwie profesjonalne podejście do tematu. Kogo jesteście w stanie polecić?

Gość gość
dzis takich co umieja szyc to jest na peczki.

Gość gość
Moja żona, która jest właścicielką biznesu tego typu zamawiała maszyny od http://www.ultra-nonwoven.com/ . Zaopatrzyli ją w linie produkcyjne, maszyny ultradźwiękowe, czy maszyny do zgrzewania materiałów syntetycznych. To był doskonały wybór, który pozwolił jej na rozkręcenie doskonałego biznesu.

Gość agakwiek
a ja odradzałabym szycie za free dla znajomych o ile nie chodzi o prezenty na jakieś konkretne uroczystości. w końcu to też jest praca. można ją wykonać po kosztach, ale przyzwyczajanie innych, nawet bliskich osób do tego, że robimy coś pro bono, może być z czasem uciążliwe. dlatego myślę, że spoko opcją jest przygotowywanie ubrań na domowej maszynie do szycia i późniejsze ich sprzedawanie, nawet za grosze:)

Gość gośćDonaldTRAMPLLINI
Skontaktuj sie z Sarah Shaköteki , jakis czas temu szukala wspolnika do biznesu.

Gość gość
a myślałaś by zostać chirurgiem?

Gość gość
Szycie zrobiło się ostatnimi czasy znowu trendy! Jest masa firm, które otwierają nowe szwalnie i produkują fajne ciuchy. Jeśli chcesz rozkręcić taki biznes to znajdź najpierw dobrych partnerów do współpracy Moja przyjaciółka tez postawiła na tego typu rozwój zawodowy i bardzo dobrze jej to funkcjonuje. Nawiązała współpracę z www.bilo.pl, farbiarnią, w której wykonują dla niej barwienie oraz uszlachetnianie tkanin. Mają w ofercie także inne zabiegi związane z materiałami. Dzięki temu jej ciuchy wyróżniają się zarówno wyglądem jak i jakością.

Gość Jago80

Możesz nawiązać współpracę z dobrą wzorcownią. Na pewno będzie Ci o wiele łatwiej. Sama mam spore doświadczenie w tym temacie i korzystałam z usług www.elastic.com.pl. Na pewno pomogą Ci w rozkręceniu biznesu w branży odzieżowej.