Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bersssshka

Akupunktura miał z nią z Was ktoś coś do czynienia

Polecane posty

Gość bersssshka

Ja chcialam leczyc nią szumy uszne i mioklonie miesni. Probowaliscie kiedys akupunktury? Pomaga?

Gość gość
oczywiscie ze pomaga

Akupunktura jest dobra na wszystko gdyz (w duzym skrócie) powoduje skierowanie energii tam gdzie jej brakuje. Najlepiej znalezc dobrego specjaliste, który wie co robi bo bardzo dobrze zna anatomię i zachowania ludzkiego ciala. Ja chodzilem do takiego i pomogl mi na jedną z dolegliwosci. Ale z doswiadczenia i przypadkow innych ludzi słyszalem jak innym pomaga. Wierzę, a wczesniej nie wierzylem.

Gość gość
Tu nie ma co ur******** wiary tylko poprostu korzystac z akupuktury i cieszyc sie zdrowiem

Gość gość
lepiej nano srebro

Gość gość
Kiedy nanosrebro to nanosrebro

Gość gość
Ja byłam na serii zabiegów akupunktury tu: http://www.qi-med.com/, nic mi nie pomogło w leczeniu wypadania włosów, a akupunktura przyniosła wymierne efekty. Więc na pewno warto się wybrać bo pomaga przy leczeniu różnych chorób.

Akupunktura leczy wiele dolegliwości. Nawet WHO uznało ją za skuteczną metodę w leczeniu wielu chorób, w tym leczeniu wszelkiego rodzaju bólu. Oddziałuje na różne narządy wewnętrzne człowieka. Przynosi same pozytywy plus przede wszystkim uczucie lekkości, odmłodzenia wewnętrznego i zewnętrznego. Ja regularnie korzystam z zabiegów w Eastmed i polecam każdemu.

Akupunktura w ciągu kilku ostatnich lat zyskała bardzo wielu zwolenników, a to znak, że warto na nia pójść. Działa ona przeciwbólowo i przeciwzapalenie, ale to nie wszystko akupunktura również odpręża wiele osób stosuje ja do leczenia stanów psychicznych np. nerwicy czy bezsenności. Tutaj jest dość ciekawy filmik prezentujące akupunkture stosowaną w bezsenności przez dr Sene https://www.youtube.com/watch?v=BhtiQFQnMw0

Gość gość
A napiszcie prosze czy to boli ??? Sama mam wielką ochote zapisac sie na takie zabiegi ale przyznam też ze troszkę sie boje. Jest sie czego bac ? A czy to od razu po pierwszym zabiegu pomaga ?

Gość gość
Pierwszego dnia to moze jeszcze sie pogorszyc i to jest normalne

Dlaczego miałoby sie niby pogorszyć? Owszem moze na początku wbijanie igieł to dziwne uczucie,a le po tym czuć raczej ulge niz pogorszenie, no chyba że ktoś sobie wmawia że jest gorzej. Ale też z drugiej strony jeden zabieg nie wystarczy, z tym trzeba sie liczyć, że to musi być cała seria zabiegów. W Eastmed zabieg trwa przez około 30 minut. Pacjent zostaje nakłuwany ok. 10-15 cieniutkimi igłami. Najczęściej wykonuje się zabiegi 2-3 razy w tygodniu.

Gość gość
No to normalne,ale moze sie pogorszyc,bo organizm ur******* samoleczenie i pozbywa sie zbednego balastu

Gość gość
o jakie bzdety i bzdury na temat akupunktury!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
jeszcze tego nie wiecie jak zgrabnie w sposób chytry i wyrafinowany akupunktura zamiata nasze zdrowotne problemy pod dywan ale macie takie o niej pojęcie że głowa mała!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
mi pomogła akupunktura na bóle głowy

Gość gość
gość wczoraj Własnie akupunktura nie zamiata problemów pod dywan i to juz wiemy,natomiast stosowanie chemi skupianie sie na objawach a nie na przyczynasz zupełnie zamiata problemy pod dywan i nie ma tu zadnej bzdury

Gość gość
gość wczoraj skad Ty wiesz co my wiemy a czego nie wiemy???Twoja głowa to mała wiadomo,ale inne głowy sa o wiele wieksze

najpierw trzeba zastanowić się nad przyczyną szumów usznych. a wtedy można poszukać odpowiedniego leczenia. nawet depresja czy nerwica może wywołać szumy uszny, a wtedy akupunktura może pomóc.

Jeśli chodzi o akupunkturę jedynym minusem może być odczucie lekkiego przepływu prądu. Rzadko się zdarza, zależy od człowieka. Dla mnie przykładowo jest to bardzo przyjemny zabieg. Z kolei moja koleżanka w pierwszej serii czuła prądy, ale potem było już normalnie :) Więc raczej nie ma się czego bać.

Gość gość
DLa mnie to tak naprawde nie jest wazne. Liczy sie to aby zabieg był po prostu skuteczny. Gdzie w stolicy polecacie zapisac sie wlasnie na akupunkture ?

Gość gość
Nie musi byc akupunktura,moze byc akupresura lub energopunktura ew,moxa

W Warszawie znajdziesz gabinet na ul. Polnej lub na Puławskiej na przystanku niedzwiedzia. Dodatkowym atutem jest tam to, ze współpracują z NFZ Akupunktura pomaga, ale nie leczy PRZYCZYN i z tego trzeba zdawać sobie sprawe i jak np. ktoś leczy nerwice to pomoże na objawy, ale nie uleczy przyczyny. Mimo wszystko myśle, że po zabiegach lepiej wszystkiemu stawiać czoła

Gość gość
pisząc na jej temat dajecie o sobie cenzurę a skąd niby macie wiedzieć jak ci co ją wykonują mają interes w tym abyście tak myśleli jak myślicie i z uporem maniaka jesteście w błędzie akupunktura zamiata wasze niedojdy problemy pod dywan aż miło ale mi to rybka .

Gość gość
gość dziś Niee to ty dajesz o sobie cunzure piszac tutaj,medycyna akademicka zamiata wasze problemy pod dywan i to bardzo głeboko ja chowa,natomiast akupresura jak najbardziej leczy i firmy farmaceutyczne chca myslec tak jak myslicie aby ich interes sie rozwijał

Gość gość
tylko że ja olewam ciepłym moczem to co ty mi insynuujesz bo słowa pozytywnego o farmacji nie napisałem

Gość gość
to juz wchodzisz na temat Urynoterapii

Gość gość
Taak,akupresura to podstawa leczenia,to przywracania harmonii miedzy ciałem fizycznym,a ciałem astralnym,pobudzanie organizmu do samoleczenia

Gość gość
Rejkoza z 09;26 sensownie napisała ale reszta to tu musi się wiele nauczyć dobrej zabawy zacietrzewione głąby