Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luna0207

Bebilon pepti nie jest juz refundowany

Polecane posty

Gość gość
i bardzo dobrze!!

Gość Little M
Ogarnijcie się kobiety. Dlaczego tak naskoczyłyście na autorkę tematu? Jest złą matką bo nie wiedziała, że mleko od nowego roku nie będzie refundowane? Nie musi tego wiedzieć! Wyobraźcie sobie, że nie każdy lekarz informuje o tym matki. Od tego siedzenia w domu to widzę w głowach wam się przewraca. Wyjdźcie trochę do ludzi, zacznijcie się uśmiechać i przestańcie wylewać swoje frustracje w siec***Przykre to, że siedzicie tutaj i tylko czekacie by móc komuś wbić szpilę i zarzucić beznadziejność.

Gość gość
dodam ze nie kazdy lekarz o tym wie, moj np dowiedzial sie dopiero ode mnie.

Gość gość
u mnie w przychodni lekarka również nie wiedziała o tym, że lek nie jest już refundowany. Od dwóch dni tłumaczę jej to przez telefon, kiedy poprosiłam o receptę na mleko powiedziała, że musi to sprawdzić i żebym zadzwoniła jutro...

Gość mama alergika
moj pediatra tez nie wiedzial, ze pebilon pepti jest wycofany. Dowiedzialam sie o tym dopiero od aptekarki. I teraz nagle musze sie zapisywac do alergologa, bo pediatra nie chce wypisac recepty na pepti dha, poniewaz ma w karcie choroby tylko zaswiadczenie od alergologa o potrzebie stosowania bebilon pepti ( bez dha ). Ale wiadomo jak jest zpolskimi lekarzami, szkoda gadac.

Gość gość
mam do sprzedania bebilon pepti 1 całe opakowanie jestem z łodzi, czy byłby ktos zainteresowany?

Gość gość
Mamo alergika mi pediatra bez problemu dha przepisala dla dziecka.

Gość gość
moj pediatra też dowiedział sei ode mnie ze bebilon pepti jest wycofany. Spraswdził skład tego dha i bez problemu wypisał mi recepte

Gość gość
dziewczyny kobiety matki ..... WYLUZUJCIE SIE TROCHĘ!!!!!!!!!!! pamiętajcie że wasze oburzanie się, pretensję, oskarżanie wszystkich do okoła, wzbudzanie poczucia winy, wyzywanie, i ocenianie powiela na Wasze dziecko a chyba chcecie aby w przyszłości je ktokolwiek lubił ;)

Gość gość
obecnie jest bebilon pepti ha, który jest refundowany

Gość kkjijij
kobieto ktora wyzywasz autorkę jesteś niepowazna i nienormalna..jestem u pediatry średnio raz na 2 tyg, nigdy słowem nie powiedziała że jest zmiana mleczka..doweidziałam się dopiero od Pani w aptece ok 10 grudnia, że będzie zmiana, ale nikt nie wie dokłądnie na co,sama ma małe dziecko nic wiecej nie wie, malo tego nawet producent bebilonu nie potrafil napisac ile to bedize kosztowac i na czym dokl ta zmiana polega, a ze autorka sie zdziwila, nie kazdy widocznie ma tyle "hajsu" zeby wejsc do apteki i kupowac za 50zł, ludzie malo zarabiaja..po drugie tez mam zasiwadczenie od alergologa i nie muszę tam chodzic do roku czasu pozniej bedzie mala miala testy, wiec nie rozumiem dlaczego nabijasz sie z autorki :nie rozsmieszaj mnie jakie zaswiadczenie, a no takie..jestes sflustrowana, uszczypliwa ichamska, jak nie chcesz pomoc odp na pyt to lepiej sie zamk.. jak masz takludzi obrazac i od pijaczek wyzywac

Gość gość
Ja też do dziś nie wiedziałam, że wycofują Bebilon Pepti i zastępują go DHA bo.... kupiłam 15 puszek bebilonu pepti 1 do przodu ze względu na to, iż córka 5 miesięcy ma skaże białkową. Stwierdziła ją pediatra. Nigdy nie byłam u alergologa, pediatra też wizyty nie zaleciła. I tez nie wiem skąd nagonka na autorkę. Tak jak ja miała prawo nie wiedzieć. A co do refundacji, że oszczędzamy na dzieciach to powiem tak. Nawet bez refundacji kupowałabym to mleko gdyby moje dziecko musiało je pić. A, że mogę je kupić ze zniżką to się cieszę bo dzięki temu tak, zaoszczędzę ale nie dla siebie na kosmetyki czy jedzenie. Dziecko jeszcze potrzebuje pieluszki, kosmetyki do kąpieli itp. Cyba byłabym głupia gdyby z refundacji nie skorzystała. Aż tak w domu mi się nie przelewa ale nie jest to oszczędzanie na zdrowiu dziecka !!!

Gość gość
Wczoraj wykupiłam receptę,cena mleka jak dotychczas. Głupoty wyssane z palca

coraz gorsze wprowadzają te reformy.. niedługo nic nie będzie refundowalne i ludzie będą musieli pokrywać wszystko ze swojej kieszeni :/

Gość mamuskaalergika
Tez mam dziecko z alergia, a dowiedzialam sie o zmianie bebilonu w aptece wczoraj. Pediatra dzis bez problem wypisal recepte na DHA, a do alergologa ide w kwietniu. Cooo, zla matka jestem??? Otoz nie, takie sa terminy do mojego alergologa (zapisywalam sie w sierpniu!!!), a nie zamierzam latac co 3 miesiace, bo nic to nie da, bo latac do "bylejakiego" lekarza, to strata czasu, nie pomoze a moze tylko zaszkodzic, wole zostawic miejsca dla takich sfrustrowanych mamusiek, co lataja co 3 miechy :D Zupelnie nie rozumiem najezdzania na autorke, no ale sa ludzie I ludzie.... Dodam jeszcze, ze u malych dzieci do 3 roku zycia testow skornych sie nie robi, tylko z krwi, a te z krwi to loteria, wiec "testy" takie jak robi autorka sa jak najbardziej sluszne, wiec raczej osoby wysmiewajace ta metode powinny sie doszkolic.

Gość Little M
Mojej 5-miesięcznej wówczas Córeczce alergolog zrobił testy skórne (oczywiście musiałam za nie zapłacić). Później jednak dowiedziałam się od pediatry, że testy skórne w takim wieku nie dają wiarygodnych wyników i że należałoby zrobić testy z krwi...

Gość mamuskaalergika
Wykupilam Bebilon pepti 2 DHA I niestety jest drozszy. Poprzednio kosztowal 7zl za puszke (w roznych aptekach) a obecnie ciut ponad 10zl. Wedlug mnie cala ta zmiana byla robiona tylko dla zysku. Przeciez w szpitalu po urodzeniu dziecka zalecaja podawanie DHA dziecku (lub jesli karmi sie piersia, to mama zeby stosowala). A w mleku, coz kazde dziecko je inne ilosci mleka, wiec I DHA dostaje w roznych proporcjach. Jak dla mnie czysty marketing I nabijanie pieniedzy.

Gość gość
głupie p***y kafe. to jest forum największych frustratek życiowych... ciągle tylko jakieś awantury, wyzwiska, i przechwałki. do garów baby, skoro nie potraficie wśród ludzi kultury zachować...!!!!!!!!!!

Gość NAPRAWDĘ JESTEŚCIE GŁUPIE
Nie cofnęli refundacji na bebilon pepti tylko WYCOFALI TEN PRODUKT A WPROWADZILI W TO MIEJSCE PEPTI DHA. I ktoś kto pisze że producent nikt nie wiedział po prostu leje wodę, bo bardziej interesuje się refundacją samą w sobie niż tym co podaje dziecku. REFUNDACJA JEST NADAL, tylko mleko inaczej się nazywa. a 10 zł za puszkę 400g mleka - to faktycznie majątek :O nie stać was, to po co wam dzieci?

Gość gość
jeżeli ktoś chcę kupić puszkę za 15zł to sorzedam kupiłam jakiś miesiac temu ale moja oliwia nie potrzebowala i lezy zamknieta

Gość gość
jakie tu su,ki siedzą. kupiła puszkę za 7 zł, teraz puszka kosztuje 10 zł a ta za 15 chce sprzedać. q***a bizneswoman że hej!

Gość gość
Suki? kupiłam puszkę po refundacji czyli kosztowała 24 zł a suką to może ty jesteś!! recepty nie dostałam , bo jak się wyraziłam wcześniej moja córka nie jest alergiczką. Tępa dzido

Gość gość
jak kupiłaś po refundacji skoro nie dostałaś recepty? jak bez recepty to i bez refundacji? a bez recepty tego mleka się nie kupi... nie ściemniaj naciągaczko. wszyscy piszą, że puszka wcześniej kosztowała 7 zł, a ty nagle 24 zapłąciłaś? ha ha ha ... spadaj na drzewo, za 10 zł można w aptece kupić i przynajmniej wiadomo co się kupuje.

Gość gość
to idz cwaniaro do apteki i kup sobie mleko bo ja kupilam bez recepty , lekarz mi wystawila ale okazalo sie ze mleko jest nierefundowane i kosztuje 24 zl. A jak sie chce miec mleko za 7 zl to musisz isc do alergologa zeby ci stwierdzil ze twoje dziecko ma alergie bez tego dostaniesz recepte od rodzinnej na mleko po sklepie aptecznej jak nie wiesz nic na ten temat to sie nie wypowiadaj.

Gość gość
zaznaczam ze kupilam bebilon pepti bez ha czy tam dha

Gość gość
apteki sprzedają zapasy więc spokojnie możesz kupić stare bebilon pepti za 24 zł. A właśnie ciekawe czay tak moga bo przeciez mleko jest już wycofane

Gość gość
to skoro nie masz potwierdzone przez specjalistę to czego się bulgoczesz? nie masz zaświadczenia więc się nie należy refundacja, ale jak ktoś ma podstawy do zakupu z refundacją to kupuje taniej, tylko teraz mleko ma inną nazwę. to tak jakbyś miała pretensje że policja dała ci mandat za parkowanie na miejscu dla inwalidów jak nie masz legitymacji uprawniającej.

Gość gość
mam jest mi nie potrzebane wiec sprzedaje a bulgoczesz to ty .

Gość gość
to po co kupowałaś jak ci niepotrzebne? coś ci się story nie klei baby