Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaOla3

8 miesiczne dziecko nie chce jeść zupek

Polecane posty

Gość MamaOla3

Hej , Moje dziecko nie chce jeść zupek, był karmiony MM i od 4 miesiąca przekonuje go do zupek a on cały czas nie chce . Próbowałam różnych opcji kupowałam słoiczki i gotowałam i nic nie pomaga. nie ma problemu jedzenia łyżeczką bo np, kasze je bez problemu. czy któraś z Was miała podobny problem? help

Gość gość
może jak chcesz mu podawac zupke to jest już bardzo głodny i mu nie wchodzi? slyszalam, że tak może być. a owoce je łyżeczką normalnie?

Gość MamaOla3
niestety to nie to bo już różnie próbowałam na głodnego i najedzonego, daje mu zupkę a on się krzywi i nie chce przełknąć czasem jak za daleko w buzi to jedzenie dojdzie to tak jakby się krztusił. już sama nie wiem co mam zrobić, walczę już 4 miesiąc i już chyba zacznę się poddawać. z owocami też różnie czasem zje łyżeczkę czasem w ogóle.

Gość gość
ja problem rozwiązałam bardzo szybko z tym, że od razu jak się pojawił. Owoce-łyżeczką bez problemu, zupy nie i koniec. Miał butelkę do kaszek i zrobiłam zupkę bardziej wodnistą podałam z butli. i tak jadł do chyba 7 miesiąca, potem zaczął jeść łyżeczką sam chciał :)

Gość gość
u mnie nie ma problemu z jedzeniem - maly dzis konczy 8 miesięcy. ogolnei bywal problem jak byl za bardzo glodny i sie denerwowal bo chcial sie szybko najesc jak mlekiem. rozmawialas z lekarzem?

Gość MamaOla3
Lekarze to teraz wszystko na nature spychają: moja mówi że mam czekać i próbować. Może faktycznie spróbuje butelką zupkę mu podać.

Gość gość
mój syn też nie chciał papek, więc dawałam mu w kawałkach gotowane warzywa i mięso jadł sam i karmiłam go ręką na widok łyżeczki odwracał głowę. Po roku mu się odwidziało.

Gość gość
nie doczytałam zupę butelką? Nie rób mu takiej krzywdy. Daj mu lepiej drugie danie, może akurat podłapie.

Gość MamaOla3
ale on nic nie chce, mięsa, warzyw, zupek obiadów nic, daje do buzi to nawet nie chce przełknąć tylko trzyma buzie otwartą i płacze. Z kaszką nie mamy takich problemów.