Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy jakie kaszki polecacie

Polecane posty

Gość gość

Witam Córka dostaje do mleka na noc kleik ryżowy. Ma już też rozszerzana dietę. Chcę zaczać podawać kaszki. Oczywście najlepiej bezmleczne (będę robiła na mm,które pije). Kupiłam Bobovitę ryzową banan i malina,ale słyszałam ostatnio że kaszki Holle są lepsze i zdrowsze,bo ponoć bio... Doradzcie dziewczyny i napiszcie jakie kaszki podajecie maluchom i o jakich porach dnia? czy tylko raz dziennie ? Czy może na śniadnie i też na noc?

Gość gość
Ja daje z bobovity. Raz dziennie na drugie śniadanie. Takiemu małemu dziecku to raczej powinnaś dawać raz dziennie kaszkę.

Gość gość
a ja kupuję kaszkę manną błyskawiczną taką naturalną bez dodatków i do niej dodaję np.jabłko, albo kaszę jaglaną ta jest najzdrowsza tylko trzeba ją chwilę gotować.

Gość gość
Autorka to raczej manny nie poda skoro dziecko karmione mm a to przecież gluten.

Gość gość
Holle, Baby Sun.

Gość gość
To ja autorka. Na razie kaszki ryżowe,ale za dwa tyg. będę mogła już powoli wprowadzać gluten...

Gość gość
od 5 miesiaca powinna zaczynac podawac gluten i wtedy narutalna manna bedzie najlepsza

Gość gość
Dziewczyny a gdzie kupujecie kaszki Holle?

Gość gość
są w sklepach eko, czasem nawet w lepszych spożywczakach, ale to rzadko, no i pełno w sklepach eko online.

Gość gość
oczywiście sklepy internetowe, nie online ;)

Gość gość
holle są nie takie sztuczne i może mniej dosładzane.

Gość gość
Holle nie są wcale dosładzane.

Gość marietta 81
Ja daję Holle ryżową lub jaglaną z dodatkiem jakiegoś owocu. Oczywiście bezmleczne. Są w sklepach Piotr i Paweł.

Gość gość
Więc spróbuję Holle. Dzięki.

Gość gość
Ja zamawialam na allegro holle. Na poczatek jaglana.kleik ryzowy i kukurydziany to z nestle i bobovity bo mialam na miejscu w sklepie. Jak wprowadzilam gluten to podawalam najpierw holle jaglana,owsiana,orkiszowa,pszenna. Ale to poszlo nam po jednym pudelku bo zaraz synek juz radzil sobie z normalnymi kaszami pogniecionymi widelcem. Moje dziecko na wszystkie smakowe reaguj***ardzo silnym refluksem. Po zwyklych z dodatkiem owocow jest zdrow jak ryba. Nawet nie zastanawiam sie co tam daja za szajs w tych smakowych gotowcach.

Gość gość
do gościa z ostatniej wypowiedzi -- podawałaś kaszki Holle same czy z owocami? Bo jeśli owoce ,to chyba ze słoiczka-ja,bo teraz mały wybór?

Gość gość
kasza manna z dodatkami kakao, owoców sezonowych czy też kupnych BEZ DODATKU CUKRU I MLEKA W PROSZKU!!!

Gość bambi2021
Bardzo smaczna kaszka;) Wyśmienity smak , taki delikatny. Zboza sa wyczuwalne dzieki czemu jest taka naturalna, czuc że bez cukru, GMO i innych dodatków- za to z dodatkiem witaminek dobrych dla małego brzuszka.#PorcjaZboz #BoboVita