Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monique_182

Tętno i ciśnienie bardzo wysokie

Polecane posty

Witam wszystkich, mam taki problem. Od kilku dni czuję ból w okolicy serca, a serce mi wtedy bije tak mocno, że jest to widoczne przez grubą, zimową kurtkę. Przy tym czuję ból rozchodzący się do płuc i w stronę kręgosłupa oraz czuję się słabo i mam problemy ze złapaniem oddechu. Byłam 2 dni temu u lekarza, lekarz zmierzył mi ciśnienie(155/80) i puls(150 uderzeń na minutę), po czym skierował na ekg. Ekg zrobiłam, teraz czekam na badania krwi. Dostałam tabletki na wyciszenie i uspokojenie pracy serca propranolol wzf. Na razie nic więcej nie wiadomo, dopiero badania krwi pod kątem tarczycy i elektrolitów K i Na ma wykazać coś więcej. Ale może ktoś z Was miał podobny problem? Co to może oznaczać? Przyznam, że tak się denerwuję tym, że nie wiem co mi jest, że nie mogę spokojnie wysiedzieć do odebrania wyników i ponownej wizyty u lekarza. Proszę o odpowiedzi jeżeli ktoś miał podobny problem...

Gość gość
Moze chora tarczyca albo niski poziom elektrolitoe. Jesli cos takiego zdarzy Ci sie wieczorem to jedz na Izbe Przyjec tam waszystkie bad zrobia Ci na cito. Kto to widzial zeby pacjenta z tetnem 150 w ogole odsylac do domu zeby zeby czekal na wyniki badan. Troche sie na tym znam bo pracuje na Kardiologii, u nas takich pacjentow zostawia sie w szpitalu na obserwacji.

Gość art

Kupiliśmy ostatnio ten ciśnieniomierz od Sanity – Senior z zasilaczem i rzeczywiście bardzo dobrze się u nas sprawdza. Obsługa jest prosta, więc każdy w domu jak ma potrzebę sobie zmierzyć ciśnienie to sobie z tym sprzętem sam radzi i sprawdza wynik. Nie ma żadnych problemów.

Gość marekk

Zdecydowanie dla osób starszych można postawić na Ciśnieniomierz SmartCardio, bardzo dobry sprzęt, wygodny w obsłudze, prosty, dodatkowo można szybko sprawdzić pomiar, wyświetlacz jest spory, tak więc w praktyce dobrze się sprawdza.