Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flowerflower24

skutki wprowadzenia elastycznego czasu pracy

Polecane posty

Gość flowerflower24

Oto skutek wprowadzenia elastycznego czasu pracy ,W miesiącu grudniu pracowałam 236 godzin a zarobiłam 1270 zł. w miesiącu styczniu zanosi się na 228 godzin Jestem przemęczona i wyczerpana.

było wiadome od początku że te zmiany uderzą w pracowników. To samo wydłużenie czasu rozliczeniowego z przepracowanymi nadgodzinami. komedia...

Gość flowerflower24
wykorzyst ponad ludzkie siły

Gość Mnie pusty śmiech ogarnął
jak jakiś błazen (zwany "ekspertem") ze świętym przekonaniem odpowiedział w radiu na wątpliwości dotyczące elastycznego czasu (że zwiększy to niewolnictwo i pracę za darmo), że przecież jak będą jakiekolwiek nieprawidłowości, to inspekcja pracy to wyłapie, więc o co chodzi? :D Buhaha :O Oczywiście pan błazen nadal będzie "ekspertem" i będą mu płacić 10 kawałków za gadanie bredni. Niech piekło wreszcie pochłonie ten kraj...

Gość flowerflower24
bede musiała iśc na L4 z powodu wyczerpania osłabienia organizmu i jaki jest sens w tej ustawie ,u nas w pracy szef nie płaci za nadgodziny ,ani nie oddaje tego jako dni wolnych , nie ma żadnych list obecności. więc nie mam podstawy do tego aby On sie ze mna rozliczył ,nawet w ciągu 12 m-cy On ma taki specjalny notatnik i tam wpisuje ze w miesiacu grudniu pracowałam 160 godzin , a przecież przepracowałam więcej, ale on notuje tak aby było korzystniej dla niego.

Gość uytbbu
Znajoma wygrala w Sadzie z takim pracodawca. Meczyla sie tak jak ty dopuki szef nie posunal sie dalej i nie zaplacil jej nic za 3 miesiace pracy razem n nadgodzinami oczywiscie, a w kazdym tym miesiacu pracowala ponad 200 godzin. Zaaranzowala rozmowe z nim i nagrala telefonem. Poszla z tym do inspekcji pracy i oddala pozew do Sadu. Wygrala. Zaplacil jej za te 3 mies z odsetkami i jeszcze zadoscuczynienie za przemeczenie wynikajace z przymusu pracowania nadgodzin pod grozba zwolnienia. Da sie sprawe wygrac tylko trzeba pokombinowac i sie cenic jako czlowiek. Pomysl kategoria ze jestes niewolnikiem a powinnas byc pracownikiem.