Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gratulacje Zostalas wybrana Darmowa paczka powitalna z prezentem dla Ciebie

Polecane posty

Gość I ja i ja
dostałam dzisiaj takiego smsa. Od razu wystukałam w google,bo śmierdział mi przekrętem. Co z tymi Paniami,które smsa dostały na początku stycznia,wiecie już o co chodzi?

Ja tez wlaśnie dostalam sms o identycznej treści. Z numeru 691 869 781. Nic nie będę odbierać , nic podpisywać i nic płacić, nie ma opcji. Nic nie zamawiałam, nie gram w żadnych konkursach, a dziecko już 3 lata skończyło. Więc prosta sprawa, przekręt i tyle.

Gość gość
też dostałam smsa z nr 724 265632 i tez nic nie zamawiałam.Uprzedziłam domowników ,że żadnej paczki mają nie odbierać zresztą w smsie jest"gratulacje zostałeś wybrany" a ja z tego co sie orientuje płci nie zmieniałam!:>dziecko mam 3 letnie więc to raczej jakiś Zonk dawajcie znać jak coś przyjdzie

Gość gość
dostałam takiego smsa na początku stycznia. żadnych przesyłek do tej pory nie było i raczej już nie będzie. Jakiś przekręt i tyle

Gość gość
Dzisiaj dostałam sms z nr 781217834. Mam dziecko 1,5 roku. Kilka dni temu dzwonili do mnie z jakiegoś deagostini, abym zamówiła prenumeratę dla dziecka - mówili, że nr mają od Pelagros (ankieta w szpitalu). Oczywiście nie wyraziłam zgody na prenumeratę. Zastanawiam się co to za ściema się szykuje... oCZYWIŚCIE NIC NIE ZAMIERZAM ODEBRAĆ.

Gość gość
A ja nie mam i nie planuję dziecka i nie brałam udziału nigdzie a smsa też takiego dostałam ....

Gość gość
Ja też dostałam dzisiaj takiego sms-a spod numeru 693227338, zapewne jest to jedna wielka ściema. Zresztą od momentu kiedy otrzymałam te cholerne różowe i niebieskie pudełko w szpitalu to się zaczęło, pielęgniarka w szpitalu powiedziała, żeby wypełnić ankietę, bo można później przez rok dostawać różne fajne próbki, a to g***o prawda, tak w rzeczywistości, to firma, która otrzymała Wasze dane sprzedaje je innym firmom i zaczynają Was nękać telefonami, mailami, sms-ami. Moje dziecko ma ponad 10 miesięcy i właśnie tyle czasu męczę się z tonami SPAMu, praktycznie każdego tygodnia dzwonią do mnie dziwne numery, których nie odbieram, a czasem tylko puszczają strzałki, zapewne, żeby oddzwonić i wpakować się w ładne opłaty, po których dostałabym zawału. Zaczęło się od tego, że niecały miesiąc po urodzeniu dziecka zaczęła do mnie wydzwaniać pani, która miała dla mnie "niesamowitą i wyjątkową ofertę" zakupu bielizny, tylko muszę wybrać kolor, a później chciała mi wcisnąć golarkę elektryczną, oczywiście panią spławiłam z jej ofertą, poczytałam na ten temat w necie i co się okazało ? Ludzie, którzy dali się nabrać do tej pory płacą co miesiąc faktury na ponad 50 zł !!! Bo nawet jak się nie odbierze paczki z tym gównem, to listonosz/kurier zostawia w skrzynce, pod drzwiami itd. i niby paczka odebrana, z fakturą na 20 zł, a później co miesiąc za to samo nowe faktury. Jak się mówi, że niczego się nie zamawiało to, żadnej umowy nie podpisywało, to oni mówią, że umowa jest ustna, zawarta podczas rozmowy telefonicznej i wysyłają windykację. Umowy zerwać i zakończyć nie sposób, bo firma zarejestrowana w Szwajcarii, więc szukaj wiatru w polu ! NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ I NACIĄGNĄĆ ! Za darmo nic się nie dostaje, a te paczki w szpitalu to był mój największy błąd, jakbym wiedziała, ze ktoś mnie będzie tyle czasu nękał, to bym powiedziała, żeby je sobie w d... wsadzili, szkoda nerwów. Teraz za każdym razem jak dostaję jakiś SPAM od razu pytam skąd mają mojego maila i wysyłam informację, że sobie nie życzę SPAMowania i żądam usunięcia mojego maila z bazy danych grążąc zgłoszeniem sprawy odpowiednim instytucjom i działa.

Gość MAMANNA
Ja dostałam dzisiaj takiego esa i jestem bardzo ciekawa kto?? i co??Wiecie już coś??

Gość gość
W tamtym roku otrzymałem taką wiadomość, poszukałem nr w internecie i był zarejestrowany na firmę KRUK. Jednak nic nie przyszło.

Gość JustynaF
Witam! I ja dostałam taką wiadomość wczoraj, a dzisiaj dostałam awizo z paczką. I tak się zastanawiam czy to na pewno paczka czy może pit przyszedł, bo teraz jest na to pora. Czy ktoś coś dostał, czy tylko smsy wysyłają? P.S. mam dwójkę dzieci - 10 msc i 2,5 roku

Gość present service to oszusci
tez wypisałam papiery na pudełka w szpitalu ale ponad 6 lat temu :D. Ponieważ żdna z nas nic nie dostała po tym smsie.. wpadłam na pomysł że może to sms sprawdzający czy numer jest aktywny. poprostu uaktualniają bazę danych. Present service to firma od której są te pudełka. Nawet nękają nimi w przedszkolu ( a w środku ulotki kolorowanka tomek i przyjaciele i naklejki. Śmiech na sali...

Gość anisia87777
Najlepiej nie wpisywać prawdziwego nr wypełniając ankiety w szpitalu do odebrania paczek dla maluszka.. Mnie także non stop męczą telefonami przeróżne firmy. A to ubezpieczalnia, a to wyślij sms,a dostaniesz ubrania dla synka,itp id . W każdym tygodniu kupa telefonów!! wrr..

Gość gość
no to zawsze tak jest no przecie to wiadomo no :) www.youtube.com/watch?v=hTVVMwrJ-rk

Gość gość
Ja dostałam dziś takiego SMSa z nr 697-472-292

Gość gość
Ja dzisiaj również otrzymałam takiego smsa. W ostatnim czasie zarejestrowałam się na szafce i zamawiałam ubrania w obniżce24. Może któryś z tych serwisów handluje danymi?

Gość JULA188843
ja takze dostałam takiego smsa, a mam nowy numer, z którego kilka dni temu doładowałam konto na chomiku

Gość MałyMotylek54
Też dostałam taką wiadomość, dzieci jeszcze nie mam, ostatnio podawałam swój nr tylko wysyłając CV :/ Smsa dostałam od nr 887025735 ... Paczki na 100% nie odbiorę !!!! Nie podoba mi się to handlowanie danymi ...

Gość gość
Ja również dostałam taką wiadomość a konkretnie zostałeś ...może myśleli, że do faceta to doszło co za pech :) numer 781210415. Mam dziecko- 7 miesięcy, wypełniałam ankiety w szpitalu. Sms dotarł 03.02.2014 i do dzisiaj zadej paczki powitalnej na szczęście nie dostałam. Podejrzewam, że to przekręt, może im zależy, żeby na sms odpowiedzieć lub oddzwonić. Najlepiej usunąć po co się na koszty jakieś naciąć

Gość Alusia123aa
Dostałam takiego samego smsa z numeru 8887822302 Kiedyś wypełniałam ankietę w szpitalu : dzieci t latka oraz 2 i pol roku. Później nękały mnie różne firmy. Regularnie straszyłam policją konsultantów. Podejrzewam, że teraz dlatego walą to automatami. Jak ktoś co wie, to pisać. ps. oferowano mi Bieliznę i maszynki do golenia za darmo - następnie wysyłali faktury. Miałam poczucie zagrożenia i przeprowadziłam się.

Gość gość
ja dostałam dzisiaj z numeru 697466175 to jakas wielka sciema wysyłaja te wiadomosc z róznych numerów

Gość alka112233a
Więc ja wszystko wiem :) Znów naciągacze i oszuści. Firma Pelagros przechwyciła od nas te dane jak rodziłyśmy nasze pod pretekstem ankiety. Wpiszcie sobie na goglach "pelagros" i ich dane się wyświetlają. Należy tam zadzwonić i gwarantują, że w ciągu tygodnia ten koszmar się skończy. Ja te ich oferty maszynek i bielizny w powiązaniu z Westerfielsem przekazałam na policję (damowe coś, później faktury i nękanie). Życzę wam abyście się pozbyły tego wszystkiego, sama 3 lata!! 3 lata byłam nękana i zmieniłam nawet miejsce zamieszkania, to wydzwaniać zaczęli. Masakra. Powodzenia dziewczyny!