Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie o nadciśnienie

Polecane posty

Gość gość

Od kilku dni mam ciśnienie, boli mnie głowa. Dziś jak przyszłam ze szkoły (mam 17 lat) dostałam coś na nadciśnienie od mamy. Teraz po kilku godzinach ze 157/103 zrobiło się 166/111. Jadę na pogotowie za godzinę. Głowa mnie nie boli teraz... nawet jest ok, ale strasznie się boję i bije mi serce ze strachu. Czy jak pojadę tam to dostanę jakiś zastrzyk/tabletkę pod język i zostanę puszczona do domu czy mogą wysłać mnie do szpitala??? Jutro jadę do lekarza rodzinnego.

Gość gość
Mógłby ktoś się wypowiedzieć? Bardzo mi zależy...

Gość Ale to już było
Dziwi mnie ze mama sama daje Ci leki bez konsultacji z lekarzem.Jak widzisz, zamiast pomóc, pogorszyła sprawę.Z ciśnieniem nie ma żartów.Jedz NATYCHMIAST do lekarza!

Gość gość
Dobrze. Pytanie tylko co czeka mnie u lekarza.

Gość gość
Najpierw tabletkę C***odadzą lub zastrzyk-i ekg wykonają. Może jeszcze jakieś badania-ja miałam echo serca-w szpitalu nie leżałam-ale musiałam schudnąć.

Gość Ale to już było
Pewnie otrzymasz coś na na obniżenie ciśnienia.Wykonają EKG, może otrzymasz nitro-glicerynę pod język? Jeżeli lekarz stwierdzi coś niepokojącego mogą Cie zatrzymać w szpitalu na obserwacji,wykonają kompleksowe badania.

Gość gość
Miałam 220/120 na pogotowiu dali mi zastrzyk ,odczekałam i kazali udać się do kardiologa,nie bój się w szpitalu nie zostaniesz,jak wrócisz to napisz.

Gość nadciśnieniowiec
mnie się wydaje że mogą ją zostawic na oddziale... ja też trafiłam do szpitala z nadciśnieniem w wieku 17 lat, i wtedy wysłali mnie do szpitala, po to, aby stwierdzic, skkąd się bierze u mnie tak wysokie ciśnienie (wtedy 220/130). Byłam w szpitalu 2 tygodnie, potem jeszcze tydzień na innym oddziale. I w sumie stwierdzili że mam nadciśnienie genetyczne. Oni to musza sprawdzic by wiedziec, jakie dac leki. Ja mam juz 25 lat i od tametj pory biore leki codziennie.