Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Irli

niemowlę spi całą noc

Polecane posty

Gość Irli

hey dziewczyny czy wasze pociechy też przesypiaja wam całą noc? np po 10 -12 h? mój synek od poczatku tak nam spi.... i ma teraz 4 miesiace

Gość gość
zazdroszcze. Moje dziecie ma 5 miesiecy, ani razu nie przespal nocy. Jak wstaje tylko 1, 2 razy na jedzenie to jest super. A bywalo tak, ze budzil sie co 20 minut z placzem

Gość gość
Ojjj ja tez zazdroszczę. Dziewczyno ciesz sie i nie kracz

Gość Irli
od poczatku przy piersi 2 misiace spal po 8-9h od razu od 21 - 5/6 a teraz jak mleko mm to spi od 18,30 - 6/7 :D ale w dien zeby poszedl sopac to albo spacer 2 h albo auto.. :/

Gość gość
Mam dwójkę dzieci i zarówno jedno jak i drugie od 3miesiąca życia przesypiali całe noce i tak jest do tel pory (córka ma 9lat a syn 3) natomiast siostra ma córkę roczna i wstaje do niej do tel pory więc wszystko zależy od dziecka. Tylko się cieszyć :-)

Gość gość
Tel; tej

Gość gość
nasza od skonczenia 1 miesiąca zycia spi całe noce nawet podczas ząbkowania po 12 h:)

Gość gość
mój też tak śpi odkąd skończył 3 miesiące :) od 20-21 do 8-9 rano, a w dzień ma jedną drzemkę 1-2h (ma 1,5 roku)

Gość gość
Jak wy to robicie ze wasze dzieci tak pieknie śpią, ja musze wstawać co chwile od 4 mc

Gość gość
zazdroszcze,moj ma 4mce i 2-3h spi i zaraz cyc, ok 4/5 rano marudzi, nie chce jesc, spac, najczetniej by porozmawial :) potem cyc i spi tez 2-3 h. Autorko a jak wyglada dzien twojego maluszka? Na ile i na jakie dlugie drzemki mu pozwalasz?

Gość gość
moja 2 miesieczna coreczka spi od 22 od 7 rano :)

Gość gość
Noworodek powinien jeść co 2,5 - 3 godziny. Jeżeli śpi, to powinno się go wybudzać, bo może się odwodnić! A jak przybiera na wadze? Co na to pediatra?

Gość gość
A, właśnie doczytałam że dziecko ma 4mce, coś mi się ubzdurało, że to noworodek. W takim razie chyba może przesypiać kilka godzin więcej.

Gość gość
Moje dziecko śpi od 21 do 10.30 a ma 7 miesięcy, od 2 miesiąca życia tak było

Gość gość
ale co dziewczyny robicie ze tak dlugo dzidzie spia? Jak wyglada wasz dzien?

Gość gość
no ja nic nie robie:Pmoje dziecko 2 mieieczne spi od 22 do 7, w dzien budzi sie co 3 godziny, przewine popatrzy pogada ze mna pol godziny i dalej idzie spac:P raz w dzien nie zasypia po karmieniu tylko ma 3 godziny czuwania i tak sobie razem spedzamy czas do kolejnego karmienia po ktorym zasypia nie ma kolek do tego:P idealne dziecko hhehee za kilka dni zaczyna 3 miesiac

Gość gość
nic wielkiego, normalny dzień, wstajemy, śniadanko, zabawa, drugie śniadanko, drzemka, obiadek, jakiś spacerek, poszaleje z tatą, kąpiel, kolacyjka i spać :) kładziemy koło 20 ale zanim zaśnie to się pokręci w łóżeczku, pobawi, aż pada ;) no i śpi do 8, czasem nawet do 10 się zdarza

Gość gość
moj budzi ok 7/8, rozmawiamy i smiejemy sie, ok 10 krotka drzemka po cycu, potem znow zabawa, ok 12/13 drzemka po cycu ktora trwa ok 1-2h jesli spacer, po spacerze cyc, czasami zabawa iz znow drzemka po cycu ok 2-3h, staram sie go przed 19 naszykowac do kapania, zasypia ok 20/21 i 2-3 h snu. Ma 4 mce, nie wiem czemu nie chce spac dluzej, moze za dlugo spi w dzien?

Gość Irli
ma 4mc i waży 9,100 g wiec go nie wybudzma w nocy na karmienie

Gość Irli
mój ma taki plan rano wstaje ok 7 butla 150ml mleka ok godziny 9,30/10,00 150ml mleko i tu idzie na drzemke z okolo 15-30 min pozniej zabawa.. marudzenie placz... godzina 12 obiadek (gotowe sloiczki) i spacerek, lub wyjazd autem spi przewaznie wracamy ok14,30 mleko 150ml (zostawia ok 30ml mleka) zabawa, lezenie na brzuszku.. godzina 16 maly deserek jablko ze slioczka (kilka lyzeczek) godzina 17 kaszka na noc lyzeczka juz zaczyna marudzic wiec godzina 18,15 -18,30 kapiel i mleko 150 i spi do 6/7 dodam ze od urodzenia maly spi na brzuszku inaczej nie zasnie.. zasypia ładnie wieczorem od razu po butli klade na brzuszek i zasypia sam. dodatkowo dodam ze straszny nerwus z niego jak czegos nie dostanie na czas, np ml;eka, tak sie zlosci siny sie robi wszystko biegiem kolo niego trzeba robic... ogolnie to sie non stop smieje jak sie odzywa do niego ;) ale jak nie jest po jego mysli to zaczyna sie akcja..

Gość gość
to u mnie podobnie, z tym, ze idzie na dodatkowa drzemke po spacerze i moze dlatego spi w nocy tylko 2-3 h, probalam dluzej sie z nim bawic ale marudzi i ewidentnie potrzebuje jeszcze dluzszej drzemki w dzien. Jest na cycu, czesto podczas tej dluzszej drzemki wybudza sie i jesc, po czym znow przysypia.

Gość Irli
jak ja w dzien probuje polozyc małego to jest jeden wielki płacz.. ale po wykonczeniu zasypia... w wozku.widac po nim ze chce drzemki ale piernik maly nie zasnie szybko :D :) jest niesamowity... :) w dzien malo mi spi po podliczeniu spi max 3 h.. a tak non stop ktos musi byc z nim i na rekach...

Gość gość
moj w sumie w dzien spi ok 4 h i bardzo lubi spac, jak sie przebudzi na cyca i zje, to od razu zasypia i mogly tak spac, moze im starszy bedzie (ma 4mce) to mniej czasu bedzie spal a wiecej bawil i tym samym spal dluzej w dzien? juz sama nie wiem, mam taka nadzieje.

Gość Irli
no ja tez mam taka nadzieje... ;) oby sie sam chcial bawic, pelno rzeczy ma zabawek. mata i grajace zabawki wszystko tylko na chwile najlepsze sa rece i na dodatek tylko mamy :/ co powiecie..? obliczajac maly mi wypija srednio 570 ml w dzien w nocy juz nie pije przerwa te 12 h no i pol sloiczka ostatnio je obiadkow. kilka lyzeczek deserka jablka no i kaszke na noc w miseczce z trzch 3 lyzek czasami popije herbatki do obiadkow ok 30 ml... czy to duzo jak na 4mc dziecko? ma 9,100 g jak byl na samym mleku to powiem ze jadl srednio tak: dozina 7 mleko 120 ml (zostawial 30 ml) godzina 10 mleko 120 ml godzina 12,30 mleko 120ml godzina 16,30 mleko 120ml no i na noc ok 19 mial 150ml tak bylo do 4 miesiaca. w 1 miesiacu karmilam piersia. pozniej sciagalam i widzialam ile zjadal... i podawalam mu przez butelke przez problemy z brodawkami, mialam pokaleczone, bol niesamowity.. az w koncu mi zanikl pokarm ;/ i w 3 miesiacu przeszlam na mleko modyfikowane. dodam ze urodzil sie z waga 4,200.

Gość gość
irli od czego zaczelas urozmaicanie diety? moj syn tez ma 4 mc i wlasnie chcialam zaczac dawac sloiczki i kaszki ale nie wiem odczego zaczac x dodam ze tez jest agent , jak nie dostanie czegos na czas to jest taka histeria ze daj spokoj i tez tylko mama i mama, na macie nie chce, w lezaczku tez nie x je 6x 150ml. oproznia butelke do samego konca :) zjada o godzinie 7, 10:30, 14, 17, 20 i niestey o 3 w nocy, ostanio jest bardzo marudny , czesto sie budzi, rzuca sie po calym lozeczku, jakby cos mu nie pozwalalo usnac

Gość Irli
próbowlaam sama marchewke ale plul i nie chciał jesc, wiec przeslam juz na dania z krolikiem chyba 5 miesiac.i je to bardzo ladnie nic mu sie nie dzieje, zadna wysypka, zadnych kolek, boli brzuszka i za to syte jest po tym 3 4 h nie je nic :) tam ze pisze od ktorego miesaca nie warto sie sugerowac bo jesli dziecko je i nie dolega mu nic mozna podawac ;) oczywiscie na poczatku dawalam kilka lyzeczek, jak zjadal to dawalam pol sloiczka.. kaszke pierwsza dostal na godzine przed kapiela i spaniem bananowa na noc z 3 lezeczek i woda wymieszalam i podalam lyzeczka. pozniej dosypalam 2 lyzeczki do mleka na noc i tak spi cala noc oczywiscie mam inny smoczek to teo mleka z kasza na noc. sprobuj mu zagescic mleko moze przespi cala noc ;)

Gość gość
on juz ladnie spal, budzil si eo 5 a teraz znowu budzi sie kolo 3, zageszcalam kleikiem ale nic to nie pomoglo, tak jak pisalam strasznie sie wierci , wszystko wklada do buzi, moze mu zeby ida ale na to chyba za wczesnie

Gość gość
moj lekarz mowil ze przy noworodku trzeba budzic na jedzenie jesli spi dluzej niz 6h

Gość gość
Mój syn od powrotu ze szpitala przesypia każda noc. Do pol roku byl tylko na piersi. Teraz dostaje tez sztuczne mleko i spi jeszcze lepiej. Ma 9 ms.