Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bebiko 1 mleko modyfikowane co sądzicie

Polecane posty

Gość gość

Starsze dziecko karmiłam Nanem po ukonczeniu 2 roku przeszlam na bebiko z prostych przyczyn-cena. Mam pytanie czy używałyście Bebiko jako mleko poczatkowe? Było ok? Tzn brak kolek alergii itd...

Gość gość
nam 2 pediatrów odradzało Bebiko, a jednogłośnie wszyscy nam polecali Bebilon

ja używam BEBIKO i jak dla mnie jest super. Początkowo stosowałam NAN ale dziecko ulewało, pediatra kazała przejść na BEBIKO i teraz jest święty spokój z ulewaniem i z zaparciami, ale to wszytsko zależy od dziecka a nie od mleka :)

Gość gość
:) Planuje karmić piersią ale pamietam że [-rzy starszym musialam niestety dokarmiac nie starczalo mi pokarmu. widocznie rzeczywiscie zależy od dziecka... Nawet nie widzialam jeszcze mleka Gerber :P a mam 3 letnie dziecko :P

Szczerze - ja też nie miałam pojęcia o jego istnieniu, pediatra dopiero mi powiedziała :D Najtańszy jest w Kauflandzie, potem w Rossmanie i Tesco, wszędzie indziej już droższe.

Gość gość
ooo super moze zaryzykuje mam pod nosem kaufland oraz rossmana :P A nie brakuje go nigdy ? Bo jak zadko widac zeby nie bylo ze mi sie skonczy i zakupic nie bede mogla :P

Nie brakuje, przynajmniej u mnie zawsze jest pełno Gerbera :D Choćby wczoraj zrobiłam zapas i właśnie w Kauflandzie kupiłam 12 opakowań, 3x tyle jeszcze na półce zostało ;)

Gość gość
jak bede na zakupach w kauflandzie to sobie obczje dziekuje :P

po bebiko moja miała dosłownie biegunki i wciąż była głodna, ale tak naprawdę wszystko jest dobre, co dziecko dobrze toleruje. jak chcesz kupić tanio i dobre mleko, to kup w rossmanie babydream -17zł za 600g. Produkuje je niemiecka humana i skład, smak, wygląd ma identyczny jak Humana 1 plus

O, a propos kup - moja po bebiko też miała biegunkę. W ogóle dużo osób z mojego otoczenia przerzuciło się z Bebiko na coś innego. O tym BabyDreamie z Rossmana też dużo dobrego słyszałam.

Gość gość
:) jakos nie jestem przekonana do babydream jesli chodzi o mleko :P Sprubuje jednak tego gerbera :P

babydrem ma obniżoną zawartość laktozy i zawiera skrobię- dzięki temu jest bardziej sycące U nas po wielu próbach to był strzał w 10.

Gość gość
kurcze to bede miec dylemat :) Bo zmiany podobno mleka tez nie dobre sa :P Bebiko znow w kazdym sklepie dostane gerbera w wiekszosci baby dream tylko rossman :P

oczywiście, że nie jesteś przekonana- bo wydaje ci się, że skoro z rossmana to musi być syf. A prawda jest taka, że właśnie pod marką babydream kryją się najlepsi niemieccy producenci.

oczywiście, że nie jesteś przekonana- bo wydaje ci się, że skoro z rossmana to musi być syf. A prawda jest taka, że właśnie pod marką babydream kryją się najlepsi niemieccy producenci.

ja się przerzuciłam na babydream z humany 1 plus- po tym jak ciągle jej brakowało.

Na temat BabyDream mogę tylko dodać od siebie, że kupuję ich słoiki (Humana) i jestem bardzo zadowolona. Z kartą Rossnet wychodzą bardzo tanio, a są 2x większe od słoików Gerbera czy Bobivity. Może i na mleko są jakieś promocje, nie wiem.

Gość gość
:) Dziekuję dziewczyny bedac w sklepie bede sie orientowac :P