Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

beta hcg

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny, mam pytanie. Czy badanie beta hcg służy tylko i wyłącznie do wykrywania ciąży?? czy lekarz robiąc usg mógł nie zauważyć że jestem w ciąży?

Gość gość
prosze o odpowiedź jeśli ktoras wie! :)

Gość gość
mogl nie zauwazyc jesli jest wczesna

Gość gość
ja miałam robione usg w dniu spodziewanej miesiączki, usłyszałam że albo zaraz będzie krwawienie, albo to ciąża, wróciłam do domu zrobiłam test i wyszła druga blada krecha, zrobiłam beta hcg wyszedł pozytywny po kilku dniach widać było na usg pęcherzyk (ciąża musiała być jak najszybciej potwierdzona, aby odstawić leki)

Gość gość
A co masz na myśli mówiąc "wczesna"? Wg mnie wypadalo by że to trzeci tydzień.

Gość gość
Czyli była widoczna po kilku dniach...A miałas usg normalne czy dopochwowe?

Gość gość
wczesna czyli gora do 2 tyg wlasnie, tak kiedys mi gin powiedzial, jak kiedys zapomnialam tabsa i chcialam wiedziec czy wpadlam. A jak bylam w 5 tyg to gin na usg widzial juz pecherzyk i malego 1mm :) a jakie masz wyniki hcg. Kiedys czytalam ze test pozytywny nie zawsze oznacza ciaze, moze to byc oznaka jakis powiklan czy choroby ktora odznacza sie nadmiarem tej gonadotropiny kosmówkowej czyli hcg

Gość gość
a podaj jeszcze wyniki tego hcg

Gość gość
No własnie badanie będe robiła dopiero jutro. Bo byłam dzisiaj u gina (nie dostałam okresu, miałam za to tydzień przed planowaną @ plamienie). Gin stwierdził jakąs torbielke na jajniku która pękła i schodzi (stąd to plamienie i brak @). O ciąże pytał tylko czy podejrzewam i tyle... I kazał mi własnie zrobić bete i jeśli wyjdzie negatywna mam brać jakies tabsy...

Gość gość
to ja z godz. 23:18 oba USG dopochwowe, w dniu spodziewanej miałam sprawdzane jajniki, o możliwości ciąży dowiedziałam się "przypadkiem" tylko to jest tak SPRZĘT a SPRZĘT to różnica, chodziłam do lekarki na NFZ, która przyznała mi szczerze, że więcej widzi u siebie na prywatnym przeklinając sprzęt na NFZ, ale w żadnym wypadku nie zachęcając mnie do prywatnych wizyt (wcześniej byłam u niej właśnie prywatnie), i ku dalszym pytaniom-traktowała mnie najlepiej jak można gdy trafiłam do szpitala, nawet dziewczyny gadały jak myślały że śpię, że pewnie jej podpłacam :]

Gość gość
Dzięki za odpowiedź:) Co do tego sprzętu to racja ale ja akurat byłam dzisiaj prywatnie bo chcialam to szybko załatwić u gina z polecenia:) Eh to już sama nie wiem co myślec... ciąża, nie ciąża, ciąża, nie ciąża? ;/

Gość gość
tak, lekarz mogl nie zauwazyc. ja mialam robione USG 2 stycznia w celach innych niz ciaza, ale cos podejrzewalam wiec poprosilam o sprawdzenie. nic nie bylo widac. tym czasem wczorajsze HCG zaszalalo na ponad 6tys wiec pewnie jestem w ciazy co jeszcze potwierdze kolejnym USG

Gość gość
Dzięki, pozostaje mi czekac na badanie i wyniki