Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dajecie malym dzieciom pieczarki

Polecane posty

Gość gość
Myślę, że sprawa z pieczarką hodowlaną ma się trochę inaczej niż z leśnymi grzybami, które sami zbieramy (ja nie kupiłabym od nikogo grzybów leśnych a już na pewno nie suszonych), tych nie podam chyba wcześniej niż przed ukończeniem 10 r.ż. Uważam, że można je sporadycznie podać dziecku ale raczej ciutke ze swojego talerza, tak dla ciekawości i zasmakowania niż przygotować z nich specjalnie dla dziecka posiłek. Raz czy dwa po odrobinie raczej nie zaszkodzi.

Gość gość
Te z hipa nie są przecież zbierane w lesie przez domorosłych grzybiarzy. smiech.gif To są szklarniowe. Tam nie ma trujących. Weź się ogarnij. k***a a gdzie napisane że trujące ,ciemnoto .Napisane jak wół stoi NIE SĄ TRUJĄCE .

Gość gość
Grzyby rosna z grzybni a pieczarki z plesni, wiec pieczarka to plesniak:P Pieczarki sa bardzo lekko strawne i zdrowe.

Gość pieczarkowa renia
Moje dziecko ma 4,5 roku i nie je żadnych pieczarek, żadnych grzybów. Nie zastanawiałam się czy są wartościowe czy nie. Po prostu nei daję i tyle. Dla mnie samej są ciężkostrawne, bo jak zjem czasami jakiś sos pieczarkowy (robiony, a nie z torebki), to mnie brzuch boli i tak za każdym razem. W malej ilości ok, ale jak byłoby więcej, to boli.

Gość pieczarkowa renia
Moje dziecko ma 4,5 roku i nie je żadnych pieczarek, żadnych grzybów. Nie zastanawiałam się czy są wartościowe czy nie. Po prostu nei daję i tyle. Dla mnie samej są ciężkostrawne, bo jak zjem czasami jakiś sos pieczarkowy (robiony, a nie z torebki), to mnie brzuch boli i tak za każdym razem. W malej ilości ok, ale jak byłoby więcej, to boli.

Gość gość
no to raczej od sosu Cie ten brzuch boli a nie od samych pieczarek.zalezy jaki ten sos:)

Gość pieczarkowa renia
Taki raczej tylko mąką trochę zagęszczany, bo ja grzybów ze śmaiteną w życiu nie tknęłabym, bo siedziałabym w kibelku cały dzień heh. Poza tym jakieś krokiety z grzybami, czy czasami pieczarkami podsmażanymi- ból ten sam. Tak chyba na nie reaguję i już.

Gość gość
no moze:) a maka podsmazana jest ciezkostrawna i tez u wielu powoduje bole brzucha.

Gość gość
ja daje ale w niewielkich ilosciach i zwykle jako dodatek. ale kupuje pieczarki tylko od sprawdzonego producenta np od www.lomania.pl bo musze wiedziec ze nie sa np naszpikowane chemi itd

Gość gość
mój znajomy daje maślaczka dziecią z pod przedszkolem

Gość Jakie to żenujące
Ludzie dajcie spokój.Niedługo przeczytam że oprócz pieczarek można podac dziecku kufel piwa!!!😡

mysle, ze lepiej troche jednak poczekac z podawaniem grzybow. Swoja droga, co to za glupoty! kto Wam nagadal, ze grzyby nie maja zadnych skladnikow odzywczych? Maja, maja i to calkiem sporo.

Gość gość
ja bardzo często kupuje surowe pieczarki albo farsze w www.lomania.pl . Dzieciakom dań nie daję całych, kedy byly małe mogły tylko troszeńkę spróbowac. Grzyby dla maluchów są niezdrowe.

Gość gość
Mnie ciekawi czy my Polacy a zwłaszcza nasze dzieci to jakiś inny gatunek jest? Trochę się interesuje tym jak jest w innych krajach, parę języków znam wiec czytam to i tamto i wychodzi ma to, że normy żywienia i pielęgnacji niemowląt/dzieci są wszędzie podobne, oprócz Polski! To jest śmieszne. Dzieci najlepiej karmić papka do 7 roku życia, mięso, warzywa i owoce w sklepach to trucizna, pieczarek podać nie wolno za to wciska się w dzieci jakieś dziwactwa typu królik czy zupa z żółtkiem jajka:/ Pycha...

Gość gość
grzybow do 10 roku dzieciom sie nie daje

Gość gość
dzieciaki nie powinny jesc grzybow, ale mimo to ja czasami nie moge sie oprzec by nie zrobic piergogow z farszem od www.lomania.pl . wtedy maluchom robie z innym nadzieniem;D