Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co sadzicie o polaku ktory

Polecane posty

Gość gość
d**y to ty dajesz... Jak ktos woli zycie w zapyzialej klitce to wspolczuje, ale kazdy ma swoj wybor.

Gość gość
do osoby ktora mieszka z mezem w malym mieszkanku, nic do ciebie nie mam, twoja sprawa jak zyjesz i ze ogladasz telenowele w wolnym czasie.

Gość gość
a ta dalej ze swoim współczuciem, nie potrafi skumać że ktoś może chcieć żyć inaczej

Gość gość
to wspolczuje i zal mi takiej osoby

Gość gość
no coz, niektorz wola dolozyc i miec prywatnosc niz placic mniej i zyc na kupie cale zycie!

co mysle o takiej osobie? ze robi jakmu pasuje - podobnie jak nie kazdy kogo stac na ciezarowke takowa kupuje bo i po co?;-) mnie smieszy jak np. ludzie kupuja mieszkania w Pl - nie takie jakich im akurat potrzeba (np mniejsze ale blizej centrum i pracy) tylko najwiekszy metraz na jaki ich stac****otem dojezdaja 2h (przyklad z wawy;-)

Gość gość
nie z wawy tylko do wawy i mowisz o sloikach...

" [zgłoś do usunięcia] gość nie z wawy tylko do wawy i mowisz o sloikach..." x napislam tak jak chcialam napisac;-) nie wkladaj mi swoich slow w usta - no chyba ze uwazasz ze tylko tak nabiora wartosci, pojecie sloikow w odniesieniu do ludzi przyjezdzajacych np. za praca do wawy uwazam za kompleksy;-) mamy XXI wiek ludzie sa mobilni, zmienaja kraje i kontynenty, a kto ma klopot z faktem ze sasiad przyjechal z radomia do wawy;-)) moim zdaniem to przezabawne;-)

Gość gość
kazdy wie o co chodzi nie musisz sie tlumaczyc :)

Gość Minodues nie Robolek
a mnie smieszy jak ludzie zapierniczaja cale zycie za granica a w Polsce buduja domy. Zeby miec gdzie mieszkac na emeryture. Jeszcze zrozumialelbym jkaby to byl tzw surplus of funds, ale to czesto przeznaczaja kazdy rosz ktory maja i oszczedzaja zeby za 20 lat sobie pomieszkac jak chca :/ Odnosnie chlopaczka w pokoju to jego sprawa, i nikt nie mowi o tym zeby cale zycue tak zyc. Jak juz wspomnailem wczeniej, polki wkurza fakt, ze nie mozna sie do tego od razu wprowadzic i doczepic zeby sobie poprawic byt :) Wynocha do hindusa do coucnilu :P

minodues - zgadzam sie;-) zwlaszcza po co im te domy w tak nieciekawym inwestycyjnie miejscu jak poslka? pytam serio = bo dom to tez rodzaj inwestycji w nieruuchosmosc;-)

"gość kazdy wie o co chodzi nie musisz sie tlumaczyc usmiech.gif" x nie kazdy - ja musialam doczytac o co chodzi z tymi slojami czy jak tam;-) i sie okazalo ze tak sie nazywa ludzi ktorzy przeprowadzili sie do wawy, ja tam wawy nie lubie choc znam dobrze, i nie przeproadzilam sie tam z mniejzego moiasta ale kompleksy mnie zawsze bawia;-)

Ror - to stare przyzwyczajenia do bardzo emocjonalnego posiadania domu, miejsca w ktorym sie wszystko dzieje. ludzie w polsce zapraszaja znajomych na imprezy i spedzaja bardzo duzo czasu w swoich domach inaczej niz w Uk, gdzie ludzie tylko spia i posuwaja d**y z dyskoteki. Ludzie spotykaja sie na miescie w miejscach do tego przeznaczonych. Przez dlugi czas w Polsce wiekszosc mieszkan po zakupie ich wartosc spadala a nie rosla mimo remontow itp. W Angli rozpadjaacy sie garaza rosnie na wartosci co roku. I jak wspominalem na niktorych topikach, znjaomi kupili dom za 100k w lodnynie 15 lat temu a teraz jest wart 350k. Jesli zdecyducja sie wrocic na emeryture beda mieli dobry kapital za postawienie /kupno domu. Teraz mozna bardzo syzbko wybudowac nowy dom jelsi sie ma kase.

Gość gość
sloiki tylko dojezdzaja do wawy do pracy, po pracy wracaja na swoja wies, a sloiki dlatego, ze w nich zabieraja jedzenie zeby bylo taniej...

"Minodues nie Robolek Ror - to stare przyzwyczajenia do bardzo emocjonalnego posiadania domu, miejsca w ktorym sie wszystko dzieje. " x masz racje, to z reszta jest typowe dla biedniejszych spoelczesntw, fakt. Nie wiem jak jest w UK, w londynie bywam ostatnio rzadko i przejazdem ale wsezdzie widze ze ludzie sie nie przywiazuja do miejsca=domu, ludzie czasem maja kilka mieszkan (na wynajem, lokata kapitalu) a sami tez mieszkaja w wynajmowanych bo im tak pasuje Moj szef swego czasu rezydowal w londynie w head office i pamietam ze na emeryture to sprzedal ogromny dom, dzieci sie wyprowadzily a on z ona postanowili spedzac wiekszoscczasu na poludniu europy

"gość sloiki tylko dojezdzaja do wawy do pracy, po pracy wracaja na swoja wies, a sloiki dlatego, ze w nich zabieraja jedzenie zeby bylo taniej..." x nawet jelsi tak jest to nadal mnie smieszy zajmowanie sie tym tematem przez tzw. "warszawoakow";) co za kompleksy;-)

Gość gość
nazywaj to jak chcesz

zawsze tak robie - kompleksy czuc na kilometr;-) skoro ktos sie wymysla nazwe dla jakiejs grupy spolecznej do ktorej niby sam nie nalezy ;-) no i jakiemusi miec nudne zycie;-)

Gość gość
trzeba miec kompleks, zeby ze sloikami po Polsce jezdzic :)

" [zgłoś do usunięcia] gość trzeba miec kompleks, zeby ze sloikami po Polsce jezdzic usmiech.gif" x nie wydaje mi sie - kompleks to maja ci co nie moga sobie poradzic z wlasna frustracja ze ktos tam sobie cos w sloiku wozi;-) a te biekadki nie moga sie skupic na wlasnym zyciu takich to nurtuje;-) ;-) ;-)

Gość gość
tak sobie tlumacz :) ja wiem swoje

Ja sie zgadzam z ROR. Co was to obchodzi. Jesli kilka powodow takiego zachowania: 1. zwyczajna oszczednosc. Jelsi wydaja fortune na dojazdy do pracy to moge zaoszczedzic na lunchach. 2. Domowe jedznie jest zdrowsze i wiesz co jesz. Niektorzy ludzie maja nietolerancje i alergie na penw produkty. 3. Ja np pieke sobie chleb an zakwasie, bo mam anietolerancje na gluten. To wg was mam sie truc jedzeniem na miescie?

Gość gość
Wedlug nas masz spier/da/lac w polprzysiadach z babskiego forum, nudny kwadratowy frajerzyno

"gość tak sobie tlumacz usmiech.gif ja wiem swoje" x twoja wypwoiedz utwierdza mnie w moim przekonaniu ;-)

Gość gość
Widocznie mu to pasuje i i innym nic do tego.