Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

RODZICIE NIE POMOGLI PRZY REMONCIE POMOCY

Polecane posty

Gość gość

W skrócie, nie chodiz o pomoc finansową. Nie oczekiwałabym od rodziców nigdy pieniędzy. Sytuacja wygląda tak, że mieszkaliśmy z teściami, 3 lata. Odłożyliśmy na mieszkanie, kupiliśmy,ale takie do kapitalnego remontu. Remont trwał ok. 14 miesięcy. Dużo rzeczy robiliśmy sami- wiadomo koszta. Moi rodzice ani razu nie pomogli. W niczym. A były sytuacje , gdzie każda para rąk była potrzebna- wyniesienie gruzu, wnoszenie mebli, sprzątanie. Nie kiwneli palcem. W dupie mieli wszystko. Teraz wywiązała sie awantura,ponieważ nagle odkryli, że kupiliśmy umywalkę i wc w practikerze, a mogliśmy to zrobic u chrześniaka taty, który ma sklep. I DAC MU ZAROBIC! BO TRZEBA SOBIE POMAGAC! to ich słowa! Jestem w szoku. Matka tylko na wszystko kręci nosem. Jak jej opowiadałam o kaflach- to ona krytykowała. NIgdy nie zpaytała "A może pojechac z wami Wam pomóc wybrac? A jakie chcecie łózko" Jest mi bardzo przykro.

Gość gość
wisi mi to

Gość gość
U mnie rodzice pomagali i finansowali częśc remontu. Mimo, że nie mają wiele, to stanęli na wysokości zadania. Jestem im bardzo wdzięczna. Z drugiej strony wiem, że jak moja córka będzie się wyprowadzała, to nie wyobrażam sobie to olac!

Gość gość
U nas rodzice wzięli kredyt na mieszkanie, bo my z mężem byśmy nie dostali. Też pomagali bardzo, a z kolei teściowie lekko się wypieli. Mąż raz poprosił ojca o pomoc przy podwieszaniu sufitu, ale odmówił (lekka praca), jakoś to mężowi zostało w głowie, można powiedziec, że oddalił ich ten remont od siebie. Może to i dobrze? Kiedyś mąż był na każde kiwnięcie- podwieź nas, przyjedź, pomóż. Teraz nie ma problemu z powiedzeniem NIE.

Gość gość
Mój syn z synową właśnie budują dom. Załatwiliśmy im elektryka gazownika, zapłacimy za podłogi. Nie przelewa nam się, ale nie wyobrażam sobie nie pomóc młodym.

Gość gość
na mnie rodzice też się wypieli! w odwecie ani razu nie zostali zaproszeni ;d hehe matka próbowała się wprosic, to ją spławiłam.