Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie ma dentysty w Polsce

Polecane posty

Gość gość
A skad wiesz, ze mam zolte kly? Moim zdaniem mam ladne zeby i nie musze ich prostowac ani wybielac, mam wszystkie zeby, wiec nie musze wypelniac zadnych luk. Przeglad u dentysty, ewentualne czyszczenie z kamienia lub plomba w zupelnosci mi wystarcza. Dwa zeby mialam tak starte od szorowania, ze musieli mi dac tam plomby, bo sie szkliwo zdarlo, dentysta poradzil mi, zebym stosowala delikatne, niewybielajace pasty.

Gość gość
kolor zebow -to czlowiek ma z natury zóltawy kremowy beżowy niebieskawy-tylko nieliczni maja z natury biale zeby-ti chodzi o to z e ludzie -nie myja zębow, nie chodza do dentysty a kase na wczasy tipsy solarium itp maja zra i pija słodkosci i pislao z e 4 % polakow w wieku 35 -44 lat a jest calkowicie bezzębnych

Gość gość
ja na kontrole tez chodze za darmo do prawatnego gabinetu. Za co mam placic jak dentysta nic nie robi?

Gość gość
Ja tez w Polsce chodze na kontrole za darmo.

Gość gość
Nadal nic nie rozumiesz. Masz problemy z logicznym mysleniem. Nigdzie nie napisalam, ze masz żółte zeby. Moje posty nie kieruje bezpośrednio do ciebie. Wypowiadam sie jedynie ogolem o polskim spoleczenstwie i tak, owszem, Polacy maja okropne zęby i naprawde jakis tam odlamek spoleczenstwa z zadbanym i zdrowym uzebieniem tego nie zmieni. To nie sa dane wyssane z palca. To nie sa moje peesonalne przemyslenia a rzetelne badania statystyczne, dzieki ktorym mozemy np.porownac uzebienie innych panstw europejskich. Chyba ktos po cos te statystyki robi, nie?

Gość gość
jak nie masz nic do niej, to nie wypowiadaj sie o ogole Polakow, bo ona sie tez do nich zalicza... Jak masz jakies pretensje, ze ktos nei ma zebow, czy ma je zolte to wypowiadaj sie o indywidualnych osobach, a nie uogolniaj, ze Polacy maja zolte zeby z dziurami... Co za prostaczka... Poszukaj sobie zdjecia krolowej-matki, to zobaczysz jakie ona ma zeby, a chyba na brak kasy, tj wielu Polakow ma nie musi narzekac...

Gość gość
"to nie wypowiadaj sie o ogole Polakow, bo ona sie tez do nich zalicza... Jak masz jakies pretensje, ze ktos nei ma zebow, czy ma je zolte to wypowiadaj sie o indywidualnych osobach, a nie uogolniaj, ze Polacy maja zolte zeby z dziurami... Co za prostaczka..." Hahaha czyli, ze jeśli np.panuje opinia, ze Chińczycy są kiepskim i kierowcami, ale wśród nich znajdzie się jednak świetny kierowca, to cala społeczność chińska juz nie może być zaliczana do słabych kierowców? I jak mogę się wypowiadać o indywidualnych osobach? W takim razie wszystkie statystyki również kłamią,, bo są przeprowadzane na jakiejs części społeczeństwa? Nie rozumiesz prostych pojęć, nie akceptujesz żadnej krytyki. Najlepiej jakby każdy mówił jacy to Polacy są och i ach, a ząbki maja tak sliczne, ze aż można się w nich przejrzeć jak w lustrze! I powiedz mi jeszcze jak się ma Królowa i jej uzębienie do CALEJ społeczności brytyjskiej? Ach ten twój brak pokory i wiedzy. Jakoś od kilku dni nie możesz zaakceptować faktu, ze mam racje i podparlam to rzetelnymi dowodami. Ty natomiast tupiesz nóżkami jak mała dziewczynka, nie mając żadnych argumentów zaczęła personalne wycieczki pod moim adresem. Jak juz dowiesz się co to merytoryczna dyskusja to wtedy wróć na forum. A teraz idź i poszukaj odrobinę wiedzy. Może się przydać ;)

Gość gość
ty spadaj juz bo jestes nudna jak flaki z olejem, piszesz te wypociny o fatalnym uzebieniu polakow lacznie ze statystyka z 2006 roku a teraz mamy 2014. Pracuje z anglikami I to nie "coronation street" czy Kyle show ale prawnikami, architektami I widze jakie maja zeby, rowniez ich dzieci, wiec nie pluj sie tak bo sama kly potracisz z nerwow I przyczynisz sie do niechlubnych statystyk

Gość gość
Dziunia, teraz mamy początek 2014 roku, ale to nie problem. Mogę c**przedstawic statystyki z 2013 roku i wcale nie będą lepsze. Chcesz? A moze wszyscy wokolo klamia i jedna dziunia z kafeterii co to sobie reguralnie zęby sprawdza ma racje hmmm? I oczywiscie prawnicy i architekci brytyjscy maja brzydkie zęby. :D Jedynie Polacy, jedyna nacja z Europy moze pochwalić sie śnieżnobiałym i zdrowym uzębieniem oraz opieka dentystyczna na najwyzszym poziomie w Europie, ba, na świecie! :) p.s: Jestes pewna, ze "obracasz sie" w towarzystwie prawników i architektów? Bo wiesz... Troszke za stara jestem na kafeteryjne bajki ;) Jakoś nadal mnie nie przekonałaś i jakoś nadal nie masz żadnych dowodów na to, ze podobno nie mam racji.... ;)

Gość gość
Jakoś od kilku dni nie możesz zaakceptować faktu, ze mam racje i podparlam to rzetelnymi dowodami.>>> to w takim razie ty tez masz zolte zeby z dziurami, wiec masz sie czym chwalic...ja jakos umiem dbac o zeby i przykro mi, ze ty nei potrafisz...

Gość gość
A ta nadal nic nie rozumie.... Powoli tracę juz cierpliwość ;) Nie wiem czy jest jakikolwiek sens tlumaczyc cokolwiek osobie niemyslacej. Wroc jeszcze raz do mojego przykladu z kierowcami w Chinach, PRZECZYTAJ jeszcze raz, a jak nie zrozumiesz to przeczytaj ponownie i ponownie, i tak do skutku, bo w tej chwili straaasznie pokazujesz sie z niezbyt inteligentnej strony. Pozdrawiam

Gość gość
Do: gosc z 07:38 a co ty sie tak czepiasz tej osoby co? Chyba ktos ci musial cos dociac i sama jestes szczerbata bo od ilus postow sie bezsensownie klocisz.przyznaje racje osobie ktora twierdzi ze polacy maja brzydkie zeby. Bo maja!! Wiele podrozowalam po europie i polacy niestety sa jedni z nielicznych z najgorszym uzebieniem. Sama mam piekne i biale zeby az niektorzy sie nadziwic nie moga ze to prawdziwe moje. i zrozum ze jesli ktos pisze Polacy to nie pisze konkretnie o tobie, sobie, twojej mamie, babci, tacie itd. Posze sie o spoleczenstwie jako o grupie.sa ludzie w Polsce z ladnymi zebami ale to jest nieliczny procent. Wiekszosc ma zaniedbane a to tez sie bierze z tego ze podobno boimy sie chodzic do dentysty lub nie mamy kasy. Nie kazdy moze sobie pozwolic na pkombowanie za zalozmy 150 zl jednej dziurki a np.wyrywanie u dobrego chirurga to juz w granicach 300 zl za zab. Jak taki Zenek z wyplaty mechanika samochodowego 1500 zl moze sobie na takie leczenia pozwolic? Dentystow tez mamy takich sobie. Proponuje sobie pojezdzic po Niemczech, Skandynawii, Holandii, Danii belgi lub po poludniu Europy. Niemcy maja zeby przepiekne! A poludniowcy? Biale, zdrowe az lsnia. I jeszcze zeby nie bylo bo zaraz pani mundra i mnie zacznie wyzywac ze pewnie mam dziurawe zeby. Nie mam. Mam zdrowe. Ale moja kuzynka poszla na technika dentystycznego a dwie najlepsze kolezanki ze szkolnej lawy skonczyly wlasnie stomatologie i sa juz pelnoprawnymi dentystkami i powiem ci to co slysze z ich ust niejednokrotnie : Nie jest dobrze z zębami u Polakow. Opinie stomatologow tez podwazysz? Bylas gdziekolwiek w Europie poza Polska i Anglia?

Gość gość
w Skandynawi to chyba bylas w snach, skoro widzialas, ze np Szwedzi maja ladne zeby...

Gość gość
Nie bardzo rozumiem sens tego tematu. Co sie starasz osiagnac autorko? Zachecic Polakow by na twoja odezwe tlumnie ruszyli do dentysty? Obrazic ich? Czy chcesz, zebysmy ci odpowiedzieli na pytanie dlaczego Polacy nie dbaja o zeby? A skad my mamy wiedziec?

Gość gość
dlaczego zalozyla ten topic, bo awanasowala z jakiegos wychodka na maly stoleczek I w lebku jej sie poprzewracalo, mysli, ze juz jest lepsza od tych co przyjechali tutaj z ostatnim groszem z biednych wsi popeegerowskich w jakie je wciagnal nasz skorumpowany rzad... Bidulka nie wie, ze jak latwo sie wejdzie na stolek tak latwo mozna z niego spasc, szczegolnei w czasach nagonki na Polakow w PL, mniejszej ilosc**pracy na rynku, gdzie brtyjczycy beda probowali wcisnac na lepsze prace przed wszystkim swoich, wiec taka panienka szybko wypadnie, bo nie bedzie sie liczylo to jak pracuje, tylko znajomosci I rodzina, tj jest to teraz w PL...

Gość gość
poprostu ogolnie mowiac zachwycila sie obcokrajowcami I lata z rozowymi okularami, ale to jest uleczalne...

Gość gość
moim zdaniem to się już zmienia, coraz częściej chodzimy do dentysty regularnie, dbamy o to, żeby były one zdrowe. No i też gabinety stomatologiczne dbają o to, żeby jak najlepiej zadbać o pacjenta. Ja chodzę do Galerii Uśmiechu i muszę powiedzieć, że mam super opiekę.