Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie ma dentysty w Polsce

Polecane posty

Gość gość

???? Że ludzie chodzą z zepsutymi zębami, żółtymi itp.? Tylko minimalną płacą czy żyje się według zasady "zastaw się a postaw się" i na zęby już nie ma?

Gość gość
A poza Polską dentysty nie ma,ze ludzie chodza ze zepstutymi zębami albo przyjeżdzają do PL zęby leczyc?

Gość gość
Buhaha

Gość gwiazda Davida
nie ma ratunku dla wielbicieli trunku 🖐️

Gość gość
Polaczki slyna ze starsznego uzebienia. Nie myja zebow, nie chcodza do dentysty, a ich zeby sa cale pozolkle. Przeciez to brudasy, nie od dzisiaj to wiadomo. Chociaz... tam w tej Polsce taka bieda, to moze ich po prostu nie stac na dentyste, dlatego przyjezdzaja miedzy innymi do mojego kraju, ciulaja funty a potem wracaja leczyc sobie zeby a i przy okazji polskie dziwencje zrobia sobie pasemka i tipsy w PL, bo przeciez taaaaaniej :D :D Hahaha ale ubaw :D

Gość gość
Bez kitu, ale to nie tylko patologia tak ma w Polsce. Ludzie "na poziomie" też chodzą z takim uzębieniem a byłoby ich stać. Ciekawi mnie to, czy w Polsce nie ma dentystów? :D

Gość gość
:D

Gość gość
Jestem Polka i nie mam ani jednej dziury, wiec nie generalizuj. Do dentysty chodze przynajmniej raz w roku na przeglad.

Gość gość
wole mieć żółte zęby niż wybielane, a później psujące się. Mam zdrowe zęby i dbam o nie.

Gość gość
Do dentysty chodze przynajmniej raz w roku na przeglad.---- No, a powinno sie chodzic na przeglad co pol roku ;) Ale spoko. Rozumiem twoj coroczny przeglad. Zapewne podczas urlopu w PL nie? :D

Gość gość
Przecież w PL nie ma dentystów :D to jak oni przyjeżdżają na przegląd?

Gość gość
Tak, na przeglad chodze w Polsce, bo jest za darmo, a w UK samo sprawdzenie zebow kosztuje 20 funtow. Przez ostatnie 5 lat mialam jedna mala dziurke, ktorej wypelnienie zajelo 10 minut, nie widze potrzeby chodzenia co 6 m-cy.

Gość gość
W Polsce przeglad jest za darmo? Chyba tylko w jakiejs przychodni w twoim Pcimiu Dolnym ;) Moja mama placi za jeden przeglad 70 zl u dobrej dentystki. I sorki, ale twoj duposcisk i zal wydania 20 funtow na przeglad w UK sa tak smieszne, ze az musze isc sie napic herbatki :D :D

Gość gość
Moze twoja mama placi, ale ja nie place jesli nie mam nic do zrobienia, a chodze do prywatnej kliniki dentystycznej. Nie bardzo rozumiem co chcesz udowodnic, chcesz placic 20 funtow to sobie plac.

Gość gość
Brytyjczycy jezdza do dentysty w Polsce, ale Polak musi pokazac, ze jest panem i przeplacic ;)

Gość gość
mnie wasnie koronka porcelanowa wyniesie 850zl bo stracilam gorna 4. Nie kazdego niestety stac i ja to potrafie zrozumiec!

Gość gość
Brytyjczycy jezdza do dentysty w Polsce---- --- Taaak jasne, cale tlumy Brytyjczykow wala drzwiami i oknami do polskich dentystow :D Bo u nich fachowcow nie ma, aha no i ich nie stac :) Jezu ale wy macie zryte lby :D

Gość gość
Moja znajoma Angielka jezdzi do krakowa robic zeby, bo w UK prywatny dentysta jest o wiele drozszy. I moze przeglad to tylko 20 funtow, ale jak masz cos do zrobienia to cena wzrasta, zalezy co sie robi.

Gość gość
Nie wiesz to nie mow, w warszawie i krakowie sa przychodnie denyystyczne ztjace z cudzoziemcow z zachodu, a jak nie wierzusz, to sobie sprawdz zanim zaczniesz gadac o czyms, o czym nie masz pojecia.

Gość gość
AHA czyli twoja znajoma Angielka to cala Anglia, tak? Na podstawie jednej, biednej kobuety oceniasz cala nacje brytyjska? :D Nie no padlam :D I dla twojej wiadomosci - za przeglad sie placi niezaleznie czy znajdzie sie ubytek czy nie.

Gość gość
Nie, nie cala anglia, ale uslugi dentystyczne sa w UK najdrozsze w calej europie. W 2008 roku 70 000 Brytyjczykow leczylo zeby za granica. Teraz moze jeszcze wiecej.

Gość gość
O k***a faktycznie taniej :D w hooooj

Gość gość
popatrz kretynie na zeby krolowe matki angielskiej, ta baba ma kupe kasy, a potem ujadaj na Polakow...

Gość gość
Brytyjczycy sa znani z brzydkich zebow.

Gość gość
Tak, na podstawie głupiego programu oceniasz CALA nacje. Starsznie smieszna jestes. Do Jeremy Kyle show przychodzi sama patologia brytyjska. Zaden normalny czlowiek tam nie usiadzie. I ta patologia najczesciej chodzi bez zebow lub z jakimis wlasnie takimi jak ma zdjeciu. Z tymze to wsrod patologii. Normalne osoby z Anglii maja normalne, zdrowe i ladne zeby. A teraz przejdz sie po sklepach, biurach, urzedach itd w Polsce. Gdzie w Anglii takie zeby zdarzaja sie wsrod patologii to u nas wiekszosc tych normalnych ma takie brzydkie uzebienie. We wszystkich rankingach na zęby wypadamy na ostatnich miejscach. U nas malo kto chodzi do dentysty, bo albo sie boi albo go nie stac. Wiec ludzie chodza z prochniakami lub ubytkami. Nigdzie indziej nie widzialam mlodych dziewczyn z ubytkami w czwórce lub piatce, bo wiadac jak sie usmiechaja, ze nie ma tam zęba. Tylko w Polsce takie widoki sa norma. Nie mowiac juz o tym ilu z was mialo ekstrakcje zeba przed 30tka... I kolor zębów. .. Sama żołć. Nie kloc sie wiec z tym co jest prawda, tylko zaakceptuj fakt, ze Polacy maja jedne z najgorszych zebow w Europie i jedna z najslabszych opiek dentystycznych. Az tak ciezko ci to przelknac?

Gość gość
Juz tak nie przesadzajcie, ze wszyscy w Polsce maja dziury w zebach. Domyslam sie, ze wy tez skoro jestescie Polakami? ;) mnie rodzice od malego ganiali do demtysty i nie mam zadnej dziurki. Dentystow jest pelno i zawsze trzeba sie do nich zapisywac z wyprzedzeniem, wiec chyba jednak ktos tam chodzi. Owszem, jakas tam czesc spoleczenstwa nie dba o zeby, tak samo jak i w innych krajach.

Gość gość
'Owszem, jakas tam czesc spoleczenstwa nie dba o zeby, tak samo jak i w innych krajach' Statystyki zgoła jednak mówią cos innego.... Wiem, wiem. Pewnie zaraz powieszenie, ze się 'uwzieli' na Polakow. ;) I serdecznie wspolczuje, ze u ciebie jedynie dopilnowanie czy nie ma dziurki kończy się na dbaniu o zęby. A cala reszta,czyli wypełnianie ubytków, prostowanie, wybielanie... To juz nie ma znaczenia. Pewnie dlatego większość w Polsce ma takie żółte kły :D I zajrzyj sobie w szczękę przeciętnej pani Jadzi z jakiegoś biura. Policz ile ma ubytków. Zresztą.... W takiej ilości jaka Polacy spożywają alkohol,to się nie dziwie, ze maja prochniaki albo chodzą szczerbate...