Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ILE LAT RÓZNICY JEST MIEDZY WAMI A WASZYM RODZEŃSTWEM

Polecane posty

Gość gość

jak to postrzegacie z perspektywy czasu i czy taki sam model preferujecie u siebie w rodzinie(chodzi mi o roznice wieku m-dzy dziecmi)

Gość errere
11 a model w rodzinie którą założyłam: tylko jedynak

Gość gość
miedzy mna a siostra jest rok roznicy. dokladnie 14 miesiecy. co z tego jak mamy praktycznie 0 kontakt.

Gość gość
6, ja bym chciała właśnie taką różnicę między dziećmi

Gość gość
między mną a siostrą 7 a między mna i bratem 11, z obojgiem mam w miarę normalne relacje - nie jakoś bliskie bo wszyscy mieszkamy w innych państwach, ale takie ok, zresztą ja nie jestem specjalnie rodzinna i nie przywiązuję wagi do więzów krwi, a patrząc na znajomych to nawet średnio w nie wierzę, ja między dziećmi mam 3 lata i tydzień - nie wyobrażam sobie mniejszej różnicy wieku

Gość gość
6 lat- za dużo. Brat był mały, ja wchodziłam w świat nastolatków. On stał się nastolatkiem- ja wyjechałam na studia. i tak sie mijamy. może to się zmieni jak założy rodzinę, ale wyjechał do Anglii więc jeśli tam zostanie- kiepsko to widzę

Gość gość
Ja od tych 6 lat. Z siostrą mam świetny kontakt.

Gość gość
4 - niby ok, jako malcy równie często się tłukliśmy jak i bawiliśmy.Byliśmy dość zżyci-teraz nie mamy ze sobą żadnego kontaktu. Ja mam jedno dziecko i na tym się skończy.Nie chcę więcej dzieci.

m-dzy mna a bratem jest 6 lat roznicy, kiedys było to dla mnie problemem(tak do 18 r.ż), z czasem kontakt stał sie normalny, na dzien dziesiejszy wrecz zayebisty . uwazam,ze to za duza roznica wieku, moj syn póki co jest jedynakiem, ale...roznica byłaby jeszcze wieksza, żałuję,ze wczeniej nie zaszłam w ciazę(nie chcialam), teraz sie staramy

Gość jusunka
Między mną a bratem najstarszym 16lat, siostrą 13lat i drugim bratem 10. MASAKRA!!! Zerowy kontakt a nawet jeszcze gorszy! Za to Oni między sobą mają fajny. Różnica między moimi dziećmi to 4 lata.

Gość gość
Mam 12 lat starszego brata. Dogadaliśmy się tak na prawdę mniej więcej gdy ja byłam w granicach 18. Teraz mamy świetny kontakt :) co prawda brat nie zachowuje suę na swoje 37 lat i jest raczej typem wielkiego chłopca, ale to tylko pomaga. Męża mam rok starszego od niego (jego kolegę) i jest identyczny :) a za młodych lat wiadomo...ja mu grzebałam w szufladzie a potem były awantury, albo on mi dokuczał na różnorakie sposoby. Ale co to był za prestiż - starszy brat - na podwórku :D

Gość gość
11 miesięcy, siostra była i jest najlepszą przyjaciółką, zawsze się wspierałyśmy, razem chodziłyśmy na zakupy, jeździłyśmy na wakacje. Między moimi dziećmi są 2 lata różnicy bo wcześniej nie wyszło ;) Z tego co widzę one też są dla siebie bardzo ważne i o siebie nawzajem dbają. Niestety mała różnica wieku to tylko połowa sukcesu, druga połowa to nauczyć dzieci wspólnego życia i co najważniejsze rozwiązywania problemów między sobą w taki sposób, by żadne nie było pokrzywdzone.

Gość gość
starsze rodzeństwo różnica 2 i 3 lata młodsze różnica 16 lat :)

Gość gość
siostra 7,5 roku różnicy, kontakt 0. Różnica wieku między moimi dziećmi to 4 lata i jestem zadowolona, drugie dziecko jest dojrzalsze od starszego, a starsze dość dziecinny jak na nastolatka;) także się dogadują na razie całkiem ok

Gość gość
siostra 2 lata roznicy ja mam dziecko i to bedzie jedynaczka i basta

Gość gość
jestem jedynaczką a planuje ok 3-4 dzieci, rozniece miedzy nimi preferują ok min 3 lata, bo chce zeby kazde z nich mialo zaspokojone potrzeby odpowiednio a nie jedno zaniedbane z powodu drugiego, rożnicą rocznym miedzy dziećmi mowie kategorycznie NIE

Gość gość numer jeden
2 lata 3 miesiące, rocznikowo 3 lata. Moim zdaniem to zdecydowanie za dużo, tym bardziej, że mam brata. Jestem teraz w pierwszej ciąży i jak tylko będziemy mogli to staramy się o kolejne. Chciałabym rok po roku, rocznikowo też, ale nie wiem czy się uda bo rodzę pod koniec czerwca. Dwa lata to max. Później mam nadzieję, że będzie trzeci maluszek:)