Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zycie jako konkubina

Polecane posty

Gość smarkata
allium może pora zażyć leki bo siejesz tu ferment i ch*j wie o co ci chodzi

to może podnieś poziom dyskusji merytorycznym argumentem a nie tylko wyznaniami o rzyganiu ? najpierw spłycasz rozmowę do w/w poziomów później jęczysz , że rozmowa płaska ......

Gość gość
allium najbardziej zadziwiające dla mnie jest nie to ,ze ludzie ślubu nie biorą bo - i tu rózne argumenty .ale ot ,ze tak niewiele wiedzą w jakiej są sytuacji prawnej . Bo o ile małżeństwo jest w pewien sposób premiowane - jako podstawowa komórka społeczna - o tyle związek konkubencki zależy tylko od tego w jaki sposób sie zabezpieczą , jak bardoz śa zaznajomienia z przysługującymi im prawami a naprawdę nie jest ich dużo . Ktoś bez przerwy wprowadza was w błąd pisżaco tym ,ze w razie śmierc****artnera wszystko dziedziczą wasze dzieci - zmarły nie zostaiwł testamentu Bzdura . Dziedzicką wasze dizeci i osoby spokrewnione ze zmarłym . x A kto dziedziczy razem z dziecmi? Jakie osoby spokrewnione?

Gość smarkata
Bzdura . Dziedzicką wasze dizeci i osoby spokrewnione ze zmarłym . bierz lekarstwa bo głupoty piszesz, chyba coś do łba dostajesz z tego pieniactwa

Gość gość
allium ty leczysz się na coś bo pienisz się i wypisujesz głupoty

Gość gość
łup ,łup ,łup

Gość gość
co taka cisza

niestety , mimo moich błagalnych próśb kafeteria nie odświeża wypowiedzi i niczego nie mogę już przeczytać :) powodzenia w dalszych rozmowach .

Gość gość
jak ja w tym wątku pisałam, to ty tłukłaś jeszcze bitki wołowe na obiad. wyskoczyłaś jak Filip z konopii i jeszcze mnie obrażasz. oj Ty Ty...

a jednak :) na koniec - osoby dziedziczące po zmarłym - jego dizeci i rodzina - jeśli zyja jego rodzice , jeśli nie to rodzeństwo . konkubina nie jest rodziną w świetle p rawa wiec niczego nie dizedizczy i I jeszcze raz podkreślam - pisze sytuacji typowej - podstawowej ,zę tak to określę .

sory bardzo ale nie ja wyskoczyłam z tematami - nazwijmy je - wewnętrznymi :) aż do bólu .

Gość gość w konkubinacie
Alium zgodnie z prawem jakiego kraju tak jest? Bo zgodnie z prawem polskim jakakolwiek dalsza rodzina dziedziczy tylko wtedy gdy nie ma dzieci. Jeśli są same dzieci (to znaczy nie ma małżonka) to dziedziczą owe dzieci.

Gość gość
ciężki koń z Ciebie :) już wszyscy spasowali, więc teraz mówię to i ja - PAS.

Gość gość
Alium chyba zbyt często czytasz biblię zamiast kodeksów, bo o zasadach dziedziczenia to Ty pojęcia nie masz :D mądralo

mylisz się gościu - poczytaj wstępniak do prawa spadkowego w rozdziale " Dziedziczenie ustawowe ". masz internet - to nie będzie trudne :)

Gość gość w konkubinacie
Ja nie muszę tego czytać, już sobie tę wiedzę jakiś czas temu przyswoiłam. Z którego roku jest to dzieło?

kiepsko jak widać . może jeszcze mam numery nowelizacji podać ? i rozszerzenia ? ciężary i odpowiedzialności ? obostrzenia i wpisy obligatoryjne ? a może po prostu wszystko pod nos c****odstawię po to ,zebś mogła jeszcze raz to " przyswoić " ?

Gość gość
to z kim ja mam się jeszcze majątkiem po ojcu podzielić, cała rodzina będzie mnie grabić, g***o mają do tego wszystko jest moje

Gość gość w konkubinacie
Nie dość, że jesteś niedouczona alium to jeszcze udajesz mądrzejszą niż jesteś :) Tę lekcję prawa masz za darmo: jakakolwiek dalsza rodzina (rodzice, rodzeństwo) dochodzą do dziedziczenia TYLKO wtedy, gdy nie ma dzieci :) Tak jest w prawie polskim niezależnie od tego czego byś chciała ;) I niezależnie od tego co napisano w Twoim "wstępniaku" :)

Gość gość w konkubinacie
[zgłoś do usunięcia] gość to z kim ja mam się jeszcze majątkiem po ojcu podzielić, cała rodzina będzie mnie grabić, g***o mają do tego wszystko jest moje x Jeśli ojciec w chwili śmierci nie miał żony to tak jest. Dziedziczysz (razem z rodzeństwem) wszystko.

żeby dawać lekcje z czegokolwiek - trzeba cokolwiek wiedzieć:) ale jeśli tak koniecznie chcesz błysnąć wyższością - proszę bardzo :) nie będę udowadniać ,ze nie jestem wielbłądem :)

Gość gość w konkubinacie
Już wystarczająco udowodniłaś, że wypowiadasz się o czymś o czym nie masz bladego pojęcia. Oto nasz kodeks cywilny - mowa o wejściu do dziedziczenia rodziców, a dalej rodzeństwa. Art. 932. § 1. W braku zstępnych spadkodawcy powołani są do spadku z ustawy jego małżonek i rodzice. x Nie ma podobnego uregulowania jeśli chodzi o brak małżonka. Małżonek i dzieci to I krąg uprawnionych, jeśli nie mam małżonka dziedziczą dzieci.

to znowu ja zagladam. coraz gorzej tutaj widze. mimo trzeciego piwa ciezko sie to czyta. kolejny moral wyglosze- mezatki wyszly za maz dla "majatku" (czyt. ch/uj nie majatek, ale w razie "wu" nawet toster przerabiemy na pol, zeby cwel nie mial lepiej i wiecej niz ja- opuszczona, zdradzona, oszukana, ex-malzonka pozal sie Boze. haha az sie sama smieje z tego co pisze, ale to prawda.

:D znalazłaś w necie pierwszy wpis o dziedziczeniu i myślisz , ze od tego staniesz ise bardziej obeznana w temacie ? myląc zstępnych ze wstępnymi , myląc małżeństwo z konkubinatem ?:D prawo to bardzo precyzyjna dziedzina . Tu literka w jedną czy drugą stronę stanowi o celowości zapisu . A ty wyciągasz jakiś paragraf w którym jedyna zgodność tematyczna to " dziedziczenie " i myślisz ,ze zrobisz na kimś wrażenie ?:) no chyba tylko na takich samych ignorantach jak ty :D

coś ic powiem bree - albo nie pij albo pij zdecydowanie więcej bo trudno zrozumieć o co ci chodzi :)

Gość gość w konkubinacie
Kogo z kim pomyliłam? Tylko konkretnie proszę. Gdzie pomyliłam wstępnych ze zstępnymi? Kim jest dziecko - wstępnym czy zstępnym?

Gość gość
proste jak drut

dobra , oszczędzę ic gorączkowego przeszukiwania netu i się pożegnam zostawiając ci aureolę " specjalisty " No ,ze raczej takiego po szkole specjalnej to inna sprawa . :) dobranoc :)

aaaaaa, bo widac nie czytasz mnie regularnie :) to z tym piwem to zart akurat:) a chodzi o to ze ten czytam temat od poczatku, i no wygrywaja "niestety"(hehe:P) konkubiny. i mowie to ja- mezatka z krwi i kosci.