Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta9994

Dlegliwosci w ciazy

Polecane posty

Gość Marta9994

Witam. Podzielcie się przyszłe mamusie swoimi dolegliwościami w tej wczesnej jak i późniejszej ciąży ? Co was niepokoiło ? Jak sobie z nimi radziłyście?

Gość gość
na pocztku wymioty ,bedziesz czula ze ci niedobrze ,ciagle nudnosci brak apetytu nadwrazliwosc na zapachy ,jak to przejdzie tak po 3 miesiacach meczarni dochodzi czeste bieganie do toalety z powodu siku , pozniej jak urosnie brzuch klopot z schylaniem poruszaniem kazde proste dotychczasowe czynnosci sprawiaja klopot ,dochodzi bezsennosc i zgaga , no i moga wystapic rozstepy hemoroidy ,pogorszenie cery ,zylaki ,jedynym plusem jest lepszy wyglad wlosow i piersi ,no i jeszcze super bolesny porod po cesarce boli brzuch po naturalnym pochwa i tylek po kazdym porodzie sa z poczatku problemy z zalatwianiem sie no i nie wspominam o pierwszych 5 dniach po porodzie leje sie krew jak z kranu nosisz mega wielkie podpaski lub wrecz pieluchy jak dziecko no a potem to juz z gorki

Gość gość
a i jeszcze krwawienie dziasel i zle sie oddycha

Gość Marta9994
Ja wchodzę już w III trymestr. W I trymestrze do 3 miesiąca wymiotowałam... Gdy zaczął się II trymestr czułam się jeszcze gorzej niż w I trymestrze. Bóle pleców, częste oddawanie a nawet popuszczanie moczu, anemia, omdlenia. Teraz zaczęłam odczuwać bóle bioder i kucie w jajnikach. Czasami łapią mnie takie bóle w dole że mam wrażenie że niedługo zacznie się akcja porodowa. Wypływa ze mnie tak dużo śluzu, że zastanawiałam się czy to nie wody płodowe jednak po wizycie u lekarza jestem spokojniejsza. Widocznie tak musi być. Ciekawi mnie co jeszcze mnie czeka w kolejnych tych ostatnich już miesiącach.

Gość Marta9994
No i straszne zaparcia...

Gość gość
ja nie miałam prawie żadnych mdłosci,żadnych wymiotów I trymestr okropne bóle głowy i ból brzucha związany z rozciąganiem się macicy itd II - zaparcia, ale to kilka tyg. bardziej dokuczajace były gazy:/, skurcze łydek i trudności ze snem(pod koniec) III dalej trudności ze snem, trudności z oddychaniem i ogólna ociężałość teraz jestem w 35 tyg.