Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Twardnienie brzucha Brak ruchow

Polecane posty

Gość gość

Witam. Pisze do Was z prosba... otoz jestem w 39 tygodniu ciazy i dzisiaj jakos dziwnie sie czuje. Brzuch bardzo czesto mi twardnieje, malutka tez sie praktycznie nie rusza (ostatni raz czulam ja ok 10 godziny). w dodatku boli mnie tak jakbym dostawala zapalenia pecherza. powinnam jechac na pogotowie? nie chce wyjsc tam na Panikare

Gość Halina z Lublina
mam zatwardzenie jak mam w pracy lenie 🖐️

Gość gość
oczywiscie ze masz jechać n IP nie na pogotowie , i to natychmiast , brak ruchow jest niepokojący, a czy mała jak potrząsniesz, poszturchasz brzuch też się nie rusza? jeżeli tak to zapierdzielaj w tej chwili może jest jeszcze szansa że nic się nie stalo, dziecko może być już niedotlenione, więc nie wiem na cholerę Ty czekasz i pytasz na kafeterii

Gość gość
jedź do szpitala lub zadzwon do swojego lekarza prowadzącego i opisz objawy.

Gość gość
z takimi objawami nie zaden telefon tylko od razu izba porodowa , potem komu bedziesz w twarz plula lekarzom? że dziecko martwe sie urodziło? no sory o 10 ostatnie ruchy , co ty k***a masz 17 lat?

Gość gość
Nie, nie ma 17 lat i grzecznie zapytalam. Czytalam sporo, ze dziecko przed porodem sie bardzo uspokaja wiec stad tez moje przypuszczenia. termin mam za 10 dni. 2 dni temu bylam u lekarza i wszytsko bylo ok. stwierdzil, ze mala jest leniwa bo nie za duzo sie rusza albo ma juz tak malo miejsca. wlasnie zjadlam czekolade, to ja zawsze pobudza do plywania

Gość gość
Dla spokojnksc***ojechalabym do szpiala. Byc moze zaxzyna sie porod ale to musi ocenic lekarz. Zrobia ci ktg i jesli wszystko bedzie dobrze to wrocisz spokojnie do domku i po sprawie. Ha od 38 tc mialam co dwa dni ktg i raz jaj mala spala i nie czulam ruchow podxzas 30 minutowego badania a zapis wyszedl tzw, zawezony xzyli bardzo rowny os razu robili usg i dopplerowskie. Wszystko bylo ok na szczescie ale cenilam czujnisc lekarzy u mnie w szpitalu

Bez nerwów! Należałoby skontrolować sytuację. Udaj się na izbę przyjęć i wyjaśnij, że ruchów mało i się martwisz. Może poród już blisko - maleństwo zbiera siły i śpi. Jest wiele możliwośc****ołożna posłucha Ci tętna, zrobi KTG i będziesz wiedziała czy to twardnienie brzucha to skurcze przepowiadające, czy zaczyna się już poród :)

Gość gość
Zaczela sie delikatnie ruszac :) zawsze po slodyczach tak jest, ze zachciewa jej sie prostowac nozki. Mieszkam w de i tu inaczej podchodza do ciazy dlatego tez wolalam napisac na forum niz jechac do szpitala :) lekarz 2 dni temu mowil, ze malutka jest jeszcze wysoko i wszystko jest pozamykane. jedynie co to zauwazylam od wczoraj wieksze ilosci sluzu wiec mysle, ze moje cialo przygotowuje sie juz. brzuch mam doslownie kwadratowy, ostatnio nawet na kontroli tak mialam i lekarz stwierdzil, ze wszystko jest ok

To super! :) Jak się rusza to wszystko jest ok :) Mądre posunięcie z tym dostarczeniem glukozy dziecku! Tak na przyszłość - brak ruchów byłby groźniejszy gdybyś na krótko przed ich zanikiem odczuwała nagłe i g***towne ruchy dziecka w bardzo dużej ilości. Wtedy świadczyłoby to o niedotlenieniu. Tak jak dorosły człowiek przyduszany zaczyna się g***townie ruszać by się uratować, tak dziecko w łonie również stara się uratować w przypadku niedotlenienia.