Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kredyt hipoteczny rzeczoznawca

Polecane posty

Gość gość

Kto sie orientuje w temacie Staramy sie o kredyt hipoteczny w pko dzisiaj byl rzeczoznawca. Czyli pierwszy etap chyba przeszlismy. Jezeli mieszkanie jest warte swojej ceny a my mamy zdolnosc to myslicie ze kredyt zostanie przyznany?

Gość Sadyceusz
To nie jest takie proste. Rzeczoznawca musi jeszcze na piśmie przedstawić swoją wycenę, gdyż bank musi mieć pewność, że w razie problemów ze spłata będzie mógł sprzedać nieruchomość i odzyskać pieniądze. Później oczywiście sprawdzi wasza zdolność do spłaty rat kredytowych, czyli wysokość zarobków i formę pracy (umowa o pracę, samozatrudnienie itp.). Dodatkowo sprawdzi jeszcze historię kredytową - czy były wcześniej kredyty, czy były spłacane terminowo. Dopiero na tej podstawie wydawana jest decyzja kredytowa. Bank może przyznać kredyt, ale może też zażądać np. dodatkowych zabezpieczeń. Fajnie, że był już u ciebie rzeczoznawca, bo to znaczy, że Bank wstępnie jest zainteresowany udzieleniem kredytu i widzi taką możliwość - jesteś jednak dopiero na początku drogi. Życzę powodzenia!!!

Gość gość
my jak bralismy kredyt hipoteczny w pko z żubrem to rzeczoznawca nam wycene zrobil nawet domu nie widzac ;)nie pofatygowal sie ;)

Gość gość
rzeczoznawca to dopiero poczatek poczatkow -> www.forum-kredytowe.pl/c/kredyt-krok-po-kroku-50/ przed wami jeszce bardzo dluga droga.

Gość gość
Poszukaj a znajdziesz coś dobrego dla siebie, http://kredyt-kalkulator.com/ osobiście z tego kalkulatora korzystam i do tej pory nie załuje, posprawdzaj a znajdziesz.

Gość gość
Warto także wynająć jednak prywatnego rzeczoznawce, chodzi o takiego jak www.ekspertyzy.waw.pl po prostu dla porównania prywatnego z bankowym, bo czasami niezle jaja wychodza z tymi z banku

Gość gość
Chodze tylko wycenic mieszkanie i sprawdzic czy bank z ktorym wspolpracuje na tym nie straci:) przy przyznaniu kredytu,jesli mieszkanie nie jest jakies trefne, nie ma wiekszego znaczenia. Ot, nadaje sie lub nie pod hipoteke.

Gość gość
Polecam skorzystanie z usług www.rzeczoznawcaolawa.pl Osobiście miałam okazje korzystać i mam pozytywne wrażenia.

Gość gość
Znam www.rzeczoznawcaolawa.pl, również miałam okazje korzystać z danych usług i na dzień dzisiejszy jestem zadowoloną klientką.