Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

hexa rotarix prevenar

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie, czy szczepiąc dziecko scaloną szczepionką plus przeciwko rotawirusom i pneumokokom decydujecie się na podanie tych trzech rzeczy jednocześnie czy pneumokoki przesuwacie na za jakiś czas?

Gość gość
a kto normalny pakuje w dzieciaka tyle syfu naraz?????

Gość gość
wiesz ze po rotawirusie powikłaniem jest wgłobienie jelit??? co Ty za trucizne chcesz dac maluszkowi

Gość gość
oj Boże Boże. nie pytam o wasz pogląd na szczepienia, tylko czy podajecie z odstępem. rozumiem, że gość wyżej wybiera wersję z przerwą :D a do koleżanki od maluszka z wgłobieniem - każdego ssaka szczepi się na rotwirusy, nawet u wartościowych cieląt jest to najczęstsze i pożądane szczepienie. wgłobienia jelit po żywej szczepiące... niech skonam. skąd wy bierzecie te teorie? :)

otoz to, zeby sie wypowiadac na temat szczepien najpierw by trzeba miec o nich jakies pojecie. nie to z pudelka ktory zacytowal co mowi cejrowski na ten temat czy to z kafeterii.

Gość gość
Ja się nic nie odzywałam, pneumokoki miałam za darmo, płaciłam tylko za rotawirusy, wszystko na raz, a szczepienia miał też 6w1

dlatego napisalam "ponoć" hehe :) my przy kazdym szczepieniu począwszy od tego w 6tyg. zycia dodawalismy dodatkowa szczepionke, czyli np. infarix+rotarix, pozniej WZW+prevenar itd. jak tam lecialo po kolei. zero skutkow ubocznych, nawet marudzenia nie bylo ;)

Gość gość
moja córa miała hexe + rotarix,a pneumokoki później

Gość gość
my mieliśmy wszystko w odstępach, chyba nawet trzytygodniowych, siedziałam z kalendarzem , liczyłam aby nie było wszystko na raz . Wazne rotawirusy bo one są w określonym czasie :(