Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beznadziejniebezrobotna

roboty publiczne w jakich miejscach pytać

Polecane posty

nie moge znaleźc pracy po studiach :o szukałam już chyba wszędzie w moim mieście i nigdzie mnie nie chcą :( przeczytałam że można isc na jakieś roboty publiczne i coś mi ostatnio babka w pupie mówiła że chyba się nadaję ale muszę jeszcze dopytać. W każdy razie ma ktoś jakiś pomysł gdzie szukac potencjalnej pracy ??? Na stronie pup pisze "organizatorem są w szczególności gminy lub organizacje pozarządowe statutowo zajmujące się problematyką: ochrony środowiska, kultury, oświaty, kultury fizycznej i turystyki, opieki zdrowotnej, bezrobocia oraz pomocy społecznej, a także spółki wodne i ich związki, jeżeli prace te są finansowane lub dofinansowane ze środków samorządu terytorialnego, budżetu państwa, funduszy celowych, organizacji pozarządowych, spółek wodnych i ich związków. " w gminie odpada bo tam nikogo nie przyjmą nawet na rob. publ. ale np. organizacje zajmujące się ochroną środowiska to np. co ?? albo kultury fizycznej czy opieki zdrowotnej ? Szpitale ?

Gość gość
nie wiem, nie pomoge ci :(

mylisz pojęcia. Prace publiczne wykonywane są przez ludzi z wyrokami sądowymi skazanymi za różne przewinienia,lub ci którzy nie zapłacili grzywny. Za to mają nałożoną ilość godzin do odpracowania za fri.

Arecki nie masz racji, roboty publiczne to co innego niż prace publiczne.

w ogóle ta nazwa jest straszna :o