Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie badania jeszcze zrobic podpowie mi ktos

Polecane posty

Gość gość

Stracilam 2 ciaze w 3 i 6 mcu. Teraz staramy sie o dziecko od roku i nic.. Jakie badania moge/mozemy jeszcze zrobic? Bo zrobilismy kariotyp, przeciwciala antykardiolipinowe, antykoagulant tocznia, przeciwciala przeciw antygenom lozyska, przeciwciala ANA i ANA2, chlamydie, mykoplazme, ureoplazme, cytomegalie, toxoplazmoze, przeciwciala MAK i TAK, hormony, cytologie, droznosc jajowodow, posiew z kanalu szyjki, rozyczke, hpv, hiv, hcv, hbs, wr, maz zbadal nasienie i zrobil ogolne badania i wszystko jest ok z nami. Owulacje mam potwierdzona co miesiac na usg. Wykluczono trombofilie.

Gość gość
Ile macie lat? Może to wiek was blokuje?

Gość gość
A jakie były przyczyny strat? Bo to ważne. Zwłaszcza tej w 6 miesiącu. Jak to mój gin powiedział - tyle elementów na raz musi się zgrać. Wbrew pozorom nie jest to łatwe, a głównym czynnikiem utrudniającym jest stres. Wiem, bo o ciążę starałam się 3 lata, a urodziłam w 7 miesiącu martwe dziecko. Do kolejnej podchodzę z dystansem - jak się uda ok, jak nie, to następnym razem. I też wiek "goni", ale psychika nie pomoże, jak się człowiek spina. Badania chyba wszystkie....

Gość gość
To ja ten gość wyżej. A TSH jakie masz?

Gość gość
tarczyca badana byla?

Gość gość
Przyczyna straty pierwszej nie znana, w drugiej lekarz przeoczyl skracanie szyjki byla 4 cm potem zeszlo do 3,5 potem do 3 byla na granicy a pozniej w ciagu dniu sie skrocila do 0,5 i nastapil porod. Tsh mam 0,98 ft3 ft4 przeciwciala mak i tak tez sa ok. Ogolnie wszystkie badania sa prawidlowe a ciazy brak.

Gość gość
A co do wieku mam 26 lat maz rok starszy.