Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jestem w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam. W sobotę pierwszy raz kochałam się z chłopakiem. Mam 16 lat. Okres spóźnia mi się 2 dni, a zawsze mam regularny. Czasem boli mnie brzuch jak przed okresem ale nic nie leci ;/ Tylko trochę białego śluzu. Pomocy, nie chcę dziecka! Kochaliśmy się w dni niepłodne z prezerwatywą, jednak po wyjęciu zsunęła się, chłopak doszedł we mnie. Co robić?! Mam iśc do ginekologa? Słyszłam też o tabletkach Ellaone ale czy mogę je kupić bez recepty?

Gość gość
forum to nie test ciążowy. Takich tabletek nie kupisz bez recepty/

Gość gość
A poza tym to na tabletki po -nawet te najdłużej działające czyli ellaone jest już za późno. Zbyt wiele czasu minęło od stosunku. Trzeba było myśleć wcześniej. Ginekolg też narazie nie pomoże.

Gość gość
zrob test i tyle

Gość gość
zawsze jest ryzyko ciąży powinnaś to wiedzieć zaczynając współżyć, na początek zrób test może to tylko stres przyczynia się do tego ze nie masz okresu. Jak zrobisz test wszystko się wyjaśni i już :)

Z tego co piszesz był to Twój pierwszy raz, mi osobiście po pierwszym stosunku spóźniał się okres. Hormony nabuzowały, narobiły zamieszania, może Ci się przesunąć, stres też robi swoje. Czy jesteś pewna tych niepłodnych dni ? Masz równe cykle, co do dnia ? W Twoim wieku mogą one ulegać jeszcze zmianą ... Przede wszystkim nie siedź na forum, bo każda kobieta ma inny organizm, naczytasz się tego, będziesz za dużo o tym myśleć. Ginekolog !!! A dla odprężenia zrób sobie ciepłą kąpiel. Jeżeli decydujesz się na sex w tym wieku, to powinnaś być świadoma konsekwencji. Pomyśl o tym na przyszłość. Pozdrawiam.

Gość gość
Rozumiem ale test mogę zrobić dopiero za tydzień. Myślicie że jeśli zrobię teraz, po tygodniu, wykaze mi prawidłowy wynik?

Gość gość
To było 5 dni przed okresem który powinien wtedy być. 26-28 dni trwa cykl w moim przypadku.

Gość gość
często po pierwszym razie okres może się spóźniać. Tobie spóźnia się DOPIERO 2 dni, to nic wielkiego. W ciąży raczej nie jesteś, więc sie nie martw. teraz testu nie rób bo to bez sensu!!!

Gość gość
To pytanie trzeba było zadać mamie przed rypaniem

Gość gość
Co się martwisz, pierwsze rypanie i pierwszy bachor, pogratulować tylko :P

Gość gość
Dostałam okres, spóźnił się 5 dni. Myślę że niektórym na tym forum pewnie zepsułam humor bo widzę że bardzo was cieszy dołowanie innych. ;] Pogratulować inteligencji. Wtedy było mi potrzebne wsparcie bo pisałam do tych którzy mnie rozumieją i chcą pomóc. Naprawdę nie wiem czy te docinki dały wam jakąś satysfakcję. Chciałam tylko uspokoić inne dziewczyny bo dowiedziałam się że często po pierwszym razie spóźnia się okres, a to wszystko potęguje jeszcze duży stres. Pozdrawiam.