Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile kosztuje was miesiecznie utrzymanie domu

Polecane posty

Gość gość

Ja za swoj 160m2 place tak; Prad- co pol roku 1000 co daje miesiecznie ok 170 Woda 100zl na kwartal -miesiecznie 35zl Opal eko groszek na caly rok 3 tys- miesiecznie 250zl Tv-60zl miesiecznie Internet 60zl miesiecznie Smieci 36na kwartal- 12zl miesiecznie na gospodarstwo Co daje mi niespelna 600zl-

140m2, prad 250 co dwa miesiace, woda 50 co dwa miesiace, tv 50, internet 65, opal (glownie wegiel) zalezy jaka zima ale mysle ze tak 3000 tylko ze na dole jeszcze 2 rodziny mieszkaja wiec mozna liczyc na 3. a reszty to juz nawet nie licze rachunki to pikuś....

Gość gość
Dom 180m2 Rodzina 2+2 Miesięcznie: prąd 200zł woda 100zł śmieci 40zł Węgiel na cały rok 5000zł czyli 420zł miesięcznie Razem: 760zł

Gość gość
nic bo ja za duzo nie staram sie domu utrzymywac no bo mam glownie permanentne wakazje i tylko to na ogol robie z zyciem no 👄 www.youtube.com/watch?v=FIhyhwzQ0-8

Gość gość
ile by nie wyszło i tak wolę mieszkać we własnym domu, gdyż czynsz to istny haracz + opłaty(media) wychodzi czasami więcej jak za utrzymanie domu 200 m kwadratowych :)

Gość gość
Macie racje czynsz to haracz! Mieszkanie 81,5m2, 840 czynsz (w tym woda ciepla i zimna, smieci i ogrzewanie) tv 59, Internet 59, prąd co miesiąc 135zl. Gazu nie mam. Tez wolalabym domek...

Gość gość
podaqtek jeszcze dioliczcie, wywoz nieczystosci, koszty utrzymania ogrodka, trawnika itp. remonty co jakis czas ale i tak nie zmaienilabym domu na mieszkanie, nigdy - wolałabym stary i mały dom niz najbardziej luksusowe mieszkanie w bloku

Gość gość
a ile kredytu spłata was kosztuje? Bo rozumiem opłaty ale wiekszośc ma kredyt na dom i ile miesięcznie wynosi Was spłata takiego kredytu?

Gość gość
jestem gościem z 12:08 kredyt (150000) spłaciliśmy dwa lata temu podatek za rok to około 600zł więc koszt miesięczny to 50zł co do trawnika to mamy studnię więc za wodę nie płacimy a prąd wliczony jest we wcześniejszą kwotę Czyli 810zł

Gość gość
Ja wynajmuje mieszkanie 48m odstępne to 900zł czynsz 500zł do tego internet 60zł woda 200zł co 2 m-ce ( jak Wy to robicie że mies za wode płacicie do 50zł?!) i gaz 100zł mies

Gość gość
ja mam butle z gazem, kosztuje 60zl i starcza na 3-4 miechy (sporo gotuje, jak kiedys mniej gotowalam to i pol roku mialam jedna butle)

Gość gość
ja tam na czynsz nie narzekam hehe w sumie stare budownictwo ale mieszkanie mamy porządnie wyremontowane i czynszu mamy tylko 200zł i do tego jeszcze woda,wywóz śmieci i światło na korytarzu wliczają każdej rodzinie metraż ponad 50m2 prąd w przedziale 140-180/mc woda ok 100zł net 45,37zł :D no i centralne oraz kominek a tu już ja nie mam pojęcia ile nas to wychodzi hehe

Gość jestem z miasta to widac
dom 250m2 prad 220zł co m-c woda 90zł m-cznie ogrzewanie gazowe 3000 sezon, na m-c 500zł smieci 20zł podatek od nieruchomosci 50zł m-cznie, platny kwartalnie

Gość Katastrofija
Bardzo to intrygujące.. Była żona mojego męża przy sprawie o podniesienie alimentów stworzyła z papugiem listę wydatków i miesięcznie na środki czystości, oraz na żywność dla trzech osób, niby wydaje 1800 złotych :/ żałuję,że nie było mnie tam, bo śmiechem bym ją zabiła..

Gość gość
Ja wynajmuje mieszkanie to za najem 500 zł + 497 czynsz = co miesiąc ryczałtowo za prąd 80 zł no i wywóz śmieci 35 zł woda wliczona w czynszu... Co daje razem 1112 zł . Ale postarałam się o dodatek mieszkaniowy co Mnie ratuję i płacę nie całe 800 zł z wszystkim...

Gość gość
Ja to za wodę płacę ponad 300 zł na pół roku piorę co drugi dzień bo mam dziecko w domu a Mój metraż to 51 m gość z 20;01

Gość gość
Bosze ,Ci co tak malo placa za wode -nie myjecie sie ?

Gość gość
u nas średnio 600 zl/m-c, 2 osoby 90 mkw fajna porównywarka lokat www.cykl.leadkredyt.pl

Gość gość
850 zł wynajmowane mieszkanie co na co idzie nie wiemy bo właściciel płaci.

Gość AldonkaWys
My dużo zaoszczędziliśmy stawiając na lepszy opał, opłaty na ogrzewanie w lato spadły o 100 zł, a w zimie nawet o 300-400 miesięcznie. Kupuję węgiel w Smarttransie, bo tam sprawdziłam i mają wysokogatunkowy czysty węgiel bez domieszki jakiegoś kiepskiego węgla.