Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego najlepszym dniem w waszym życiu to urodziny dziecka a nie ślub

Polecane posty

Gość gość

tego nie wymieniacie, a mnie to wkurza to wlaśnie małżeństwo jest zaczątkiem wszystkiego co potem, od tego zaczyna się rodzina wy naprawde macie w d***e mężów i malżeństwo w gruncie rzeczy niewiele dla was znaczy;-(

Gość gość
jestem na was zła, że tak to marginalizujecie, ja o tym tak marze, a wy co? wcale nie doceniacie po co wy te dzieci rodzicie, skoro one wam tam wyrzucają priosutety inne z serca jeszcze niedawno byście sie zesrały za mężem, byle już wrócił zpracy, ale teraz ma on swoje zastępstwo, k****, sam sobie spłodził taki los

Gość gość
Tez tego fo konca nie rozumiem. Mi tez się wydaje że mąż i żona powinni być dla siebie najważniejsi. Dzieci owszem kocha się bardzo ale przecież dla nich za parę lat też bedzie najważniejsza żona czy mąż i to normalne.

Gość gość
bo to sié chyba instynkt nazywa

Gość gość
i nic ponadto...;-/

Gość gość
up

Gość gość
ja uważam ślub za najwspanialszy dzień mojego życia. Gdybym zaszła w ciążę to to byłby najgorszy dzień (nienawidzę dzieci)

po prostu. popęd słabnie na rzecz instynktu macierzyńskiego a zwierzęta za tym ślepo idą. nie wymagaj od nich człowieczeństwa:)

Gość gość
akurat dla mnie najlepszym dniem bylo wygranie waznego konkursu, bo to zadecydowalo o moim dalszym zycie. Slubem sie kompetnie nie przejmowalam, nie robilam wesela, po prostu zalezalo nam na uregulowaniu prawnym istniejacego stanu, slub jako taki nie jest dla mnie wazny i przelomowy , raczej wczesniejsza decyzja o byciu razem, a to nie dzieje sie przeciez w momencie slubu. Urodziny dziecka - to akurat wazne, bo zawsze jest niepokoj, czy sie urodzi i czy bedzie zdrowe - i wlasnie moment narodzin jest przelomem. Malzenstwo traktuję powaznie, jestesmy w nim b dlugo ale nie ma co porownywac meza z dzieckiem, zwlaszca malym, bo dziecko w tym ( krotkim zreszta ) okresie wymaga maksymalnego poswiecenia uwagi i bez rodzicow jest bezradne. To nie jest tak,ze zajmuję sie dzieckiem kosztem meza,czy maz zajmuje sie moim kosztem tylko oboje rodzice maja wspolny cel i razem z radoscia go wypełniaja, Kto ma dzieci, to rozumie.

Gość gość
broken pzdr pozdrawiam tez panią powyżej, bo jakos tak na luzie gadasz;-)

Gość gość
a teraz idę spać, życzę wam miłych snów u boku mężów i *******.n.y.ch kolek u boku dzieci w zależności od tego z kim spicie;-p

Gość gość
Ślub to tylko formalność i konsekwencja tego co już jest faktem między dwojgiem. Oczywiście, że narodziny dziecka są ważniejsze dla obojga. To owoc miłości, jej dopełnienie, potęga i silnia.

Gość gość
tak, owoc miłości i dopełnienie- takie dopełnienie, że już tylko ono się liczy wisienka jest dopełnieniem tortu, więc usuńmy sam tort w cien i zostwamy wisienkę- i efekt wisienki na torcie zostaje zrujnowany, jako, że widac już głównie wisienkę tak się to ma jak związek i dziecko, gdzie dziecko to wisienka, związek to tort przygniata waszą relację ale dzień, w którym zrozumieliście, że chcecie być razem powinien być wazny a gdy narodziło wam się dziekco- myśleliście chociaz o sobie nawzajem- że oto trochę mnie i ciebie, czy tylko o tym dziecku jako jednostce? jestem pewna, że byliście skupieni tylko na nim, bez odniesienia tego wydarzenia do waszego związku takie to wasze dopełnienie raczej odejmowanie, k***a

Gość gość
dzieci sie rodza a niekoniecznie musi byc slub

Gość gość
no to jakiekolwiek chwile związane ze związkiem- myślicie, że łatywo o związek? o dziecko łatwiej, jak nie urodzisz, to adoptujesz- kwestia czasu, a pokochasz jakie by nie było- to nie dotyczy faceta, więc związek to większy sukces i co najważniejsze- to ze związku bierze się rodzina z dzieckiem męża sobie nie zrobisz, ale zmężem dziecko juz tak to jedyna taka relacja w naturze, tak twórcza, na której się buduje, widze , że jej nie doceniacie

Gość gość
dla każdego? Moim najleprzym dniem w życiu są moje urodziny. A reszta mi lotto.