Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

na jakich materacach śpicie

Polecane posty

Gość gość

szukam nowego materaca do sypialni; czy mozecie polecić jakiś konkretny i sprawdzony model; najlepiej jakiś materac piankowy

Gość gość
A jaką kwotę chcesz wydać ? Bo zdaje się te piankowe są bardzo drogie

Gość gość
Chociaż jak patrze na allegro to są bardzo tanie :) ale to chyba ja myślę o czymś innym niż piankowy, bo widziałam kiedyś w programie o materacach, że kosztuje nawet do 5-6 tys

Gość gość
wiem że są drogie i pytam o sprawdzone, bo zależy mi na tym żeby kupić dobry i w dobrej cenie; mam upatrzony taki za 2,5 tyś, ale moze uda sie coś tańszego znaleźć?

Gość gość
ja kupiłam ostatnio lateksowy janpol model Demeter, cena 180x200 coś ok 2500zl, jest CUDOWNY pianka się zniekształca, brałabym zamiast niej pod uwagę lateks lub sprężyny w osobnych koszulkach

Gość gość
tylko że ja czytałam, że w porównaniu do nowoczesnych pianek leteks to przeżytek; poza tym chyba lateksowy jest dosc miękki

Gość gość
ja kupowałam na allegro włąśnie materac sprężynowy-kieszonkowy z warstwą kokosową i pianką... juz nie pamiętam dokładnie co tam w nim było, ale jest super i taki 160x200 kostował coś koło 700zł, mam go od roku i polecam, śpi się doskonale.

Gość gość
Ja ostatnio kupiłam materac Futon. Jestem b.zadowolona. Opierałam się jedynie na opiniach z internetu właśnie ale mnie nie zawiodły. Wysypiam się, kości nie bolą. Więc mogę C***olecić :)

Gość gość
pianka i kokos to siedzisko bakterii, lateks jest swietny, choćby ze wzgl na to, że nie czujesz różnicy wysokościowej, nie porusza się gdy leży na nim inna osoba, na sprężynach wszystko się czuje. leteks jest raczej twardy, idź do sklepu i sama zobacz jaki materac najlepiej c****suje, pamiętaj ze każdy ma na ten temat inne zdanie, bo każdy ma inne dupsko ;)

Gość gość
no właśnie dla mnie lateks jest za miękki - sprawdzałam; a w materacach kieszeniowych czuję sprężyny:(

Gość gość
ale pier/dolisz, mój mąż sprzedaje łóżka, materace itp. i każdy rodzaj materaca ma kilka odpowiedników twardości, może być miękki, twardy, średnio-twardy, etc. Zarówno lateks, pianka, sprężyny mają różne rozwiązania! A w sprężynowym z kieszeniami, gdy na wierz położone sa jeszcze ze 2-3 warstwy pianki czy lateksu choćbyś się zesrała to nie poczujesz sprężyn! Idź lepiej do profesjonalnego sklepu, gdzie mają wybór co najmniej 50-100modeli a nie 3! Bzdur nie pisz

Gość gość
BYŁAM W SALONIE GDZIE MAJĄ CHYBA DZIESIĄTKI MATERACY, wyszłam zdezorientowana był tam materace hilding, tempur, perdormire, materassi, koło, janpol i pewnie inne (sory za przekręcone nazwy); siadałam na materacach kieszeniowych - Afrodyta z Janpolu i Estrella Lux z Koła i czułam sprężyny, mimo że oba materace nie są najtańsze;

Gość gość
dokładnie ja mam sprezynowy, kieszonkowy, na nim są właśnie jeszcze jakies warstwy, nie ma opcji poczuć sprezyny, śpi się świetnie, materac się nie porusza jak ktoś się obraca. Na allegro są setki tych materacy. Mam też w domu lateksowy i sen na tym i na tym jest bez porównania.

Gość zela66
Jakiś czas temu szukałem materaca od marki Tempur i nigdzie nie szło znaleźć. Dopiero na stronie www.fest-materace.pl mieli w miarę duży wybór tego producenta, także tutaj kupiłem. Przyjazna obsługa, cały czas miałem informację, jak tam realizacja zamówienia itp.

Gość gość
Warto przejrzeć ofertę Art Medic - świetnej jakości materaców z pianki oddychającej za zmienną twardością. Polecam, ponieważ sami na takim śpimy, a z kolei nam polecił go rodzinny rehabilitant.

Gość gość
Trzeba się dobrze wysypiać. Wiem sama po sobie - spałam wiele lat na rozkładanym tapczanie i przypłaciłam to bólami pleców i kończyn...Dopiero niedawno ktoś mi podpowiedział, że materac może wiele zmienić. Kupiłam łóżko drewniane(żeby nie przepłacać), zainwestowałam w nowy materac Art Medic- jest super, ponieważ chyba jako jedyny na rynku ma coś takiego jak zmienną twardość - więc mogę go używać w różny sposób, w zależności od samopoczucia.